Hitelfedezeti életbiztosítás: Függetlenség! Szeretem!

Hitelfedezeti életbiztosítás: Függetlenség! Szeretem!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-03-20
 

Hitelfelvételkor biztosan kapsz egy ajánlatot arra, hogy vásárolj hitelfedezeti biztosítást. Az ajánlatot a bankod vagy a hitelközvetítőd adja majd. De melyikkel jársz jobban? Nézzük meg részletesen!

Lakossági hitelezéssel foglalkozó bankok szinte kivétel nélkül értékesítenek hitelfedezeti biztosítást a bankfiókokban. Amikor a hitelt felveszed, ajánlani fogják, hogy köss biztosítást is hozzá. A konstrukció egy csoportos hitelfedezeti biztosítás, amely csomagtermék, több szolgáltatást is tartalmaz. Az életbiztosítási és egészségkárosodás esetére szóló védelem alapvető, amely azt jelenti, hogy ha tragédia történik veled, vagy nagyon súlyos rokkantság ér akkor a biztosító a hiteltartozásodat visszafizeti a banknak. Emellett munkanélküliség, keresőképtelenség esetén is segítenek a törlesztőrészlet fizetésében.

Általában erről szólnak a hitelfedezeti biztosítások.

Mi az, amit figyelembe kell venned, ha a bankfiókban kötsz hitelfedezeti biztosítást?

  • Csak a hitel felvételekor köthetsz hitelfedezeti biztosítást, később már nem.

Ha a hitelszerződés megkötésekor nem szeretnél hitelfedezeti védelmet, de később meggondolod magad, akkor már nem tudsz a banktól ilyet igényelni.

  • Nincs termékválaszték, amiből kiválaszthatod a számodra legjobbat.

A bank egy olyan biztosítást kínál majd a számodra, amelyet egy biztosítóval történő megállapodása alapján értékesít. Nem tudsz válogatni.

  • Nincs árverseny.

Mivel nincs termékválaszték, így árban is azt kapod, amit kínálnak, vagyis vagy tetszik az adott termék és az ára, vagy nem. Legfeljebb nem veszed meg.

  • Lehet, hogy a bank ajánlatában van hitelkamat kedvezmény abban az esetben, ha kötsz egy hitelfedezeti biztosítást is.

Lehetséges, hogy a bank felajánlja, hogy kedvezményt tudnak adni a hitelkamatból abban az esetben, ha hitelfedezeti biztosítást vásárolsz tőlük. A kedvezmény a legtöbb esetben nem fedezi a biztosítási díj havi költségét, így a biztosítási konstrukció nem tekinthető ingyenesnek.

  • A kedvezményezett a bank.

A biztosító a banknak fizet, nincs olyan fennmaradó rész a biztosítási összegből, amely téged vagy a családodat illetné meg a futamidő alatt.

Hirdetés

Hirdetés

Mit kínál a hitelközvetítő?

Ha a hitelközvetítőd független, mint például a Bankmonitor, akkor különböző hitelkonstrukciókat hasonlít össze és mutat be neked. Ha a hitelközvetítőd biztosítási termékek értékesítésével is foglalkozik, mint például a Bankmonitor, akkor bankfüggetlen hitelfedezeti biztosításokat is tud ajánlani neked.

Fontos
Ez azért jó, mert

  • utólag is megkötheted a biztosítást,
  • válogathatsz a termékek között,
  • árban a legjobbat választhatod,
  • lehet, hogy olcsóbb terméket találsz, mint a hitelkamat kedvezménnyel együtt kínált banki konstrukció,
  • nem kell, hogy a bank legyen a kedvezményezett.

 Optimális vs. Bankmonitor Biztonság

A biztosítási piacon két olyan bankfüggetlen csoportos hitelfedezeti célú termék van ma jelenleg, amely meglévő hitelek mellé is megköthető. Az egyik az Optimális Törlesztésvédelem, amely az UNION biztosító terméke, a másik a Bankmonitor Biztonság, amely mögött az NN biztosító áll.

Biztosítási összeg

A hitelfedezeti célú biztosítások esetében a biztosítási összeg a hitel nagyságával egyenlő. Az Optimális esetében a biztosítási összeg a fennálló hiteltartozás, vagyis az az összeg, amit még nem fizettél vissza. A hitelösszeg maximum 25 millió forintig biztosítható.

A Bankmonitor Biztonság esetében a szerződéskötéskori, kezdeti hitelösszeggel egyenlő a biztosítási összeg, így ez nagyobb védelmet jelent. A hitelösszeg jelzáloghitel esetében 80 millió forintig, Babváró hitel és Személyi kölcsön esetén 10-10 millió forintig biztosítható.

Csökkenő vagy állandó fedezet

Az Optimális esetében csökkenő fedezetű biztosításról beszélünk, vagyis a biztosítási összeg úgy csökken, ahogy a hiteledet törleszted. Minél kisebb a tartozásod a bank felé, annál kisebb a biztosítási összeg.

A Bankmonitor Biztonság esetében a biztosítási összeg a kezdeti hitelösszeg nagyságával egyenlő és ez állandó a futamidő alatt. Vagyis a biztosítási fedezet nem csökken. Ez azért jó, mert a hiteltartozásod visszafizetése után is marad a családnak a biztosítási összegből, amelyet szabadon felhasználhatnak a családi kasszából kieső jövedelmed pótlására, ha valami baj történne veled.

Keresőképtelenség

Az Optimális alkalmazottak esetében a keresőképtelen, vagyis táppénzes állomány 61 napjától vállalja át a törlesztőrészletek fizetését legfeljebb 4 hónapon keresztül. Az Optimális vállalkozók részére eltérő szolgáltatást nyújt, akkor vállalja át a törlesztőrészlet fizetését, ha a keresőképtelenség balesetből ered, amely meghaladja az 50 százalékot.

A Bankmonitor Biztonság keresőképtelenségre vonatkozó szolgáltatásánál nincs különbség alkalmazott és vállalkozó között, a 31. naptól vállalja át a törlesztőrészlettel azonos összeg fizetését legfeljebb 6 hónapon keresztül.

Munkanélküliség

Az Optimális a munkanélküli állományban eltöltött 61. naptól vállalja át a törlesztőrészlet fizetését maximum 4 hónapon keresztül. Vállalkozók esetében a balesetből eredő 10 napot meghaladó kórházi tartózkodás esetén fizeti a törlesztőrészletet legfeljebb 4 hónapon keresztül.

A Bankmonitor Biztonság munkanélküliségre vonatkozó szolgáltatása a 31. munkanélküli napon indul a törlesztőrészlettel azonos összeg kifizetése és legfeljebb 6 hónapig tarthat. Vállalkozóknak 4 napot meghaladó kórházi ápolás után indul be a kifizetés, ami maximum 6 hónap lehet.

Szolgáltatások összehasonlítása

Az alábbi táblázat tartalmazza az Optimális és a Bankmonitor biztonság szolgáltatásainak rövid összefoglalóját. Így jól láthatod a különbségeket, és könnyebb tájékozódnod a tulajdonságok között.

Az Optimális és a Bankmonitor Biztonság szolgáltatásainak összehasonlítása

Bankmonitor Biztonság kalkulátor

A Bankmonitor Biztonság csak a Bankmonitor online felületén keresztül érhető el. Ha érdeklődsz a termék iránt regisztrálj az oldalunkon!

Kalkulálj
Kalkulátorunk segítségével te is kiszámolhatod, hogy mennyibe kerülne egy hitelfedezeti célú biztosítási védelem meglévő hiteled mellé.
Bankmonitor
Csoportos
Személybiztosítás
Töltsd ki az űrlapot, és tudd meg hogyan tudod fizetni a hiteledet baj esetén is!

Bankmonitor
Válaszd ki a hiteleidet, add meg a
tartozás összegét!
Ft
Ft
Ft
MÁR CSAK EGYETLEN LÉPÉS!

A részleteket e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

A hitelfedezeti biztosítás részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Milyen esetekben véd?
  • Mennyibe kerül a szolgáltatás?
  • Mennyit fizet a biztosító?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a hitelfedezeti biztosítás részleteit emailben!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

Összefoglalás

Ha úgy gondolod, hogy neked is szükséged lenne ilyen hitelfedezeti célú védelemre, az Optimálissal vagy a Bankmonitor Biztonsággal ezt meg tudod oldani. A két termék alapvető tulajdonságai nagyon hasonlóak, de a sok közös vonás mellett a részletekben vannak a különbségek. A Bankmonitor tanácsadói bemutatják számodra mind a két terméket, és az igényednek és elképzelésednek legmegfelelőbbet ajánlják, hogy a legjobbat találd meg családod és a magadat számára.

Bankmonitor Biztonság Csoportos Személybiztosítás

 

Hirdetés
Hirdetés