Betöltés

Megszerezte a minősítést az Erste – Jön a szuperhitele

szerző: Bankmonitor.hu
2017-07-14

Az FHB Bank és az 50 takarékszövetkezet után az Erste Bank is zöld utat kapott, vagyis rövidesen ők is megkezdik a fogyasztóbarát lakáshitel értékesítését. Az Erste adja eddig a legszélesebb kínálatot, mert nála 3, 5 és 10 évre rögzített kamatú minősített hitelt is el lehet érni. A kamat kifejezetten vonzó, a lakáshitel kalkulátorunk szerint a legjobbak közé kerül.

A fogyasztóbarát lakáshitelek értékesítésére megkapta az engedélyt az Erste Bank is, mégpedig a mai nappal. Eddig nem sok bank büszkélkedhetett ezzel a címmel. Elsőként az FHB Bank tudta két termékét is minősítetté váltani, majd július elején 50 takarékszövetkezet is megkapta az engedélyt.

Érdekesség, hogy az Erste a végig rögzített hitelen kívül mindegyik kamatperiódusban képviselteti magát, vagyis 3, 5 és 10 éves kamatrögzítésű hitele is lesz minősítettként. Az FHB Bank és a takarékszövetkezetek nem merészkedtek le a 3 éves kamatrögzítésre, így itt egyedül fogyasztóbarát hitellel az Erste van jelen.

Az Erste honlapján elérhető már a hitelekre vonatkozó hirdetmény, az viszont július 24-től hatályos, ami azt jelenti, hogy még két hetet várni kell, míg a minősített hitelt valójában fel lehet a banknál venni.

A lakáshitel kalkulátorunkban meg fognak jelenni ezek a hitelek is, viszont amíg ez nem történik meg, addig némi információt hadd osszunk meg az Erste hirdetménye alapján, ha 5 millió forint feletti hitelt veszünk fel:

 • a 3 éves kamatrögzítés esetén a kamat 3,39-4,1% között mozoghat, míg a THM 3,55-4,29% között,
 • az 5 éves kamatperiódus esetén a kamat 4,19-5,09% között mozoghat, míg a THM 4,38-5,32% között,
 • a 10 éves kamatperiódus esetén a kamat 5,42-6,27% között mozoghat, míg a THM 5,66%-6,56% között.

Fontos megjegyezni, hogy a THM számításánál a bank egy olyan bankszámlát vett alapul, amit a hitelhez kapcsolódóan 200 forintért tesznek elérhetővé. A jegybank holnapján elérhető ismertetőben nagyobb THM-ek szerepelnek, mivel itt kötelezően az alapszámlával kell számolni, ami havi alapon nagyon megemeli a kiadást és így a hitel teljes díját is.

A kalkulátorunkban szereplő hitelekhez képest azt mondhatjuk, hogy a 3 éves kamatrögzítésnél most az Erste lehet a legjobb, mivel itt a másik piaci szereplő alá pozícionálta a hitelét. A másik két kamatperiódusnál pedig a legjobbak közé tud bekerülni a minősített hitel.

Keress lakáshiteleink között: otp vagy fundamenta lakáshitel? Kalkulálj és találd meg a legjobbat!

Nézd meg a kalkulátorunkkal, hogy melyik számodra a legjobb hitelt!

Lakáshitel kalkulátor

step-1
Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
X Ft hitel Y év futamidőre:
Kategóriánként a legolcsóbbak:

Havi törlesztő

THM
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz. Az összes megtekintése
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken!
hitel futamidőre
havi -tól, THM-től.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Új hitelre vagy hitelkiváltásra van szükséged?

BM logo white
Milyen témakörben érdeklődsz?

Látogass el a Családi Otthonteremtési Kedvezménnyel foglalkozó oldalunkra, ahol rengeteg hasznos információt találsz. Kiszámolhatod, hogy a 2019. július 1-től érvényes szabályok szerint mennyi CSOK-ot kaphatsz. Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a CSOK-kal kapcsolatos legfrissebb információkról!
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a Bankmonitor elsősorban új pénzügyi termék igényléséhez nyújt teljes körű támogatást, és csak olyan meglévő szerződés kapcsán tud segítséget nyújtani, amelyet eredetileg is a Bankmonitor szakértői segítségével kötöttél meg!
Amennyiben nem akarsz új szerződést kötni, és tőlünk függetlenül megkötött szerződésedet, valamint egyéb pénzügyi helyzetedet érintő kérdésed merült fel, Jobb tudni rovatunkból tájékozódhatsz.
Bankmonitor TIPP: Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a legfrissebb cikkeinkről, elemzéseinkről.
A hitelbírálat során a banknál azonnali kizáró feltételt jelent, ha valaki a negatív adóslistán szerepel, így nem kaphat hitelt. Miután megtörtént a tartozás rendezése és egy év eltelik, utána válhat valaki ismét hitelképessé. A témával részletesen foglalkozó írásainkat itt találod: KHR (BAR lista) Bankmonitor TIPP: Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a legfrissebb cikkeinkről, elemzéseinkről.
Köszönjük, hogy regisztráltál hírlevelünkre
Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:
Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

1 Hozzászólás

 1. Matus László

  Fogyasztóbarát? Tisztességes?? Na ilyen szavak utoljára szüleim lakásépítési hitelénél voltak komolyan vehetőek. Azóta a tolvaj, a lehúzós és a “bakbarát” a helyes kifejezés. Szüleim 1966-ban építkeztek , amikor 20 év múlva kifizették az utolsó részletet, az még annyi volt amiben megegyeztek. Én 88-ban kezdtem építkezni fix és kőbe vésett 3%-os kamattal,mely pár év múlva 36%-os piaci kamatozásúvá vált- /persze teljesen törvényesen és még az alkotmánybíróság jóváhagyásával is./ Aztán jött a devizatolvajlás. Most pedig “dübörög a gazdaság” csak nehogy megint pár év múlva beüssön a válság aztán hamar a duplájára szalad a törlesztőrészlet.

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Számít a futamidő kamatemelkedésnél? Nézzük meg!

2019. 06. 12.

Azt már mindannyian tudjuk, ha hosszabb időre veszünk fel hitelt, akkor többet is kell visszafizetnünk összességében a bank felé. Ez logikus, hiszen tovább használjuk a bank pénzét. Azt viszont már...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.