Betöltés

Érdemes körbenézni – Itt vannak a legjobb lakástakarékok!

szerző: Bankmonitor
2018-01-17

A lakástakarék ajánlatok között is lényeges különbségek lehetnek, így nem feltétlenül egyértelmű, hogy melyik lehet a legjobb választás. Ebben segít a gyűjtésünk, amiből azonnal kitűnik, hogy melyek a különböző futamidők mellett az aduász konstrukciók. Az akciós ajánlatok feltételeivel ugyanakkor továbbra is körültekintőnek kell lenni, ha valamilyen kapcsolt termék igénylése is szükséges hozzájuk. Ezenkívül nem árt figyelni az utóbbi időszak lényeges változásaira sem, amiket összeszedtünk.

Nézd meg aktuális lakástakarék akciónkat, aminek keretében a számlanyitási díjat visszaadjuk!

Tapasztalatunk alapján sok esetben, ha valaki lakástakarékot választ, úgy gondolja, hogy az egyes konstrukciókban nem igazán lehet nagy különbség. Az természetesen igaz, hogy az összes lakástakarék szerződésre jár a 30%-os (maximum évi 72 ezer Ft-os) állami támogatás, ennek ellenére mégis a részletekben rejlik az ördög.

A kiválasztásnál fogódzót általában az EBKM, vagyis a lakástakarékkal elérhető hozam nagysága tud nyújtani, éppen ezért mi is ez alapján hasonlítottuk össze az egyes konstrukciókat. A lakástakarék hozamáról általánosságban el lehet mondani, hogy a futamidő elnyújtásával csökken, így a 4 éves termékek EBKM-je a legmagasabb. De az adott futamidőn belül is lényeges eltérések lehetnek az egyes termékek között, azok paramétereitől függően. Már csak azért is érdemes résen lenned, mert az ingatlanra elkölthető pénz összege, a megtakarítási idő hossza, sőt a számlanyitási díj is rendre eltér.

Jelenleg a kapcsolt termék igénybevétele nélkül igényelhető termékek közül 4 éves futamidőnél az EBKM alapján az OTP, míg a többi esetben az Erste Lakástakarék konstrukciója emelkedik ki. Az Erste terméke annak köszönheti az előkelő helyezést, hogy immáron az összes futamidő esetében él a Bankmonitor saját akciója, aminek keretében 5-40 ezer forintig terjedő Erzsébet utalvány jár a választott futamidő függvényében. Ezzel pedig lefaraghatunk a számlanyitási díjból, sőt 6, 8 és 10 éves futamidőnél azon felüli visszatérítést kaphatunk.

A lakástakarékok frontján az utóbbi időszak lényeges változását a Fundamenta Lakástakaréknál tapasztalhattuk meg. A pénztár a megtakarításra járó korábban kiemelkedő 1%-os betéti kamatot vágta vissza 0,1%-ra, ennek köszönhetően az EBKM érték is visszazuhant valamelyest. Ugyanakkor emellett kedvező változás, hogy immáron a szerződéses összeg feltornászása érdekében havi 20 ezer Ft fölé is mehetünk a befizetésekkel (erre állami támogatás nem jár, de az ingatlanra fordítható összeg növelhető). Továbbá a megtakarítás mellé járó lakáskölcsön kamatát is kedvező irányba változtatták, aminek köszönhetően csökkent a THM szintje.

Ha valamilyen kapcsolt terméket is bevállalunk, természetesen találni még olyan ajánlatokat is, ahol kedvezményes, vagy ingyenes számlavezetéssel találkozunk. Persze ebben az esetben érdemes figyelni, hogy a plusz banki termékkel felmerülő költségek ne vigyék el a számlanyitási díj kedvezményéből fakadó előnyöket.

Aktuális akciójában az Aegon Lakás-takarékpénztárnál legalább 5 éves lakástakarék esetén engedik el a teljes számlanyitási díjat, ha a szerződő Aegon lakásbiztosítást köt, vagy éppen azzal rendelkezik, vagy ha belép az Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztárba. Ugyanakkor lehetőség van felére csökkentett díj mellett is számlát nyitni, ha folyamatosan történik a befizetés, illetve menetközben nem módosítják a szerződő/kedvezményezett személyét.

Az OTP-nél már a 4 éves lakástakarék megtakarítással is elérhetővé válik az ingyenes számlanyitás, ha a szerződő új OTP bankszámlát nyit, és SMS szolgáltatást is igényel, vagy éppen belép az OTP Egészségpénztárba (vagy áthidaló kölcsönt, lakástakarékkal kombinált hitelt, lakáshitelt vesz fel az OTP-nél). Ugyanakkor a felére csökkentett számlanyitási díjjal is nyithatunk lakástakarékot, viszont az SMS szolgáltatás igénylése ekkor is szükséges, valamint a megtakarítás felhasználása is korlátozott lesz (nem fordítható közmű beruházásra).

Kalkulátorunkkal rá is kereshetsz a legjobb lakástakarék ajánlatokra!

Lakástakarék kalkulátor

step-1
Állami támogatás
288 000 Ft-tól 720 000 Ft-ig
Ingatlanra fordítható
Összbefizetés:
Betéti kamat:
Állami támogatás:
Teljes megtakarítás
A kötés mellé jár egy Erzsébet utalvány, kizárólag a Bankmonitornál!

Most állami támogatással
gyűjthető össze lakás célra.

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés. Egyedi kedvezmények, melyek csak a Bankmonitornál érhetőek el.

Szeretném igénybe venni
a Bankmonitor segítségét Lakástakarék vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

1 Hozzászólás

 1. Vlajk Gábor

  Semmilyen hireket nem szertnék olvasni önöktől, kérem az adataim törlését ,ne küldjenek részemre semmilyen reklámot és más szemetet .
  Köszönettel: Vlajk Gábor.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Lakástakarék megoldások, ha versenyt futsz az idővel

2018. 08. 13.

Sokszor előfordul, hogy a lakástakarékunk futamidejének vége nincs összhangban a felhasználás időpontjával. Akár hamarabb, akár később szeretnénk elkölteni a pénzt, mindkét esetre van megoldás. Egy 6 éves futamidejű lakástakarék példáján...

A hozam maximalizálása lakástakarékkal

2018. 08. 08.

Sokan szeretnének a lakástakarékokkal minél magasabb hozamot elérni. Ehhez az állami támogatás maximalizálására, minél rövidebb időtávra, ingyenes számlanyitásra és minél magasabb betéti kamatra van szükség. Megmutatjuk, melyik lakástakaréknál milyen lehetőségeink...

Mutatjuk az optimális lakáshitel receptjét

2018. 08. 07.

Mostanában nagyon gyakran eszünkbe jut a lakástéma. Az ingatlanárak elszabadultak, a hitelköltségek a mélypontjuk közelében tartózkodnak. Nagyon fontos, hogy kiválasszuk a megfelelő, kiszámítható hitelt, és éljünk még az olcsó hitel...

Blogajánló

 • alapblog

  Olasz bánat

  Olasz jobb-populista kormánypárt gazdasági szóvivője: az EKB mesterségesen szorítsa le az olasz kötvényhozamokat! Csak rá kell nézni Borghi úr Twitter-háttérképére, régi 10 ezer lírás bankóba...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.