Milyen extra kedvezmények érhetők el a Babaváró hitellel?

Milyen extra kedvezmények érhetők el a Babaváró hitellel?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-07-11 Frissítve: 2022-11-25
 

Hamarosan véghajrába ér a Babaváró hitel, az akár 10 millió forintos, szabad felhasználású kölcsön előreláthatólag 2022. december 31-ig igényelhető. Így aki még nem ismeri a részleteket, esetleg már régóta szemez vele, de eddig még nem lépett, érdemes alaposabban megismerkedni az összes Babaváróval elérhető kedvezménnyel és elindítani az igénylést.

Jól tudjuk, hogy a Babaváró Támogatási Program a gyermeknevelés és gyermekvállalás ösztönzésére jött létre, így a konstrukcióval elérhető kedvezmények is a gyermekvállaláshoz kapcsolódnak. Az akár vissza nem térítendő kölcsönt házaspárok igényelhetik és akkor járhatnak a legjobban, ha gyermeket is terveznek, vállalnak. Nézzük, milyen kedvezmények kapcsolódnak a gyermekvállaláshoz és milyen extra kedvezmények aknázhatók ki még idén a Babaváróval.

Gyermekváró kedvezmények

A legkedvezőbb helyzetben természetesen a legalább három gyermeket tervező szülők vannak, de az ennél kevesebb babát vállalók számára is kiemelkedő hitellehetőség a Babaváró. Mutatjuk, hogy miért.

Kedvező költségek, szabad felhasználhatóság

A Babaváró hitel egyik legkiemelkedőbb előnye, hogy kamatmentes, a kölcsön összes költsége elenyésző. A szerződéskötéstől kezdve majdnem, hogy ingyen (csupán évi fél százalék kezességvállalási díjnak megfelelő összegért cserébe) használhatjuk a bank pénzét. A kamatmentes időszak pedig a futamidő végéig kitart, ha az első 5 évben gyermeket vállal, vagy fogad örökbe a család.

Ha minden feltételnek megfelelnek az igénylők, akkor a konstrukció olyan szabadságot kínál, amelyet egyetlen másik hiteltermék sem tud:

  • az igényelhető összeg akár 10 millió forint is lehet,
  • a hitelszerződés akár 20 éves futamidőre is szólhat,
  • a törlesztőrészlet nagyon kedvező, maximum havi 50 ezer forint,
  • nem kell ingatlan- vagy más fedezet,
  • a kapott hitelösszeg bármire szabadon felhasználható.

Így a Babaváró hitel éppen úgy és akkor lehet jelentős segítség a fiatal pároknak, amikor a leginkább szükséges, a család bővülésekor.

Szüneteltetheted a törlesztőrészletek fizetését

A hitelszerződéstől számított első gyermek érkezésével a szülők élhetnek a törlesztőrészlet fizetésének felfüggesztésével 3 évre, vagyis lehetőség van kihasználni a Babaváró hitel „moratóriumát”, amikor meghatározott ideig nem kell semmit fizetni havonta a banknak. Az idő közben felhalmozott törlesztőrészletek kamatokkal a szüneteltetés hatására sem növekednek érdemben, hiszen a kölcsön adósokat terhelő költsége is rendkívül alacsony.

Ha második gyermeket is szeretnétek, és a baba megérkezik, akkor újabb 3 évre szüneteltethetitek a havi részletek fizetését. És ez még nem minden, a második, illetve harmadik baba érkezésével újabb kedvezmények járnak.

A tartozás elengedése

A második baba születésével a még fennálló tartozás 30 százaléka elengedésre kerül, ennyivel csökken a teljes visszafizetendő összeg. Ha pedig itt nem álltok meg, egy újabb családtag – a harmadik gyermek – születésével az egész tartozás átalakul vissza nem térítendő támogatássá. Vagyis, ha eleve három gyermeket szeretnétek és a babák rendben meg is születnek, akkor a Babaváró 10 milliója teljes egészében állami támogatás lehet, hiszen egyetlen forintot se kell kifizetnetek belőle.

A hitelösszeg felhasználása

Mivel a Babaváróval elérhető hitelösszeg szabad felhasználású, a család bármire elköltheti az így kapott összeget. A legtöbben különböző lakáscélok megvalósításához veszik igénybe, amelyek közül kiemelkedően sokan lakásvásárláshoz, önerőként, építkezéshez, felújításhoz használják fel az akár ingyen milliókat. Korábbi cikkünkben összegyűjtöttük, milyen lakáscélokat aknázhatnak ki a házasok még idén.

Emellett pedig előkelő helyen szerepel a hitelcélok között az autóvásárlás, illetve az otthonteremtéssel (bútorok, berendezési tárgyak, gépek vásárlása) vagy a gyermekvállalással együtt járó költségek (babakelengye, babaszoba berendezése, gyermekmegtakarítás indítása) fedezése is a kamatmentes hitelből.

Hirdetés

Hirdetés

Extra kedvezmények a bankoknál

A kereskedelmi bankok is versengenek az ügyfelek kegyeiért, emiatt számos bank különböző akciókat hirdet, amelyekkel komoly jóváírást kaphatnak a Babaváró hitelt igénylők, ha a szerződéskötés megvalósul. Nagyon nem mindegy azonban, hogy melyik bankhoz fordulunk az igényléssel, ez az összeg és sok más hitelbírálati feltétel is jelentősen eltérhet az egyes pénzintézeteknél.

Az extra jóváírások jellemzően 70 000 és 150 000 forint között mozognak, így ha élni szeretnétek a kiemelkedő akcióval, akkor derítsétek ki, hogy mennyi hitelt igényelhettek a Bankmonitor Babaváró hitel kalkulátorával, az adatok leadása után szakértőink felkeresnek, összekötnek a legkedvezőbb feltételeket kínáló bankkal és készséggel segítenek az igénylési folyamat végéig.

Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Április végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
  • folyósítás akár 3 nap alatt
  • nincs felesleges banki találkozó -
    Csak szerződéskötésre kell bemenned
  • ügyintézés otthonról -
    Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
  • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
  • Mekkora lesz a havi törlesztés?
  • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Hirdetés
Hirdetés