Halálra ítéltettek a bankfiókok? – Így válassz magadnak számlát

Halálra ítéltettek a bankfiókok? – Így válassz magadnak számlát
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-02-23
 

Az USA-ban a 18 és 34 év közöttiek közel 40%-a már egyáltalán nem jár bankfiókba, sokkal inkább az interneten intézi pénzügyeit. A kutatócég, aki ezt mérte, úgy véli: nem túlzás azt állítani, hogy a bankfiók egy kihalófélben lévő intézmény. Persze a folyamat nem lesz gyors, évtizedek kellenek hozzá. Cikkünkben mutatunk egy példát arra is, hogy Magyarországon mennyire könnyű fióklátogatás nélkül megtalálni a legolcsóbb bankszámlát.

1

18 és 34 év közötti fiatalok bankfiók használati szokásait mérte fel az USA-ban a BI Intelligence. 1500 főt kérdeztek meg arról, hogy havonta hányszor látogatnak meg bankfiókot. Ha valaki csak ATM-et használt, azt nem tekintették bankfiók használatnak.

A kutatók szerint az USA-ban a teljes népesség 26%-a, a dolgozó embereknek pedig a 34%-a tartozik ebbe a korcsoportba, így az, hogy ők mennyire szeretnének bankfiókba járni, alapjaiban fogja meghatározni azt, hogy mi lesz a bankfiókok sorsa a jövőben.

Bankfiókok_halála

Ahogy az ábra is mutatja, egészen látványos eredmények születettek: közel 40% azt mondta, hogy egyáltalán nem jár bankfiókba, miközben további 26% mondta azt, hogy bár látogat fiókot, de havi egynél is kevesebb alkalommal. Ők leginkább azért kerülik a fiókokat, mert interneten szeretik intézni bankügyeiket.

A Bankmonitort is ezért használják napról napra többen és többen. Ha az ember lakáshitelt keres, vagy akár csak egy bankszámlát, óriási tortúra végigjárni az összes bankfiókot és begyűjteni az ajánlatokat. Sokkal egyszerűbb ehelyett meglátogatni az oldalunkat és például az alábbi kalkulátorral néhány kattintással összehasonlítani a bankok ajánlatait.

Az alábbi rövid videóban részletesen meg is mutatjuk, hogyan lehet villámgyorsan megkeresni a legolcsóbb magyar bankszámlát a Bankmonitor.hu-n:

Hirdetés

Hirdetés

Meddig még?

A BI Intelligence szakértői azt mondják, hogy soha korábban nem volt ilyen alacsony a fiatalok bankfiók látogatási gyakorisága és a fiókok hamarosan idejétmúlttá válnak. A „haláltusa” még eltarthat szerintük egy ideig, de nem is kérdés, hogy a következő évtizedek a nagy fiókbezárásokról fognak szólni.

Az ATM-ek száma ugyanakkor szaporodni fog és funkcióikban is bővülnek majd ezek a masinák. Mindemellett természetesen a bankok rohamtempóban fejlesztik majd az internetes szolgáltatásaikat, egyre több dolgot érhetnek majd el az ügyfelek otthonról, a számítógépükről.

De nem is a laptop, vagy az asztali számítógép lesz az igazi nyertes, a kutatók szerint a felhasználók okostelefonjaikon akarnak bankolni. Azt mondják, azok a pénzügyi cégek lesznek a legnagyobb nyertesek, akik a legjobb alkalmazásokat tudják kifejleszteni erre a platfomra.

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Hirdetés