Babaváró hitel – Milyen dokumentumok kellenek az igényléshez?

Babaváró hitel – Milyen dokumentumok kellenek az igényléshez?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-06-01 Frissítve: 2023-08-23
 

2024. december 31-ig van még lehetőségük a házaspároknak igénybe venni a kamatmentes Babaváró hitelt, amivel 2023-ban akár 10 millió forintot, 2024-től 11 millió forintot kaphatnak otthonteremtésre, felújításra, családi autóra, a babaváráshoz kapcsolódó kiadásokra, vagy bármire, amire csak szükséges. Az igénylés előtt nem árt felvérteződni a szükséges, benyújtandó dokumentumokkal kapcsolatban, így összegyűjtöttünk minden iratot, amire csak szükségetek lehet.

Változnak a Babaváró feltételek

A Babaváró támogatás feltételei érdemben megváltoznak azok számára, akik 2024. január 1 után szeretnék igényelni a kamatmentes hitelt. A részletekről korábbi cikkünkben írtunk, most pedig dióhéjban összefoglaljuk a 2023-ban érvényes támogatott hitelhez kapcsolódó tudnivalókat.

A Babaváró hitellel akár 10 millió forint kölcsönhöz is hozzájuthattok, szabad felhasználásra és kamatmentesen. Az induló havi törlesztőrészlet maximum 50 ezer forint lehet, amely már tartalmazza a hitel összes költségét, az évi 0,5 százalék állami kezességvállalási díjat is.

A konstrukció már ebben a formájában is egyedülálló, ehhez még hozzá jöhetnek a gyermekvállalástól függő további kedvezmények:

  • A Babaváró hitel alapesetben kamatmentes, és ha az igénylést követő 5 éven belül gyermeketek születik, az is marad a futamidő (akár 20 év) végéig. Emellett pedig kérhető a törlesztés szüneteltetése 3 évre.
  • Ha második babát is szeretnétek, a kedvezmények köre tovább bővül: A második terhességkor, ha a magzat elérte a 12 hetes kort, akkor a fennálló tartozás 30%-át elengedi az állam és további 3 évre szüneteltethető a törlesztőrészletek fizetése.
  • Ha pedig három gyermeket szeretnétek és ez meg is valósul, akkor a harmadik baba érkezésével a fennálló tartozás teljes egészében eltörlésre kerül, vagyis nem kell tovább fizetni a kölcsönt.

Ennél kedvezőbb hitelkonstrukció jelenleg nincs a piacon, így érdemes lecsapni rá, mielőtt lejár a határidő. Az igénylés előtt ugyanakkor fontos alaposan megismerkedni a részletszabályokkal, hiszen mint minden támogatásnál, itt is lesznek az igénylőket érintő kötelezettségek és feltételek.

Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Április végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
  • folyósítás akár 3 nap alatt
  • nincs felesleges banki találkozó -
    Csak szerződéskötésre kell bemenned
  • ügyintézés otthonról -
    Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
  • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
  • Mekkora lesz a havi törlesztés?
  • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

A Babaváró igényléséhez szükséges dokumentumok

Ha az alapvető feltételekkel és elvárásokkal már felvérteződtetek, jöhetnek az adminisztratív dolgok, az igénylés dokumentumainak összegyűjtése. A papírmunka sokunk számára lehet időigényes, fárasztó művelet, így az alábbi, minden szükséges dokumentumot tartalmazó listával igyekszünk megkönnyíteni a folyamatot.

  • Személyazonosításra szolgáló dokumentumok: érvényes személyi igazolvány/jogosítvány/útlevél, lakcímkártya és adóazonosító. Jó hír lehet, hogy a CSOK-kal ellentétben a Babaváróhoz nem kell feltétlenül egy és ugyanazon lakcímen bejelentettnek lenniük a házasoknak.
  • Jövedelemigazolás: alkalmazottak esetén ezt a munkáltatótól lehet kérni, de fontos, hogy ne legyen 30 napnál régebbi. Vállalkozóknak a NAV állítja ki a jövedelemigazolást.
  • Bankszámlakivonat: bankonként eltérő lehet, általában 1-3 havi bankszámlakivonatra lesz szükség, amin látható a jövedelem.
  • 3 év TB jogviszony igazolás: az államilag támogatott hiteleknél az igénylés feltétele a társadalombiztosítási jogviszony igazolása, amelyet a fővárosi és megyei kormányhivatalok által kiállított hatósági bizonyítvánnyal lehet megtenni. Jó hír, hogy ezt már elektronikus formában is el kell fogadniuk a bankoknak. Az igazolásra a pár egyik tagjának van csak szüksége.
  • Várandósgondozási kiskönyv: ez akkor kell, ha a Babaváró igénylésével együtt a gyermek érkezését is bejelentenétek, így ha szeretnétek élni a törlesztés felfüggesztésével, ez egyúttal megtehető.

Az alábbiakról nem szükséges igazolás, csak nyilatkozatot kell kitölteni róluk:

  • A büntetlen előéletről,
  • a NAV tartozás mentességről,
  • a házasságról.

Hogyan kell igazolni a terhességet?

Terhesség alatt a várandósgondozási könyv 1. és 7. oldalával, az utóbbi tartalmazza a szülés várható idejét, az orvos aláírását és pecsétjét. Ha nem várt esemény következik be a várandósság alatt vagy születéskor (vetélés vagy halva születés), az hivatalos okirattal igazolható. A várandósági kiskönyvből tudják megállapítani a bankok, hogy a magzat betöltötte-e a 12 hetes magzati kort. (A várandósgondozási kiskönyv megfelelő tartalmú orvosi igazolással helyettesíthető.)

Születést követően: A gyermek anyakönyvi kivonatát, lakcímkártyáját és adóigazolványát szükséges a bankba benyújtani.

Örökbefogadás esetén: Az örökbefogadást engedélyező végleges határozattal, az örökbefogadott gyermek lakcímkártyájával és adóigazolványával.

Hirdetés

Hirdetés

Mi a következő lépés, ha megvannak a dokumentumok?

A szükséges tájékozódás és adminisztrációt követően már jóval közelebb vagytok ahhoz, hogy az igénylési folyamat gördülékenyen mehessen végbe. Emellett gyakran előfordulnak bizonyos félreértések, kérdéses esetek, élethelyzetek, ami miatt érdemes egy profi hitelszakértő segítségét kérni.

A Bankmonitor Babaváró hitel oldalán van lehetőségetek megnézni, hogy mennyi hitelre vagytok jogosultak és ellenőrizni az alapvető feltételeket. Ezek után a kalkulátoron keresztül leadott jelentkezést követően a szakértőnk felveszi veletek a kapcsolatot, megválaszolja a kérdéseiteket.

Fontos
Nagyon fontos, hogy hol indítjátok el az igénylést, ugyanis ahány bank, annyi eltérő feltétel és elvárás, hitelösszeg és jövedelemvizsgálat várhat rátok. Ezeket független szakértőink már jól ismerik, így idő és pénzveszteség nélkül tudnak elkalauzolni benneteket a bankok útvesztőjében.

Szakértőnk minden lépésben és a folyamat zavartalan és gyors lebonyolításában is a segítségetekre lesz, valamint a kizárólag a Bankmonitoron keresztül elérhető, gyorsított Babaváró igénylés lehetőségét is felajánlja számotokra.

Hirdetés
Hirdetés