Autóhitel gyorsan, fedezet nélkül? Kerülj előnybe vásárláskor!

Autóhitel gyorsan, fedezet nélkül? Kerülj előnybe vásárláskor!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-07-26
 

A legtöbb igénylő használt autó vásárlásra fordítja a felvett személyi kölcsön összegét. Nem véletlen, hiszen így jelentős előnybe kerülhet a vásárláskor. Mutatjuk, hogy milyen előnyöket használhatsz ki és hogyan kerülhetsz jobb alkupozícióba a használt autó piacon.

A turbó sebességgel – akár napról napra – emelkedő autóárak miatt egyre többen keresnek olyan alternatív megoldásokat, amellyel kipótolhatják a vételárhoz szükséges összeget. Ilyen lehet a lízing és az autóhitel (személyi kölcsön) is.

Mindkét finanszírozási forma banki kölcsönt takar, de számos ponton jelentősen eltérnek egymástól. Nézzük meg, melyik az, amelyikkel egy autóvásárlás esetén jobb alkupozícióba kerülhetsz.

Hirdetés

Hirdetés

Hitelből, vagy lízinggel érdemes vásárolni?

A finanszírozási lehetőségek közül sokan érdeklődnek az autólízingről is, ez ugyanakkor a személyi kölcsönökkel szemben egy bonyolultabb és autóvásárlásra több szempontból kedvezőtlenebb konstrukciót takar. Mindemellett azt sem mondhatnánk, hogy jellemzően kedvezőbb költsége lenne. 

Lízingnél ugyanis az autó nem kerül a tulajdonunkba automatikusan, csak akkor, ha a teljes vételárat visszatörlesztettük a banknak. Emellett pedig a hitelért az igénylő nem csak jövedelmével felel, hanem az autó is veszélybe kerülhet, ha nem teljesülnek a törlesztőrészletek, hiszen azt is be kell vonni az ügyletbe fedezetként. 

Ezzel szemben egy személyi kölcsönnél csak a jövedelem számít a hitel biztosítékaként, nincs szükség bevonni az autót fedezetként, a jármű pedig a vásárlástól számítva a vásárló nevére írható. Korábbi cikkünkben részletesen összehasonlítottuk a két banki konstrukciót, itt olvashatsz utána.

Használd ki az autóhitel előnyeit

Az autóhitelhez tehát nincs szükség külön fedezet bevonására, ami már önmagában is vonzóvá teheti a lízinggel szemben. Ami pedig még ennél is előnyösebb lehet, az a gyorsaság.

A személyi hitellel elérhető időfaktor jellemzően a használt autók piacán lehet óriási előny. A legtöbben először ugyanis a hirdetéseket böngészik, és ha megvan a kiszemelt kocsi, csak akkor néznek utána a finanszírozási lehetőségeknek. Ilyenkor pedig villámgyorsnak kell lenni, hiszen egy-egy jó autóra pillanatokon belül lecsaphatnak.

A Bankmonitoron keresztüli igényléskor már akár 3 munkanap alatt a számlán lehet a pénz, ezzel szemben egy autólízingnél ennél bonyolultabb és időigényesebb folyamatra lehet számítani. 

Jó tudni
Lízingelni nem minden használt autót lehet, az új autók pedig jó esetben is legalább fél éves várakozási idővel érhetők el. Emellett a lízingszerződéshez 20-40% önerőt is elvárnak a bankok.

Személyi kölcsönnel tehát jelentősen rövidíthető az átfutási idő, valamint, ha később nagyobb összeg állna a házhoz, a hitel bármikor, maximum 1 százalékos költséggel előtörleszthető, vagy teljes egészében visszafizethető.

Az autóhitel manapság egy biztonságos, kiszámítható hiteltípusnak számít, hiszen a kamat a futamidő végéig fix, vagyis a törlesztőrészlet változatlan marad, így jól tervezhető.

Hol és hogyan érdemes autóhitelt felvenni?

A hitelszakértők javaslata alapján érdemes az autóvásárlásra előre felkészülni, betervezni, hogy az autó árán felül is várhatók bizonyos kiadások. 

Vagyis a finanszírozást ne a jármű kiválasztása után kezdjük intézni, hanem először határozzunk meg egy felső limitet, amennyit legfeljebb szánunk a vásárlásra és a számunkra elérhető árplafonra számoljunk rá még 500 ezer forintot, majd erre az összegre adjuk be az igénylést. Így a biztos finanszírozás miatt jobb alkupozícióba kerülhetünk a vásárláskor.

Fontos
A hitelt nyújtó bank és a konkrét konstrukció kiválasztása is gondos körültekintést kíván, hiszen ez is jelentősen befolyásolja a felvehető hitelösszeget, a költségeket és az időfaktort.

A Bankmonitor autóhitel kalkulátorával gyorsan és könnyen összehasonlítható, hogy melyik bank milyen személyi kölcsönöket kínál az általad meghatározott összegre. 

A kalkuláció után kérd hitelszakértőink segítségét, akik ismerik a piaci folyamatokat, jól tudják például, hogy melyik banknál lehet rövidebb az átfutási idő vagy legvalószínűbb a megvalósítás.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés