Betöltés

Hitelfelvétel külföldi jövedelemmel? Aranyat ér az időzítés!

szerző: Bankmonitor
2018-04-03

Több százezerre tehető azoknak a magyaroknak a száma, akik valamilyen európai országban próbáltak szerencsét, sokuk pedig a hazai hitel lehetőségek iránt is érdeklődik. Márpedig a külföldi bérek jó alapot nyújthatnak egy itthon felvett szabadon elkölthető személyi kölcsönhöz is, ugyanakkor néhány dologra nem árt figyelni. Az egyik legfontosabb dolog az időzítés, hiszen külföldről hazatérve kritikus, hogy mennyi idő alatt tudjuk lebonyolítani a hitelügyintézést.

Használd hitelkalkulátorunk az igényeidhez legjobban illő ajánlat megtalálásához!

Milyen feltételeknek kell megfelelnem?

Nemcsak a lakáshitelek, hanem a személyi kölcsönök is vonzó célpontot jelentenek a külföldön dolgozó magyarok számára, amit jellemzően a kedvező tulajdonságai miatt választanak, hiszen szabadon felhasználható, ráadásul fedezetet sem kell hozzá felajánlani. Azt érdemes hangsúlyozni, hogy bankok az elérhető kamatok tekintetében nem tesznek különbséget az ügyfelek között, viszont a külföldi hiteligénylőként vonatkozik rád néhány specialitás.

Külföldi dolgozóként nagyon fontos, hogy rendelkezel-e magyar lakcímmel, amit lakcímkártya is alátámaszt, hiszen ennek hiányában a bankoknál elutasításba futsz bele. A másik lényeges elvárás a bankok részéről, hogy legalább 12 havi határozatlan munkaviszonyt fel tudj mutatni. A jövedelmedet is a megfelelő módon, munkáltatói igazolással szükséges igazolnod.

Emellett szükséges az utolsó 3-6 havi bankszámlakivonatot is bemutatni a bank részére. A külföldi bank által vezetett számla nem jelent problémát, viszont, ha a pároddal közös számlával rendelkezel, fontos, hogy a te neved is megjelenjen, mint tulajdonos (vagy teljes körű meghatalmazott legyél a számla fölött). Emellett lényeges, hogy látszódjon a közleményből, hogy munkabér jóváírásról van szó és látható legyen a munkáltatód neve is.

Nézd meg, hogy mennyi személyi kölcsönhöz juthatsz az aktuális ajánlatok alapján!

Mennyi hitelt kaphatok?

step-1
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Ft
Ft
Összesen:
Bankba érkeztetett:

0 Ft

0 Ft

Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Munkahely részletei
Utolsó három havi jövedelem
Ft
Ft
Ft
Meglévő hitelek
Ft
Úgy szeretnék hitelt felvenni, hogy KHR (BAR) listán vagyok?
Az alábbi ok(ok) miatt számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön
A következő hitelek érhetők el számodra
futamidő esetén
Hitel:
Törlesztő:
THM:
Indítsd el a hiteligénylést!
Visszahívás
Add meg adataid és
egy órán belül visszahívunk!*
*hétköznapokon, 8:00-18:00-ig
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Az időzítés mindenek felett

Nyilvánvaló okok, miatt sokan éppen egy hazalátogatás idejére szeretnék időzíteni a hitellel kapcsolatos ügyintézési teendőket. Igen ám, de ahhoz, hogy ez minden gond nélkül megvalósítható legyen, érdemes előkészíteni a dolgokat, így lényegében csak a papírmunkát kell már lerendezni a banknál.

Az első lépés, hogy már előzetesen felmérd a lehetőségeket, mielőtt még hazautaznál. A bankok ajánlatairól képet kaphatsz, ha egy online kalkulátorral utánanézel a lehetőségeknek. Ugyanakkor célszerű egy előminősítést is kérni (ebben a Bankmonitor is tud segíteni), amiből pontosan kiderül, mire számíthatsz az adott banknál, ráadásul a pénzintézet által elfogadható idegen nyelvű munkáltatói igazolást tudod kitölteni a cégednél is. A szükséges dokumentumok és az előminősítés birtokában nem kell több kört futni a banknál, amivel rengeteg időt spórolhatsz meg.

Ugyanakkor szem előtt kell tartanod, hogy a legtöbb banknál 3 millió forint fölötti hitelösszegnél már közjegyzői okiratba is szükséges foglalni a hitelszerződést. A közjegyző személyét már előzetesen ki lehet választani és így a megfelelő időpontot is le tudod foglalni.

Küszöböld ki a kockázatokat

Ha külföldi számlára kéred a pénzt, mindenképp vedd figyelembe, hogy a hazai bank forintban utalja a pénzt, így egy devizaváltás is bejön a képbe. Ráadásul a váltás sem középárfolyamon történik, ami költséget jelent, viszont ennek a konkrét mértéke a számlavezető bankodtól függ.

Ugyanakkor a másik oldalról is ki vagy téve az árfolyamváltozásnak, hiszen a fizetésed euróban vagy fontban kapod meg. Éppen ezért érdemes lehet fenntartanod egy magyar bankszámlát is, amin néhány havi törlesztőt is elhelyezel biztonságképpen.

A személyi kölcsönök közül is célszerű olyat választani, ahol végig fix a kamat, tehát nem változhat meg a törlesztő a futamidő alatt. A személyi kölcsönök zöme most is ilyen a piacon, viszont érdemes meggyőződni arról, hogy a választott bank milyen kamatperiódust kínál.

Élhetsz az ingyenes előtörlesztéssel is

Amennyiben a jövedelmedből egy kisebb-nagyobb összeget meg tudsz spórolni, akkor is érdemes a hiteledre gondolni, hiszen az előtörlesztéssel jelentős összegeket spórolhatsz a hitel kamatán.

A személyi kölcsön esetében is nyitott az előtörlesztés lehetősége, ráadásul 200 ezer forint erejéig egy évben egyszer ezt ingyen is megteheted. Egyéb esetben személyi kölcsön előtörlesztési díja maximum 1 százalék lehet, ha a futamidőből egy évnél több van hátra, míg éven belül maximum 0,5 százalékkal kel


A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

A Bankmonitor segítségét kérem Személyi kölcsön vonatkozásában:
Ft
Ft
Ft
Összes jövedelem:
0 Ft
Bankba érkezik:
0 Ft
Szerepelsz KHR/BAR listán?
Próbaidős munkaviszonyod van?
Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

8 Hozzászólás

 1. Kulcsár Györgyi

  Meg szeretném kérdezni mennyi az átfutási ideje egy hitel ügyintézésnek ha külföldi jövedelemmel rendelkezek.
  Köszönettel

  1. Nagy Ildikó

   Kedves Györgyi,
   A hitel átfutási ideje nem függ a jövedelem típusától. Az átlag jelenleg 1,5 hónap.

 2. K. Nándor

  Tiszteletem!

  Külföldi jövedelemmel rendelkezem, szeretnék lakást vásárolni magyarországon. Kérdéseim, elég-e ha pár hónappal hitelfelvétel előtt jelentkezek be magyar lakcímre, lakásvásárlás után ki jelentkezhetek-e ismét az országból és van e olyan bank amelynél a külföldi jövedelemérkeztetés csak a hitel törlesztőrészlet erejéig szól, vagyis nem kell a teljes külföldi fizetésemet magyar számlára érkeztetnem?
  Köszönöm válaszukat!

  1. Nagy Ildikó

   Kedves Nándor,
   Van olyan bank, amelynél nem vizsgálják, mikor jelentkezett be a magyar lakcímre. Utána kijelentkezhet, de a szabályok szerint magyar lakcímmel rendelkező kézbesítési megbízottat kellene megjelölnie. Nem szükséges magyar számlára utaltatni a jövedelmet.

 3. Aranyosi Ádám

  A feleségem lengyel állampolgár, az Egyesült Királyságban házasodtunk össze és innen szeretnénk lakáshitelt a kettőnk nevére.Hogy lehetne ezt megoldani hiszen neki se magyar állampolgársága és így magyar lakcíme sincs?
  Tiszttelettel

  1. Singer Zoltán

   Kedves Ádám! Igen, megoldható, van olyan bank, amelyik ad ilyenkor lakáshitelt. Az fontos, hogy legalább 6 hónapos munkaviszonnyal és határozatlan munkaidejű szerződéssel kell rendelkeznie. Kérjük, töltse ki kalkulátorunkat és a benne lévő adatkezelési nyilatkozatunkat, hogy munkatársunk megkereshesse Önt!

 4. Kokeny Kata

  Magyarorszagi cimmel as lakassal rendelkezem. Amerikaban elek, erdeklodom hogy lehet e kolcsont felvennem itthon hazvasarlashoz? Koszonom valaszukat!

  1. Singer Zoltán

   Kedves Kata! Természetesen van rá mód! Kérjük, töltse ki kalkulátorunkat, adja meg az adatait, és munkatársunk keresni fogja!
   link to bankmonitor.hu

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Szakértői cikkek

Lakáshitel kisokos

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Új lakástakarékok: miben különbözik a Fundamenta és az OTP?

2019. 02. 18.

2018 októberében villámcsapásként érkezett a hír, hogy a kormány megszünteti az újonnan megnyitandó lakástakarékok állami támogatását. Az érintetteknek megoldást kellett találniuk az előállt helyzetre, ezért újabb konstrukciókat kezdtek kidolgozni. Mára...

szerződés

Nem minden költség szerepel a lakáshitelek THM-jében

2019. 01. 11.

A lakáshitel hirdetésekben mindig szerepel a THM, vagyis a teljes hiteldíj mutató, ami azt hivatott megmutatni, mennyibe kerül számodra, hogy használod a bank pénzét. Tulajdonképpen arról van szó, hogy mennyivel...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.