Betöltés

Már a második bank csökkenti a bankszámlaköltségeket!

szerző: Bankmonitor.hu
2014-08-04

Megdőlni látszik banki berkekben a közmondás, miszerint „Egy fecske nem csinál nyarat”. Júliusban a K&H Bank csökkentette a lakossági bankszámla és bankkártya költségeket, míg októbertől a CIB Bank készül hasonló lépésre. Ez várható a jövőben a többi banktól is, vagy csupán az előbbiek igyekeznek több ügyfelet szerezni?

Akciókban és időszakos promóciókban eddig sem volt és valószínűleg a jövőben sem lesz hiány bankszámlavezetés terén. Olyat azonban az elmúlt időszakban nem nagyon tapasztaltunk, hogy valamelyik bank a költségek, nem csupán akciós, hanem „tartós” csökkentésére szánta volna el magát. A döntés ugyan sokat váratott magára, de már két nagybank is megejtette ezt az intézkedést.

Az első lépést a K&H Bank tette meg, amikor július elejétől szinte kivétel nélkül az összes díjtételt módosította az ügyfelek számára kedvezően. Így a számlavezetési díjtól kezdve a különböző tranzakciókon keresztül (utalások, bankkártya műveletek) egészen a bankkártyák és egyéb kiegészítő szolgáltatások díjáig csökkentek a bank által felszámított díjtételek.

Hasonlóan kedvező változás várható a CIB Banknál októbertől. A széles körben igénybe vehető számlacsomagok ( ClassicOnline) havi díja, valamint a számlacsomagokhoz kapcsolódó normál bankkártyák és a bankkártya műveletek díja (vásárlás, idegen ATM-ből történő készpénzfelvétel) itt is kivétel nélkül csökken. Ezen túlmenően az Online számlacsomagnál visszaállításra kerülnek a korábban díjmentes tranzakciók, mint például a netbanki utalás, valamint a bankközi rendszeres átutalás.

Csökkentés ide vagy oda…

Mindenképpen pozitív hír, de mégis hogyan hat ez a pénztárcánkra? Átlagos bankhasználati szokások és 150.000 Ft-os jövedelem mellett a legmegfelelőbb számlák az alábbiak a két bank kínálatában.

banki díjak csökkentésének hatása a teljes havi bakköltségre

Nyilván ebből senki sem fog meggazdagodni, de végre bosszúságot sem fog okozni, amikor a bankszámlakivonaton a költségeket szemléljük. Az, hogy a bankok közül még hányan döntenek hasonlóképpen a közeljövőben egyelőre még rejtély, de tömeges intézkedéssorozatra azért nem érdemes számítani.

Inkább menjünk biztosra és tudjuk a legjobb számlacsomag valamelyikét magunkénak! Megsúgjuk, hogy azonos bankhasználati szokások mellett ezek havi fenntartási költsége jócskán a fentiek alatt van. Tehát egy bankváltással még a bankszámla költségek csökkenése után is találunk olcsóbb bankszámlát magunknak!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Címkék:

Szakértői cikkek

Lakáshitel kisokos

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Lakástakarék: Milyen számlával igazolhatod a lakáscélt?

2016. 09. 25.

Amennyiben valaki a 30%-os állami támogatásból építkezne, fürdőszobát újítana fel, netán egy szaunával lepné meg magát, a megfelelő összegről a megfelelő számlákat kell hozzá bemutatnia a lakástakaréknak. Kinek a nevére,...

Így válhat rémálommá az álom bankszámla

2016. 08. 05.

Napjainkban az egyik legkedveltebb lakossági számlacsomag az Erste Privilégium „L” bankszámla. Teljesen érthető a számlacsomag iránti fokozott érdeklődés, hiszen ha a bank által elvárt 150 ezer Ft a bankszámlára érkezik,...

Diákmunka? Ezekkel a bankszámlákkal jársz a legjobban…

2016. 06. 27.

Diákmunka vállaláskor majdhogynem elkerülhetetlen a bankszámlanyitás. Ha nem szeretnél elcsúszni már rögtön az első banánhéjon, akkor nem tudod le a dolgot annyival, hogy besétálsz az első útba eső bankfiókba. Míg...

A svédek megmutatják, hogyan kell bankot csinálni!

2016. 06. 07.

Nincs elegáns és drága székház a belvárosban. Nincs széleskörű fiókhálózat: az átlagos ügyfél ugyanis mindent elintéz online, mindössze 5 évente egyszer jelenik meg a bankfiókban. Így a korábbi alkalmazottak 65%-a...

Blogajánló

  • alapblog

    Tőzsde, a mentorunk

    A tőzsde sokak szemében egy kiszámíthatatlan terület. Aki viszont közelebb merészkedik hozzá és megpróbálja megérteni, nagy kincsre tehet szert, ami nem merül ki csupán vagyonunk...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.