Már a második bank csökkenti a bankszámlaköltségeket!

  • 2014.08.04.
  • szerző: bankmonitor

Megdőlni látszik banki berkekben a közmondás, miszerint „Egy fecske nem csinál nyarat”. Júliusban a K&H Bank csökkentette a lakossági bankszámla és bankkártya költségeket, míg októbertől a CIB Bank készül hasonló lépésre. Ez várható a jövőben a többi banktól is, vagy csupán az előbbiek igyekeznek több ügyfelet szerezni?

Akciókban és időszakos promóciókban eddig sem volt és valószínűleg a jövőben sem lesz hiány bankszámlavezetés terén. Olyat azonban az elmúlt időszakban nem nagyon tapasztaltunk, hogy valamelyik bank a költségek, nem csupán akciós, hanem „tartós” csökkentésére szánta volna el magát. A döntés ugyan sokat váratott magára, de már két nagybank is megejtette ezt az intézkedést.

Az első lépést a
K&H Bank tette meg,
amikor július elejétől szinte kivétel nélkül az összes díjtételt módosította az ügyfelek számára kedvezően. Így a számlavezetési díjtól kezdve a különböző tranzakciókon keresztül (utalások, bankkártya műveletek) egészen a bankkártyák és egyéb kiegészítő szolgáltatások díjáig csökkentek a bank által felszámított díjtételek.

Hasonlóan kedvező változás várható a CIB Banknál októbertől. A széles körben igénybe vehető számlacsomagok (
Classic,
Online) havi díja, valamint a számlacsomagokhoz kapcsolódó normál bankkártyák és a bankkártya műveletek díja (vásárlás, idegen ATM-ből történő készpénzfelvétel) itt is kivétel nélkül csökken. Ezen túlmenően az Online számlacsomagnál visszaállításra kerülnek a korábban díjmentes tranzakciók, mint például a netbanki utalás, valamint a bankközi rendszeres átutalás.

Csökkentés ide vagy oda…

Mindenképpen pozitív hír, de mégis hogyan hat ez a pénztárcánkra? Átlagos bankhasználati szokások és 150.000 Ft-os jövedelem mellett a legmegfelelőbb számlák az alábbiak a két bank kínálatában.

abra_140804_aNyilván ebből senki sem fog meggazdagodni, de végre bosszúságot sem fog okozni, amikor a bankszámlakivonaton a költségeket szemléljük. Az, hogy a bankok közül még hányan döntenek hasonlóképpen a közeljövőben egyelőre még rejtély, de tömeges intézkedéssorozatra azért nem érdemes számítani.

Inkább menjünk biztosra és tudjuk a legjobb számlacsomag valamelyikét magunkénak! Megsúgjuk, hogy azonos bankhasználati szokások mellett ezek havi fenntartási költsége jócskán a fentiek alatt van. Tehát egy bankváltással még a bankszámla költségek csökkenése után is találunk olcsóbb bankszámlát magunknak!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

TOVÁBB A KALKULÁTORHOZ


Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.