Betöltés
loading

Kiszámoltuk, mennyi most a havi törlesztője egy 5 millió forintos személyi kölcsönnek

Sokan mérlegelik a lehetőségét egy személyi kölcsön felvételének. Van, aki azért, mert átmeneti pénzügyi problémáját szeretné megoldani egy a kormány által „jóárasított” szabad felhasználású kölcsönnel, míg mások autóvásárláshoz, esetleg egyéb nagyobb értékű beruházáshoz igényelnék. Bármi is legyen az ok, fontos a jó választás, hiszen a Bankmonitor.hu számításai szerint 2021-től akár 14 ezer Ft is lehet a különbség a legkedvezőbb és a legdrágább 5 millió forintos személyi kölcsön havi törlesztői között. Ez pedig teljes visszafizetésben több mint 700 ezer Ft pénzügyi előnyt jelenthet!

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

Március 19-től a bankok legfeljebb 5,9%-os THM-mel (teljes hiteldíj mutató) adhatják a személyi kölcsöneiket, ami lényegesen alacsonyabb a korábbi 12-13% körüli átlagnál. Igen ám, de a THM-plafon kizárólag 2020. december 31-ig érvényes, ezt követően a kamat és a THM, ezzel együtt pedig a havi törlesztő már lehet magasabb. Éppen ezért a hitel kiválasztása során érdemes a 2021-től érvényes fizetnivalókra koncentrálni, hiszen például egy 5 éves (60 hónap) futamidejű személyi kölcsönnél 51 hónapot majd ez alapján kell törleszteni.

A Bankmonitor.hu elemzése alapján ráadásul éppen azon személyi kölcsönöknél alacsonyabb az induló törlesztő összege, amelyeknél jövőre magasabb lesz a havi fizetnivaló. Ezért könnyen előfordulhat, hogy aki az induló részlet nagysága alapján választ, az bizony összességében lényegesen többet fizet majd vissza a futamidő alatt.

Egy 5 millió forintos személyi kölcsön havi törlesztője

Nem csak felesleges kiadást jelent azonban egy nem optimális választás, akár a hiteligénylés sikere is múlhat ezen, mert a bankok a 2021-től fizetendő részletek alapján határozzák meg, hogy mekkora hiteltörlesztőt bír el az igénylő jövedelme.  A JTM-szabály (jövedelemarányos hiteltörlesztési mutató) alapján ugyanis a jövedelem legfeljebb 50%-át lehet hiteltörlesztésre fordítani egy személyi kölcsönnél. (500 ezer Ft nettó jövedelem alatt, efölött 60%-nál ránt be az adósságfék.) Ebbe ráadásul az új és a meglévő kölcsönökön kívül egy fel nem használt hitelkeret is beleszámít 5%-os aránnyal. (Például egy 500 ezer Ft-os hitelkeret havi 25 ezer Ft-os havi törlesztőnek felel meg.) A bankok ráadásul a JTM-szabály adta lehetőségnél szigorúbban is eljárhatnak, emiatt még fontosabb, hogy lehetőségeinkhez mérten a legalacsonyabb törlesztővel bíró hitelt válasszuk.

Egy 3 millió forintos személyi kölcsön havi törlesztője

Természetesen nem feledkezhetünk meg arról, hogy nem az összes személyi hitel érhető el mindenki számára. Termékenként eltérő ugyanis a minimálisan elvárt jövedelem összege, a felvehető legkisebb és legnagyobb hitelösszeg, de még abban is van különbség, hogy az adott hitel milyen célra fordítható. Azzal is számolni kell választásnál, hogy több termék esetében feltétel a banknál történő számlanyitás, illetve kamatkedvezmény járhat az ide érkeztetett jövedelemért cserébe. Ez utóbbi azonban nem mindenki számára megoldható, például azért, mert egy másik hitelénél már igénybe vesz hasonló kamatkedvezményt, amit nem biztos, hogy megéri elveszíteni.

Ha megkeresnéd a számodra elérhető legkedvezőbb személyi kölcsönt, akkor használd a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátorát. 

Személyi hitel kalkulátor
Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Ft
Jövedelmem:
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb szabad felhasználású hitelek:
Törlesztő 2020-ban
Teljes visszafizetés
Törlesztő 2021-től
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
  • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Fióki látogatás nélkül igénylem
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
  • alapblog Vége a visszaesésnek

    Áprilisban jött a nagy ütés a boltokra. Skandinávok jól megúszták, ahogy a németek is, a magyar visszaesés is kicsi a körülményekhez képest. Ezeken a helyeken... The post Vége a visszaesésnek appeared first on alapblog.