Kihagynál évi 15%-os hozamot állami támogatással?

 • 2013.10.27.
 • szerző: bankmonitor

Aki megtakarítással rendelkezik önmaga is hónapról hónapra egyre inkább érzi, hogy a bankbetéti kamatok ma már alig hoznak valamit a konyhára. A betéteken elérhető 3-4%-os kamatokkal szemben azonban van egy olyan kockázatmentes, állami támogatással rendelkező megtakarítási konstrukció, mely akár 15%-os éves hozamot is eredményezhet adómentesen. Ez a lakástakarék-pénztár. Bemutatjuk, hogy miért képvisel kihagyhatatlan ajánlatot napjainkban. Vajon véletlen, hogy Ausztriában és Németországban 100 felnőttből 60 rendelkezik lakástakarékkal? Magyarországon ez az arány még csupán 12-14%…

Ha van havi 5.000-20.000 Ft-os megtakarításod, nem találsz jobb lehetőséget

A Lakástakarék-pénztár egy államilag támogatott megtakarítási forma. Minden 100 Ft befizetés után, az adott évben az állam még 30 Ft-ot ad számodra. Az állami támogatás felső határa évenként 72 ezer Ft, melyet havi 20 ezer Ft-os megtakarítás mellett érhetünk el. (Ugyanakkor akár már 5.000 Ft havi megtakarítással is érdemes elkezdeni, a megtakarítás havi összege a futamidő alatt növelhető.) Az állami támogatásnak köszönhető az, hogy a teljes megtakarítási időre vetítve a 4%-os banki kamattal szemben 12-15%-os éves hozam elérhető.

Mennyi pénzed lesz lakástakarékkal? 

4 év alatt, havi 20 ezer Ft megtakarítással 1.242.000 Ft-ot gyűjthetsz össze a legjobb konstrukcióval. Ezzel szemben bankbetétben (szintén 4 év alatt, 20 ezer Ft megtakarítással) a legjobb ajánlattal is csak 1.075.000 Ft-od lesz. A különbség 167 ezer Ft, több mint 15%! Ha a 4 év végén kedvezményes (7%-os THM-mel) bíró, 1.2 millió Ft összegű hitelt is felveszel, akkor összesen közel 2.5 millió Ft-tal fogsz rendelkezni. 

A Lakástakarékban összegyűjtött pénz – az állami támogatás miatt – kizárólag lakáscélra használható fel. Ez a lakáscél azonban lényegesen szélesebb, mint elsőre gondolnád: 

 • lakás vásárlása
 • felújítás
 • beépített bútor, műszaki berendezés vásárlása
 • hőszigetelés
 • lakáshitel törlesztése 

Sokan érzik úgy, hogy a felhasználási cél túl szűk számukra, ugyanakkor jobban átgondolva egészen biztosan 4 évente felmerül olyan kiadás a lakásunkkal kapcsolatba, melynek finanszírozására jól jöhet. (A legrövidebb szerződés 4 éves, de ha időközben kénytelen vagy felmondani, akkor is kapsz 3% kamatot a befizetéseidre.)

Ha van hiteled, akkor is megéri!

Amennyiben korábban hitel felvétel mellett vásároltál ingatlant, akkor ma már a hitel előtörlesztésére is megéri lakástakarékot kötni, hiszen az elérhető 12-15%-os éves hozam meghaladja a hiteled kamatát!

Kalkulálj, nézd meg mit jelenthet számodra egy lakástakarék szerződés! 

Lakástakarék kalkulátor

Lakástakarék
 • Havi X Ft befizetés
 • Y év-en keresztül
 • Z Ft (lakáscélra vagy lakáshitel törlesztésre)
 • ebből Q Ft állami támogatás
 • I % éves hozam (EBKM)

 • Teljes állami garancia a befizetett pénzre (OBA)
 • garantált éves hozam

Most Q Ft állami támogatással
Z Ft gyűjthetsz össze lakás célra.

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Ha többre vagy kíváncsi ajánljuk figyelmedbe: 

Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés. Egyedi kedvezmények, melyek csak a Bankmonitornál érhetőek el.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Facebook: nehéz idők jönnek

  Legalábbis ezt árazza a piac a négy éve legnagyobb áreséssel több havi mélypontra: a szabályozó hatóságok szívózni fognak a céggel a kezében lévő hatalmas adattömeg...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.