Hirdetés

Infláció, emelkedő hitelkamatok – De nem a babát váróknak!

szerző: |
 

Dübörög az infláció, májusban már 10 százalék feletti az éves áremelkedés mértéke, amire 22 éve nem volt példa. Ez a további kamatemelések melegágya. Ugyanakkor előreláthatólag 2022 végéig még kamatmentesen juthatsz 10 millió forint szabad felhasználású hitelhez. Hogyan?

A Babaváró hitellel a babát tervező házasok kerülhetnek hatalmas előnybe, hiszen a számos célra felhasználható hitelkonstrukcióval kamatmentesen igényelhetnek akár 10 millió forintot. A szabad felhasználás miatt ez a pénz ott segíthet, ahol a családoknak leginkább szükséges.

Mire használható fel a kamatmentes hitel?

A Babaváró Programot igénylő (leendő) családok zöme a kedvezményes kölcsönt különböző lakástervek megvalósítására veszi igénybe. Sokan az otthonteremtés részeként a lakáshitel önerejébe forgatják a pénzt, vagy épp kiegészítik a vételárat, esetleg felújításra, korszerűsítésre, vagy bővítésre költenek.

A Babaváró támogatás tehát szabad felhasználású, így minden kötöttség nélkül fordíthatjuk az alábbi lakáscélok bármelyikére:

 • építési telek vásárlás,
 • építkezés,
 • használt ingatlan vásárlás,
 • új lakás- vagy házvásárlás,
 • lakás vagy ház felújítása, bővítése, korszerűsítése.

Emellett a Babaváró hitel remekül kombinálható más lakáscélú támogatási formákkal is, például ha új vagy használt ingatlanvásárláshoz CSOK támogatást is igénybe vennénk, vagy ha a szintén 2022. december végéig elérhető Lakásfelújítási támogatást szeretnénk előfinanszírozni.

Ha az otthon már rendelkezésre áll, a Babaváró akkor is számtalan cél és álom megvalósításában segítségünkre lehet, ennél ugyanis aligha találunk kedvezményesebb hitelt. A hitelösszeg rugalmasan elkölthető, hiszen nem kell nyilatkoznunk a hitelt nyújtó banknak arról, hogy mire költöttük el az összeget. Elsődlegesen arra érdemes fordítanotok a kapott 10 millió forintot, amire a családnak az élethelyzet szerint leginkább szüksége van. Ez lehet például:

 • családi autó vásárlása
 • babaszoba berendezése, babakelengye megvásárlása
 • korábbi tartozások rendezése (hitelkiváltás)
 • megtakarítás indítása a gyermek részére, például Babakötvény.

Hirdetés

Hirdetés

A Babaváró hitel anyagi előnyei

A Babaváró hitellel elérhető kedvezmények sora úgy bővül, ahogy a család, vagyis függ attól, hogy az igényléstől számítva hány gyermek születik. Már az igényléstől, alapvetően kamatmentes a hitel, amely a futamidő (maximum 20 év) végéig az is marad, ha a szerződéskötéstől számított 5 éven belül baba születik.

További kedvezmény az első gyermek érkezésével, hogy ilyenkor a törlesztőrészletek fizetése alól is mentesülhet a család 3 évre. Érdemes ugyanakkor figyelni arra, hogy ez nem jár automatikusan, csak ha igényeljük a hitelt folyósító pénzintézetnél.

Ha újabb baba érkezik, újabb kedvezményre számíthatunk. A második gyermek érkezésével a törlesztés ismét halasztható 3 évig, a fennálló tartozás 30 százalékát pedig elengedi az állam. Ha harmadik gyermeket is szeretnénk, igazán kiváltságos helyzetbe kerülhetünk, ugyanis a fennálló tartozás teljes mértékben vissza nem térítendővé válik, vagyis a tartozásunkat az állam átvállalja helyettünk.

A kiemelkedő kedvezmények miatt a Babaváró a legversenyképesebb hitelkonstrukció napjainkban. Hasonlítsuk össze, mennyivel lehet olcsóbb a hitelkonstrukció egy személyi kölcsönnel vagy jelzáloghitellel szemben.

10 millió forint igénylésének módjai szabad felhasználásra.

Indulj egy kör előnnyel!

Még az igénylés előtt érdemes alaposan átnézni a kamattámogatott hitel feltételeit. A Bankmonitor Babaváró hitel oldalán rengeteg információt találsz, illetve megtudhatod, hogy mennyi kölcsönt igényelhetsz.

Fontos tudnod, hogy a Babavárót számtalan banknál igényelheted, ugyanakkor jelentős eltérésekkel találkozhatsz, ami miatt könnyen előfordulhat, hogy az egyik pénzintézetnél nem fogadják el az igénylésedet, vagy csak kevesebb hitelösszegre, míg a másiknál könnyen elérheted a felvenni kívánt összeget. Az alapvető feltételek mindenhol egységesek, de számos feltétel miatt kritikus lehet, hogy melyik bankhoz fordulsz. Különbségek lehetnek ugyanis például abban, hogy milyen életkori megkötéseket támasztanak, mekkora a minimális elvárt jövedelem, mekkora lehet a futamidő.

Ha alaposan felkészülve indítod el az igénylést, pénzt és időt is spórolhatsz.

Ötlet
Kizárólag a Bankmonitoron keresztül lehetőség van gyorsított igénylésre, így a hiteldöntés az általános 10 nap helyett csupán 2 napot vesz igénybe, kényelmesen, felesleges személyes találkozók nélkül.
Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Ha 2023. Június végéig igényled, akkor akár 130 ezer forint jóváírást
kaphatsz a hitel mellé.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
 • folyósítás akár 3 nap alatt
 • nincs felesleges banki találkozó -
  Csak szerződéskötésre kell bemenned
 • ügyintézés otthonról -
  Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
 • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
 • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
 • Mekkora lesz a havi törlesztés?
 • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsítsd fel igénylésed!
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Hirdetés