Egyelőre nem kell aggódniuk a hiteleseknek

 • 2016.06.24.
 • szerző: bankmonitor.hu

A friss adatok alapján úgy tűnik, hogy nem okozott fennakadást a bankközi piacon a Brexit, legalábbis a forint hitelek alapjául szolgáló hitelkamatláb (BUBOR) értékei nem változtak. Azért a következő hét még okozhat meglepetéseket, de a kezdet biztató, nem kell azon izgulni, hogy emiatt nő a törlesztőrészlet.

A brit szavazók csütörtöki döntése jókora meglepetést okozott, reggeli cikkünkben éppen azt néztük meg gyorsan, hogy milyen hatásokkal kell számolni a mai napon. A forinthitelesek szempontjából sem lényegtelenek a szigetországi történések, hiszen a nemzetközi piaci zavarok a magyar bankközi piacot is megrengethették volna, ami közvetetten a hitelkamatok emelkedésével járhatott volna együtt.

A hitelesek szempontjából kiemelt jelentőséggel bír a BUBOR (budapesti bankközi forint hitelkamatláb), mert a hitelek ehhez vannak kötve, ha a BUBOR értéke nő, akkor a hitelkamat is az újabb kamatperiódusra megemelkedik és vica versa.

Szerencsére a Magyar Nemzeti Bank honlapján megjelent friss adatok szerint ezen a téren nem kell aggódni, a délelőtt a bankok által elküldött és összesített adatok szerint mintha mi sem történt volna, a BUBOR értékei viszonylagos változatlanságról tanúskodtak.

A 3 hónapos BUBOR értéke 1,01 százalékról 1,02 százalékra, a 6 hónapos BUBOR 0,96 százalékról 0,97 százalékra emelkedett, míg a 9 és 12 hónapos BUBOR értéke 0,96 százalékon maradt. Biztató fejlemény, hogy egyelőre a Brexit tudatában sem ugrott meg a bankok egymás közötti hitelezését jól leképező mutató. Azért a jövő héten is árgus szemekkel figyeljük az eseményeket, és amint van változás, azonnal beszámolunk róla.

bubor160624

Lakáshitel kalkulátor

Ft
év
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján 14 bank, 89 ajánlata közül választhatsz.

A várhatóan legkedvezőbb hitelek:


havi törlesztő

THM

A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.
Tudd meg az összes részletet!

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Hevülő gazdaságok, hevülő árfolyamok

  Az Inforádió „Párbeszéd a gazdaságról” című műsorában beszélgetett Virág Barnabás, az MNB ügyvezető igazgatója és Szabó László, a HOLD Alapkezelő elnöke a nagy jegybankok által gerjesztett...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.