Megszerezte a minősítést az Erste – Jön a szuperhitele

szerző: Szabics Zsolt
2017. 07. 14.

Az FHB Bank és az 50 takarékszövetkezet után az Erste Bank is zöld utat kapott, vagyis rövidesen ők is megkezdik a fogyasztóbarát lakáshitel értékesítését. Az Erste adja eddig a legszélesebb kínálatot, mert nála 3, 5 és 10 évre rögzített kamatú minősített hitelt is el lehet érni. A kamat kifejezetten vonzó, a lakáshitel kalkulátorunk szerint a legjobbak közé kerül.

A fogyasztóbarát lakáshitelek értékesítésére megkapta az engedélyt az Erste Bank is, mégpedig a mai nappal. Eddig nem sok bank büszkélkedhetett ezzel a címmel. Elsőként az FHB Bank tudta két termékét is minősítetté váltani, majd július elején 50 takarékszövetkezet is megkapta az engedélyt.

Érdekesség, hogy az Erste a végig rögzített hitelen kívül mindegyik kamatperiódusban képviselteti magát, vagyis 3, 5 és 10 éves kamatrögzítésű hitele is lesz minősítettként. Az FHB Bank és a takarékszövetkezetek nem merészkedtek le a 3 éves kamatrögzítésre, így itt egyedül fogyasztóbarát hitellel az Erste van jelen.

Az Erste honlapján elérhető már a hitelekre vonatkozó hirdetmény, az viszont július 24-től hatályos, ami azt jelenti, hogy még két hetet várni kell, míg a minősített hitelt valójában fel lehet a banknál venni.

A lakáshitel kalkulátorunkban meg fognak jelenni ezek a hitelek is, viszont amíg ez nem történik meg, addig némi információt hadd osszunk meg az Erste hirdetménye alapján, ha 5 millió forint feletti hitelt veszünk fel:

 • a 3 éves kamatrögzítés esetén a kamat 3,39-4,1% között mozoghat, míg a THM 3,55-4,29% között,
 • az 5 éves kamatperiódus esetén a kamat 4,19-5,09% között mozoghat, míg a THM 4,38-5,32% között,
 • a 10 éves kamatperiódus esetén a kamat 5,42-6,27% között mozoghat, míg a THM 5,66%-6,56% között.

Fontos megjegyezni, hogy a THM számításánál a bank egy olyan bankszámlát vett alapul, amit a hitelhez kapcsolódóan 200 forintért tesznek elérhetővé. A jegybank holnapján elérhető ismertetőben nagyobb THM-ek szerepelnek, mivel itt kötelezően az alapszámlával kell számolni, ami havi alapon nagyon megemeli a kiadást és így a hitel teljes díját is.

A kalkulátorunkban szereplő hitelekhez képest azt mondhatjuk, hogy a 3 éves kamatrögzítésnél most az Erste lehet a legjobb, mivel itt a másik piaci szereplő alá pozícionálta a hitelét. A másik két kamatperiódusnál pedig a legjobbak közé tud bekerülni a minősített hitel.

Keress lakáshiteleink között: otp vagy fundamenta lakáshitel? Kalkulálj és találd meg a legjobbat!

Nézd meg a kalkulátorunkkal, hogy melyik számodra a legjobb hitelt!

Lakáshitel kalkulátor

Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge 1
havi törlesztő
THM
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókban. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

1 Hozzászólás

 1. Matus László

  Fogyasztóbarát? Tisztességes?? Na ilyen szavak utoljára szüleim lakásépítési hitelénél voltak komolyan vehetőek. Azóta a tolvaj, a lehúzós és a “bakbarát” a helyes kifejezés. Szüleim 1966-ban építkeztek , amikor 20 év múlva kifizették az utolsó részletet, az még annyi volt amiben megegyeztek. Én 88-ban kezdtem építkezni fix és kőbe vésett 3%-os kamattal,mely pár év múlva 36%-os piaci kamatozásúvá vált- /persze teljesen törvényesen és még az alkotmánybíróság jóváhagyásával is./ Aztán jött a devizatolvajlás. Most pedig “dübörög a gazdaság” csak nehogy megint pár év múlva beüssön a válság aztán hamar a duplájára szalad a törlesztőrészlet.

  2017.07.18.08:32

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

Kapcsolódó tartalmak

Kevesebb lakáshitelt vehetsz fel októbertől

2018. 06. 18.

Az MNB átalakítja a lakáshitelezési szabályokat, melynek egyenes következménye, hogy októbertől kevesebb hitelt vehet fel a magyar lakosság. Ez alól csak egy kivétel lesz: ha legalább 10 éves kamatrögzítést választasz,...

Óvatosan a hitelekkel, nehogy ismét csapdába essünk!

Az ingatlanárak megemelkedése egyre többeket késztet hitelfelvételre, de nem mindegy, hogy miként járunk el. A legrosszabb forgatókönyv, ha gyorsan változó hitelt veszünk fel és túl sok időre. Elemzésünkben többek között...

Emelkedni fog a nyugdíjkorhatár? Megmutattuk a héten!

2018. 06. 17.

Pénzügyi döntések a hitelfelvétel után, elszálló nyugdíjkorhatár. Többek között ezekkel a témákkal foglalkoztunk a héten és most egy kis ízelítőt is adunk belőlük. Heti összefoglalónk következik! Használd nyugdíj-megtakarítás kalkulátorunk, és megtudhatod,...

Emelkedni kezdtek a lakáshitel kamatok – Mi az oka?

2018. 06. 13.

A nyár kezdetével a fogyasztóbarát lakáshiteleknél megindult a kamatok emelkedése, ami nem is meglepő annak fényében, hogy az állampapír hozamok már az év eleje óta emelkednek. Várhatóan a kamatok jövőben...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.