Betöltés

Észrevétlenül drágulhat meg a legolcsóbb lakáshitel is!

szerző: Nagy Ildikó
2016-10-20

1,55%, ennyivel lesz magasabb egy 8 milliós forintos, 20 éves futamidejű lakáshitel THM szintje, amennyiben számításba vesszük a hitellel együtt kötelezően vagy opcionálisan igényelhető termékek költségeit is, valamint az induló díjat! Szerencsére nem egy bank van, amely kamatkedvezményt ad azért cserébe, ha egy biztosítást is megkötsz nála, de érdemes mindig kiszámolni, hogyan jársz jobban!

Amikor lakáshitelt veszel fel, valójában nem csak a lakáshitelről kell döntened. Vannak egyéb pénzügyi termékek, szolgáltatások, amelyeket kötelező igénybe venned (mert nélküle nem kaphatnál lakáshitelt), és vannak olyanok is, amelyekről eldöntheted, hogy kéred-e, vagy sem. Ez utóbbiakra jó esetben kamatkedvezményt ad a bank, azaz ha megkötsz például egy életbiztosítást, olcsóbb lesz a lakáshiteled.

Ezen kívül számolnod kell még a hitelfelvétellel járó induló költségekkel is, ha azt szeretnéd megtudni, hogy az adott hitelajánlat a hozzá tartozó minden addicionális költséggel mekkora pénzügyi terhet jelent (mekkora a Teljes Hiteldíj Mutató, THM).

20161020_thm

A bankok a THM-ben figyelembe veszik és feltüntetik az összes olyan terméknek, szolgáltatásnak a költségét, amely mindenképpen felmerül a választott hitel felvételekor feltéve, hogy előre ismert a díja (emiatt pl. a lakásbiztosítás díját jellemzően nem találod meg az előzetes tájékoztatás során a THM-ben).

Kivételt képez a közjegyzői díj, a futamidő hosszabbítás díja, vagy a késedelmes törlesztésből adódó plusz költségek, amelyeket nem kell tartalmaznia a THM-nek.

Kamatkedvezményért cserébe nyerhetsz is a plusz termékkel

Mivel egy-egy biztosítás, vagy aktív bankszámlahasználat esetén kamatkedvezményben is részesülhetsz az adott banknál, mindig a teljes „csomagot” vizsgálva dönthető el, hogy megéri-e plusz terméket igénybe venni. A fenti példánknál maradva például 1,39% kamatkedvezmény esetén már elmondhatjuk, hogy megérte kifizetni a bankszámla és a biztosítások költségét is, mivel ekkora kedvezménnyel már ugyanakkora THM-et érünk el, mint a plusz termékek nélküli variációban.

Lakáshitel kalkulátor

step-1
Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
X Ft hitel Y év futamidőre:
Kategóriánként a legolcsóbbak:

Havi törlesztő

THM
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz. Az összes megtekintése
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken!
hitel futamidőre
havi -tól, THM-től.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

 

Mely költségek terhelnek mindenképpen, és melyek nem a lakáshitel felvételekor?

A lakáshitelhez kötelező:

 1. Értékbecslés: Ennek keretében vizsgálják meg a fedezetül felajánlott ingatlant, ez a lépés nem maradhat el. Díja jellemzően 30 000 Ft, és az ingatlan ellenőrzésekor tulajdoni lapokra, családi házaknál pedig térképmásolatra is szükség van (utóbbiak 3-4 ezer forintos tételek).
 2. Lakásbiztosítás: Mivel a lakás/ház értéke nyújt fedezetet arra az esetre, ha nem fizetsz, ügyelni kell rá, hogy épségben tartsd a futamidő alatt. Ezért szükséges a legalapvetőbb kockázatokra lakásbiztosítást kötni.

A lakáshitelhez NEM kötelező:

 1. Bankszámla: Ma már egy egyszerű technikai számlára is utalhatod a havi törlesztőt, amely nem funkciónál folyószámlaként (pl. munkabért sem kérhetsz rá), de nem igazán éri meg. Ha ezt a számlát választod, nem veheted igénybe az induló díj akciókat, sem a kamatkedvezményeket, így az esetek többségében az adósok a hitelt nyújtó banknál intézik pénzügyeiket.
 2. Életbiztosítás: Jellemző, hogy amennyiben a banknál kínált biztosítási csomagok közül valamelyiket megkötöd (életbiztosítás-, családi-, hitelfedezeti biztosítás, stb.), kedvezőbb kamatért kapod meg a lakáshitelt. Előfordulhat bizonyos esetekben, hogy a kockázatok csökkentése céljából (pl. idős, egyedülálló adós) a bank kötelezően írja elő számodra a biztosítás megkötését!
 3. Lakástakarék: Kínálnak olyan hiteleket is, amelyek esetén a lakáshitel tőketörlesztését lakás-takarékpénztári megtakarításban gyűjtöd. Ha már lakástakarékban gondolkodsz, mindig nézd meg, érdemes-e összekapcsolni azt a lakáshitellel, mert olcsóbban is megúszhatod, ha a hiteltől függetlenül fizeted azt.

Ha neked is van már tapasztalatod, vagy hitelfelvétel előtt állsz, szívesen megválaszoljuk a kérdéseidet!

[mortgages_small_lead send-action="plain-lead" source="" config="{"type":"mortgages_small","custom-title":"","custom-button":"","event-action":"plain-lead","bank-code":"","product-name":"","source":""}"]

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Kiszámoltuk a 10 milliós “ingyen” hitel törlesztőit

2019. 02. 15.

Írtunk már a fiatal házasok gyermekvállalását támogató 10 millió Ft-os állami támogatású (kamatmentes) hitelről. A szabadfelhasználású kölcsön célja az, hogy több gyermek szülessen, a feltételrendszert is ennek megfelelően alakították ki....

Újabb emelkedés előtt a használt lakások ára?

2019. 02. 12.

Tegnap egyértelművé vált, hogy új kedvezményes hitelek lesznek elérhetők használt lakás vásárlásra (is). Ezt követően a piaci árak várható elmozdulását illetően nagyon gyorsan nagyon sok vélemény látott napvilágot. Az alábbiakban...

Blogajánló

 • alapblog

  Állami zöldség

  Erdogan parancsára majd az önkormányzatok fognak zöldséget árulni meg olcsó állami hitelből üvegházakban termeszteni, hogy letörjék az árakat, amelyek persze a rezsim elbaltázott gazdaságpolitikája miatt...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.