Lakástervek: a Babaváró hitel előnye egyre jelentősebb

Lakástervek: a Babaváró hitel előnye egyre jelentősebb
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-10-11 Frissítve: 2022-10-12
 

Az egyre ingoványosabb gazdasági környezet a hazai pénzügyekre, így a lakáshitel kamatokra is jelentős hatást gyakorol. Ugyanakkor az állami támogatással, kedvezményes kamatozással rendelkező konstrukciók egyre inkább reneszánszukat élik, hiszen ezek költségére alapesetben nincs hatása a folyamatoknak. 

A Babaváró hitel is egyike azoknak a támogatási formáknak, amelyekkel jelentős előnybe kerülhetnek a családok. A Bankmonitor szakértői most elsődlegesen az otthonteremtést, és különböző lakáscélokat tervező családok szempontjából vizsgálta meg, milyen kiemelkedő lehetőségeket rejt a méltán népszerű Babaváró konstrukció.

Babaváró hitel kamatkockázat nélkül

A legfeljebb 10 milliós, akár kamatmentes hitelt szabadon, bármire felhasználhatják a fiatal házasok. Nem véletlen, hogy a legtöbb igénylő különböző lakástervek megvalósítására veszi igénybe, hiszen a kedvező kölcsöntípussal elérhető milliók beleforgathatók a lakáshitel önerejébe, sőt, akár építkezés, építési telek megvásárlása, felújítás, korszerűsítés és lakáscélú hitelkiváltás esetén is megállja a helyét.

Mivel a konstrukció a gyermekvállalás és gyermeknevelés ösztönzése okán jött létre, az általa elérhető kedvezmények mértéke függ a vállalt gyermekek számától. Ennek alapján a kölcsönhöz a kamatmentességen felül tartozáselengedés is tartozhat.

Ha az első gyermek a szerződéskötéstől számított 5 éven belül megérkezik, akkor a hitel a teljes futamidő (akár 20 év) alatt kamatmentes lesz. Ez már kiemelkedő előny a családok számára, hiszen minden más piaci, illetve támogatott hitel rendelkezik kamatterhekkel. 

Összehasonlításképp a CSOK-hoz igényelhető lakáshitel (CSOK hitel) esetében 3 százalékos kamattal számolhatnak a családok. A piaci lakáshitelek kamata pedig folyamatos emelkedésben, ahol a jelenlegi legkedvezőbb konstrukció kamata 10 millió forint hitelösszeggel, nettó 300 ezer forintos jövedelemmel, 20 évre, végig fix kamattal 7,59 százalék. Az emelkedő tendenciának pedig sajnos még egyáltalán nincs vége.

A Babaváró 10 milliója akár vissza nem térítendő támogatás is lehet!

A kamatmentesség tehát önmagában is kiemelkedő előny, de ez még nem minden. Ugyanis a második gyermek érkezésével a fennálló tartozás 30 százaléka elengedésre kerül, míg ha harmadik gyermeket is vállal a család, akkor a teljes kölcsön vissza nem térítendő támogatássá alakul. 

Utóbbi esetben a legkedvezőbb tehát a Babaváró hitel, hiszen ügyes időzítéssel a hitel után egyetlen forintot sem kell visszafizetnünk a bank részére.

Hirdetés

Hirdetés

Mire érdemes figyelni, ha lakáscéllal veszed fel a kedvezményes hitelt?

További kiemelkedő előny, hogy mivel a Babaváró kölcsön szabad felhasználású, nem köt semmilyen szabály arra vonatkozólag, hogy mire költi a család az igényelt összeget. Így tehát szükség szerint csoportosítható a pénz. 

Például ha felújításra használjátok a kedvezményt és a munkálatok után marad belőle valamennyi, akkor azt minden további nélkül költhetitek a babaszoba berendezésére, a babakelengye megvásárlására is. Emellett sok család a hitel összegének felét felújításra, míg másik részét autóvásárlásra fordítja. 

Ötlet
Megtöbbszörözhetitek a Babaváró kedvezményeket, ha a hitelt a Lakásfelújítási támogatás finanszírozására fordítjátok. A részleteket olvasd el kapcsolódó cikkünkben!

Használt vagy új ingatlan vásárlásakor, ha a kiszemelt otthon vételárához lakáshitelt is vennétek fel, akkor legalább 20 százalék önerővel is rendelkeznetek kell. A Babaváró Program ebben is segíthet. Egy fontos szabályra ugyanakkor nagyon kell ügyelni:

Ha a Babaváró hitelszerződés időpontja és a lakáshitel igénylés között még nem telt el 90 nap, akkor a Babaváró összege csak 75 százalékban használható fel önerőként.

A babaváróhoz ráadásul ingatlanfedezet sem szükséges, ami óriási előny, ha piaci lakásvásárlási, felújítási, vagy korszerűsítési hitel igénylése is szóba kerül, hiszen az érintett otthon nem lesz már eleve jelzáloggal terhelve.

A kamatmentes konstrukció továbbá építkezés esetén is nagy segítség lehet, hiszen egy ekkora munkálat mindig költségesebb, a családoknak további anyagi források bevonására is szükségük lehet. A Babaváró ráadásul könnyedén kombinálható nem csak lakásvásárlási hitelekkel, de építési hitellel is. 

Tudd meg, hogy mennyi Babaváró hitelre lehetsz jogosult!

Az elinduláshoz kérd Babaváró szakértőink segítségét, akik hozzád igazodva akár a gyorsított igénylésben is tudnak segíteni!

Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Április végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
  • folyósítás akár 3 nap alatt
  • nincs felesleges banki találkozó -
    Csak szerződéskötésre kell bemenned
  • ügyintézés otthonról -
    Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
  • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
  • Mekkora lesz a havi törlesztés?
  • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Hirdetés
Hirdetés