Hitel vagy nyugdíj, hasznos tanácsokról írtunk a héten!

Hitel vagy nyugdíj, hasznos tanácsokról írtunk a héten!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-07-01 Frissítve: 2021-10-11
 

Számos beszámolónk jelent meg a héten, ezek közül szemezgettünk a mostani összeállításhoz. Legyen szó egy lakáshitel felvétele előtt állóról, vagy már egy adósról, esetleg egy nyugdíj-megtakarítóról, mutattunk olyan érdekességeket, melyekkel érdemes tisztában lenni.

A lakáshitel kamatát te is csökkentheted

Lakáshitel felvétel előtt, ha több bank ajánlatát is összehasonlítjuk, akkor képesek lehetünk elég alacsonyra csökkenteni az induló hitelkamatot. Egy kalkulátorral te is a saját igényeidhez illő hitelt választhatod ki, de itt nem áll meg a történet. Amennyiben nyitsz a lakáshitel mellé lakástakarékot (nem kombináltan, hanem csak úgy mellé), és a megtakarításból előtörleszted a hiteled, akkor időközben a hitelkamatot csökkented még mélyebbre. A legjobb, ha 4 éves lakástakarékot kötsz, akár többet is, és azt a lejáratkor előtörlesztésre fordítod. Annál nagyobb az előny, minél többször tudod ezt a kört eljátszani.

Ha lakáshitelt szeretnél a saját igényeidre szabva, akkor nézd meg lakáshitel kalkulátorunkat!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

Érdemes még most lépni, különben…

A jegybank tervei szerint október elejétől megváltoznak a hitelezési lehetőségek. Attól függően, milyen kamatperiódusú hitelt választunk, annál inkább változik majd a jövedelem-arányos törlesztő mértéke. Minél biztonságosabb hitelt választ az ember, annál jobban terhelheti meg a jövedelemét a törlesztővel. Cikkünkben megnézheted, hogy ez a hitelfelvételnél számszerűsítve mit jelent.

A nyugdíjpénzt akár egy családon kívüli személyre is hagyhatjuk

A nyugdíjcélú-megtakarítás nagyon fontos, hiszen általa nagyobb jövedelembiztonságban élhetünk idős korunkban. Adódhat viszont olyan váratlan helyzet, amire érdemes előre felkészülni, ilyen a tulajdonos halála. A héten egy írásunkban összeszedtük, hogy mit érdemes akkor tudni, ha nem akarjuk a megtakarításunkat egy családtagra hagyni. Az biztos, hogy voltak olyan megállapítások a beszámolónkban, ami sokak számára meglepetésként szolgálhat.

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés