Infláció, emelkedő hitelkamatok – De nem a babát váróknak!

Infláció, emelkedő hitelkamatok – De nem a babát váróknak!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-06-18
 

Dübörög az infláció, májusban már 10 százalék feletti az éves áremelkedés mértéke, amire 22 éve nem volt példa. Ez a további kamatemelések melegágya. Ugyanakkor előreláthatólag 2022 végéig még kamatmentesen juthatsz 10 millió forint szabad felhasználású hitelhez. Hogyan?

A Babaváró hitellel a babát tervező házasok kerülhetnek hatalmas előnybe, hiszen a számos célra felhasználható hitelkonstrukcióval kamatmentesen igényelhetnek akár 10 millió forintot. A szabad felhasználás miatt ez a pénz ott segíthet, ahol a családoknak leginkább szükséges.

Mire használható fel a kamatmentes hitel?

A Babaváró Programot igénylő (leendő) családok zöme a kedvezményes kölcsönt különböző lakástervek megvalósítására veszi igénybe. Sokan az otthonteremtés részeként a lakáshitel önerejébe forgatják a pénzt, vagy épp kiegészítik a vételárat, esetleg felújításra, korszerűsítésre, vagy bővítésre költenek.

A Babaváró támogatás tehát szabad felhasználású, így minden kötöttség nélkül fordíthatjuk az alábbi lakáscélok bármelyikére:

  • építési telek vásárlás,
  • építkezés,
  • használt ingatlan vásárlás,
  • új lakás- vagy házvásárlás,
  • lakás vagy ház felújítása, bővítése, korszerűsítése.

Emellett a Babaváró hitel remekül kombinálható más lakáscélú támogatási formákkal is, például ha új vagy használt ingatlanvásárláshoz CSOK támogatást is igénybe vennénk, vagy ha a szintén 2022. december végéig elérhető Lakásfelújítási támogatást szeretnénk előfinanszírozni.

Ha az otthon már rendelkezésre áll, a Babaváró akkor is számtalan cél és álom megvalósításában segítségünkre lehet, ennél ugyanis aligha találunk kedvezményesebb hitelt. A hitelösszeg rugalmasan elkölthető, hiszen nem kell nyilatkoznunk a hitelt nyújtó banknak arról, hogy mire költöttük el az összeget. Elsődlegesen arra érdemes fordítanotok a kapott 10 millió forintot, amire a családnak az élethelyzet szerint leginkább szüksége van. Ez lehet például:

  • családi autó vásárlása
  • babaszoba berendezése, babakelengye megvásárlása
  • korábbi tartozások rendezése (hitelkiváltás)
  • megtakarítás indítása a gyermek részére, például Babakötvény.

Hirdetés

Hirdetés

A Babaváró hitel anyagi előnyei

A Babaváró hitellel elérhető kedvezmények sora úgy bővül, ahogy a család, vagyis függ attól, hogy az igényléstől számítva hány gyermek születik. Már az igényléstől, alapvetően kamatmentes a hitel, amely a futamidő (maximum 20 év) végéig az is marad, ha a szerződéskötéstől számított 5 éven belül baba születik.

További kedvezmény az első gyermek érkezésével, hogy ilyenkor a törlesztőrészletek fizetése alól is mentesülhet a család 3 évre. Érdemes ugyanakkor figyelni arra, hogy ez nem jár automatikusan, csak ha igényeljük a hitelt folyósító pénzintézetnél.

Ha újabb baba érkezik, újabb kedvezményre számíthatunk. A második gyermek érkezésével a törlesztés ismét halasztható 3 évig, a fennálló tartozás 30 százalékát pedig elengedi az állam. Ha harmadik gyermeket is szeretnénk, igazán kiváltságos helyzetbe kerülhetünk, ugyanis a fennálló tartozás teljes mértékben vissza nem térítendővé válik, vagyis a tartozásunkat az állam átvállalja helyettünk.

A kiemelkedő kedvezmények miatt a Babaváró a legversenyképesebb hitelkonstrukció napjainkban. Hasonlítsuk össze, mennyivel lehet olcsóbb a hitelkonstrukció egy személyi kölcsönnel vagy jelzáloghitellel szemben.

10 millió forint igénylésének módjai szabad felhasználásra.

Indulj egy kör előnnyel!

Még az igénylés előtt érdemes alaposan átnézni a kamattámogatott hitel feltételeit. A Bankmonitor Babaváró hitel oldalán rengeteg információt találsz, illetve megtudhatod, hogy mennyi kölcsönt igényelhetsz.

Fontos tudnod, hogy a Babavárót számtalan banknál igényelheted, ugyanakkor jelentős eltérésekkel találkozhatsz, ami miatt könnyen előfordulhat, hogy az egyik pénzintézetnél nem fogadják el az igénylésedet, vagy csak kevesebb hitelösszegre, míg a másiknál könnyen elérheted a felvenni kívánt összeget. Az alapvető feltételek mindenhol egységesek, de számos feltétel miatt kritikus lehet, hogy melyik bankhoz fordulsz. Különbségek lehetnek ugyanis például abban, hogy milyen életkori megkötéseket támasztanak, mekkora a minimális elvárt jövedelem, mekkora lehet a futamidő.

Ha alaposan felkészülve indítod el az igénylést, pénzt és időt is spórolhatsz.

Ötlet
Kizárólag a Bankmonitoron keresztül lehetőség van gyorsított igénylésre, így a hiteldöntés az általános 10 nap helyett csupán 2 napot vesz igénybe, kényelmesen, felesleges személyes találkozók nélkül.
Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Március végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
  • folyósítás akár 3 nap alatt
  • nincs felesleges banki találkozó -
    Csak szerződéskötésre kell bemenned
  • ügyintézés otthonról -
    Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
  • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
  • Mekkora lesz a havi törlesztés?
  • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Hirdetés
Hirdetés