Lakástakarék: helycserés támadás az első helyen

  • 2016.02.05.
  • szerző: bankmonitor

Az alacsony kamatkörnyezet nem csak a lakáshitelekre, a lakástakarékokra is hatással van. Ennek köszönhetően legutóbb a legmagasabb hozamú terméktől kellett félig-meddig elbúcsúznunk. Szerencsére az alacsony betéti kamat alig érzékelhető ennél a terméknél, hiszen a 30%-os állami támogatás biztosítja a lakástakarék vonzerejét. Ennek köszönhetően az új első helyezett is 12% feletti hozamot nyújt.

Akik egy kicsit jobban ismerik a lakástakarékot, azok megszokhatták már, hogy egy lakás-takarékpénztáron belül legalább két termék, egy hitel és egy hozam fókuszú ajánlat közül tudnak választani. Ez azonban szépen lassan kezd átalakulni: alacsony kamatkörnyezetben a magasabb betéti kamatozású (hozam fókuszú) termék kivezetésére is láthattunk már példát, vagy egyszerűen háttérbe szorítják azzal, hogy feltételekhez kötik a szerződéskötést.

Fontos, hogy a kiemelkedő hozamot ennek ellenére el lehet érni a jelenleg elérhető termékekkel is! Alább részletezzük, hogy miért nem kell aggódni, és hogy milyen ajánlatok vannak.

Akik kevésbé ismerik jól ezt a kiváló megtakarítási formát, annak elmondjuk, hogy

  • havi befizetéseinkre 30% állami támogatás jár (maximum évi 72 ezer Ft),
  • a teljes megtakarításra betéti kamatot is jóváírnak,
  • amivel így 4 év alatt 10% feletti biztos hozamra is szert tehetünk!

A megkötés, hogy csak lakásra lehet költeni a végén, de családon belül több ilyen szerződés is köthető, így végső soron az állami támogatás többszörözhető és több szerződés egyetlen egy lakásra is fordítható!

Az alább kalkulátorral nézheted meg az aktuális ajánlatokat!


Lakáshitel kalkulátor

Ft
év
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján 14 bank, 89 ajánlata közül választhatsz.

A várhatóan legkedvezőbb hitelek:


havi törlesztő

THM

A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.
Tudd meg az összes részletet!

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

                                                                                         

Mi változott a lakástakarék ajánlatoknál

Amióta a kamatszint mélypontra süllyedt, több lakástakarék is reagált. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy vagy konkrétan kivezette az akár évi 3%-os kamatot biztosító ajánlatait, vagy kizárólag hosszú távú megtakarítás esetén teszi elérhetővé azokat. Ez azért nem érinti érzékenyen ezt a megtakarítási formát, mert a hozamot szinte teljes egészében az állami támogatás biztosítja.

A ma elérhető termékek között a legalacsonyabb betéti kamatozású évi 0,1%, míg a legmagasabb évi 3,0%. A helyzet pikantériája, hogy a legmagasabb hozam a legalacsonyabb betéti kamatozású termékhez tartozik! Ennek egyik oka pl. a díjmentes számlanyitás, ugyanis ha nincs ez a több tízezer forintos induló költség az elején, magasabb a termék EBKM értéke (Egységes Betéti Kamatláb Mutató).

Jelenleg az OTP Lakástakarék az egyik „magasabb” (évi 0,5%) betéti kamatozású termékénél szüntette meg egyrészt a számlanyitási díj akciót, illetve csak azoknak érhető el még a számlanyitási díj kifizetése esetén is, akik társasház vagy lakásszövetkezet javára fordítják a végén.

Új akciókat hirdetett meg azonban a Start termékre, amely akár számlanyitási díjmentesen is megköthető, vagy csökkentett számlanyitási díjjal, és a legmagasabb elérhető hozam a Start 4 esetén 12,36%!

A legmagasabb hozam versenyében második helyen az Erste EgyOtthon 0149 terméke áll, amellyel 11,47%-os EBKM érhető el díjmentes számlanyitással, de egyéb addicionális termék igénybevétele nélkül!

Harmadik a dobogón a négy lakástakarék közül a Fundamenta Lakáskassza 3,9-es számlája 10,56%-tal, és szorosan követi ezt az Aegon Kamat Fix Plusz 4 10,53%-kal.

A fentiek mind 4 éves és havi 20 000 Ft-os megtakarítások legmagasabb hozamú termékei, de a saját céljaidtól függően köthetsz akár 5, 6, 8, vagy 10 éves szerződést is. Hogy neked melyik megtakarítási idő lehet megfelelő, arról korábban itt írtunk: Milyen hosszú lakástakarékot kössek? 

Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés. Egyedi kedvezmények, melyek csak a Bankmonitornál érhetőek el.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.