Lehet, hogy cégednek is lehetne Agrár Széchenyi Kártyája?

Lehet, hogy cégednek is lehetne Agrár Széchenyi Kártyája?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-01-24 Frissítve: 2021-08-09
 

A napi likviditás fenntartása a cégek számára az egyik legfontosabb feladat. Egy folyószámlahitelkeret pontosan ezt tudja biztosítani. Nem mindegy azonban, hogy ez milyen költségekkel jár. Tudtad, hogy vannak olyan hitelkonstrukciók, ahol csak a ténylegesen felhasznált pénzösszeg és nem a teljes keret után kell kamatot fizetned? Tudtad, hogy vannak támogatott folyószámlahitel-programok, és azon belül is rendkívül kedvező konstrukciók? Ha nem, akkor érdemes volna megnézned, hogy vállalkozásod számára elérhető-e az egyik legkedvezőbb folyószámlahitel csomag, az Agrár Széchenyi Kártya!

Jó, ha van egy hitelkeretünk, amihez azonnal hozzá tudunk jutni

A folyószámlahitel minden cég életében elengedhetetlen ahhoz, hogy a napi likviditásunkat gond nélkül biztosítani tudjuk. Felkészültnek kell lennünk az olyan váratlan eseményekre, amikor egy-egy számlánk ellenértéke a vártnál később érkezik be, vevőnk fizetési nehézsége, vagy akár egy vitatott kérdés miatt. Nem egy olyan esetet láttunk már, amikor egy általános NAV vizsgálat akasztotta meg a várt áfa-visszaigénylésünk tervezett időben való megérkezését. Ezek azok az események, melyekre biztonsági okok miatt kell felkészülnünk.

Ám amiatt is jól jöhet egy folyószámla hitelkeret, hogy megragadhassuk a váratlan, jó pénzügyi lehetőségeket. Például ne kelljen visszamondanunk egy nagyobb megrendelést csak azért, mert nem áll rendelkezésünkre elegendő szabad pénzforrás ahhoz, hogy a nagyobb tétel alapanyagszükségletét megfinanszírozzuk.

Hirdetés

Hirdetés

Csak akkor kell fizetni a pénzért, ha használjuk is!

Fontos tudni, hogy a piacon több olyan folyószámlahitelcsomag érhető el , melynek nincs rendelkezésre tartási díja, azaz a rendelkezésünkre álló pénzért csak akkor kell fizetnünk, ha azt ténylegesen használjuk is.

A kamattámogatást biztosító Széchenyi Hitelprogram keretében elérhető folyószámlahitelek – Széchenyi Hitelkártya és Agrár Széchenyi Kártya – is rendelkezésre tartási díj nélkül vehetők igénybe.

Rendkívül kedvező és a lehető legnagyobb nagyságban érhető el

Az Agrár Széchenyi Kártya az 1%-os kamattámogatás helyett – ami a „sima” Széchenyi Hitelkártyánál 10 millió forintos hitelkeretig biztosított – jóval magasabb, 4%-os támogatással rendelkezik, ami a 4%-os kamatfelár és a gyakorlatilag 0% körüli BUBOR mellett szinte 0%-os kamatozást jelent.

További rendkívüli előnye az Agrár Széchenyi Kártyának, hogy  itt az árbevétel 10-20%-a helyett akár az árbevételünk 30%-át is megkaphatjuk hitelkeretként. Nem beszélve arról, hogy az egyéb költségek közé számító támogatásokat is figyelembe tudják venni az árbevételünkben, nem úgy, mint a „sima” Széchenyi Hitelkártyánál, illetve az egyéb piaci alapú folyószámla hitelkonstrukcióknál.

A konstrukció sajnos amellett, hogy csak az agrár szektorban és a közvetlenül hozzá kapcsolódó üzletágakban tevékenykedő vállalkozások részére biztosított, ráadásul nem is minden banknál elérhető. Több ügyfelünk esetében tapasztaltuk már, hogy mivel a számlavezető bankjánál nem volt elérhető a konstrukció, nem is kapott tájékoztatást arról, hogy vállalkozása valójában egy jóval kedvezőbb támogatott hitelkonstrukció igénybevételére is alkalmas lenne.

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
  • hitelösszeg:
    max. 1.4 milliárd Ft
  • kamat:
    max. 5% fix
  • futamidő:
    max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ha nem tudod a pontosan a napot, add meg a hónap első napját!
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
    Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
    • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
    • Milyen futamidő mellett?
    • Mi a különbség a bankok között?
    • Hogyan kerüld el a buktatókat?
    A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
    Add meg adataidat, segítünk!
    Ft
    A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
    Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
    Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
    Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

    Jó hír: nemrég bővült a jogosultak köre

    Vannak olyan tevékenységi körök, ahol nem egyértelmű az agrár vonatkozás – jó példák erre a pékségek, illetve a dohányboltok-, emiatt meg sem fordul a tulajdonosok fejében az Agár Széchenyi Kártya gondolata.

    Kérd szakértő kollégánk közvetlen segítségét!

    Kiderítjük, hogy vállalkozásod jogosult-e az Agrár Széchenyi Kártyára, mint ahogy abba is segítünk eligazodni, hogy mely bankoknál érhető el a termék. Ráadásként segítünk neked a hiteligénylés során, hogy levegyük válladról a stresszt!

    Érdeklődj szakértőnknél
    Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!
    A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
    Bankmonitor
    Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
    Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
    Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
    Hirdetés
    Hirdetés