Betöltés

Nagy összegű lakáshitel: mennyit kaphatok maximum?

szerző: Bankmonitor.hu
2015-08-10

Sokan azt gondolják, hogy egy bizonyos összeg felett a bankok nem hajlandóak lakáshitelt adni ügyfeleiknek még akkor sem, ha az adós mind jövedelmével, mind a felajánlott ingatlan tekintetében megfelel és hitelezhető lenne. Ez nem így van. A válság ellenére szívesen kölcsönöznek akár 100 millió Ft összeg felett is, amennyiben az látható, hogy az ügylet, ügyfél paraméterei alapján a kölcsön megtérül, valamint megfelelő biztosíték áll a hitel mögött.

A Bankmonitor az elmúlt hónapokban széleskörű tapasztalatokra tett szert nagy összegű lakáshitelek intézésében és bizton állíthatjuk: az ilyen hiteligények menedzselése mind ügyfél, mind banki oldalon összetettebb, mint egy átlagos lakáshitel esetén. Az igény nem egyedi, a folyamat viszont annál inkább!

Mekkora az átlag feletti hiteligény?

Nagy összegű lakáshitelnek jellemzően az 50 millió Ft feletti kölcsön tekinthető. Egyes bankok papíron ezalatt az összeg alatt nyújtanak hitelt egy adósnak, de van olyan pénzintézet is, ahol nincs meghatározva a felvehető hitel felső összeghatára, míg máshol egészen 1 milliárd Ft a maximális kölcsön. Az előre leszögezett, banki tájékoztatókban szereplő összeghatárok azonban nincsenek kőbe vésve.

Ha valakinek adott banknál a fentebb látható összeg feletti hiteligénye van, megfelelő jövedelem, ingatlanérték és az egyéb paraméterek függvényében hozzájuthat a kért kölcsönhöz. A hitel sikerességében nagy szerepe van tehát az egyedi tényezőknek, mindezek mellett pedig az ügy megfelelő támogatásának.

A bankfiókban nem sokra jutunk 100 milliós hiteligénnyel

A fióki tanácsadónak nem feladata eldönteni, hogy kaphat-e valaki 100 millió Ft lakáshitelt, ha a termék alapvetően maximum 50 millió Ft-ig elérhető. Az ügyfél hitelképességét a számok alapján meg tudja határozni, de az egyedi paraméterek értékelése nem a fióki ügyintéző feladata és általában nincs is meg hozzá a kellő tapasztalata, tudása. Ezzel nem minősíteni szeretnénk a tanácsadók munkáját, mindössze arról van szó, hogy egy hitel odaítélése 10-20-30 évre nem csupán a hitelképességen múlik.

A hitelkérelem bírálatakor – és nem feltétlen csak az átlag feletti hitelösszeg esetén! – az ügyet a legapróbb elemeire bontják. A létező összes bankszámlaforgalmon kívül tüzetesen átvizsgálják a munkáltatót, saját céget, az ingatlan fedezetet, és a lehető legtöbbet próbálják meg kideríteni a hitel céljáról, az adós élethelyzetéről. Ezeken az apró részleteken elbukhat még az átlagos lakáshitel is, amelyet a tanácsadók nem látnak. Jellemzően fiókvezetői, vagy központi kolléga hatásköre az ilyen kockázatok mérlegelése.

Előbbiekből adódóan két megközelítésből is egyedi kezelést igényel egy nagy összegű hiteligény:

  1. Az átlag feletti összegű hitelkérelmek jóváhagyása a legfelsőbb szintekig jut, míg az átlagos igényeket központi döntéshozó, esetleg fiókvezető is elbírálhatja.
  2. Előzőből levezetve az ügyfélnek önmagában nincs ráhatása az ügy kimenetelére a bankfiókban, ha nincs meg hozzá a megfelelő kapcsolata a központban.

Amennyiben valaki besétál egy bankfiókba a 100 millió Ft-os hitelkérelmi paksamétájával, az ügylet elindítása után félig-meddig sötétben fog tapogatózni. A jó adag egyediségnek köszönhetően nehezen kiszámítható az ügylet sikeressége, és ráadásul még el is húzódhat az ügyintézés. Az időnek ráadásul óriási szerepe van egy lakásvásárlás esetén, így nem árt előre felkészülni a buktatókra!

Ha a megfelelő lakáshitelt keresed és kíváncsi vagy a részletekre, az alábbi kalkulátorral megnézheted az aktuális ajánlatokat és kollégánk visszahív!

Lakáshitel kalkulátor

step-1
Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
X Ft hitel Y év futamidőre:
Kategóriánként a legolcsóbbak:

Havi törlesztő

THM
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz. Az összes megtekintése
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken!
hitel futamidőre
havi -tól, THM-től.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Címkék:

Szakértői cikkek

Lakáshitel kisokos

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Kinek, mennyi lakáshitelt adnak a bankok?

2019. 03. 25.

A lakáshitel kapcsán a legalapvetőbb kérdés előzetesen természetesen az, hogy egyáltalán mennyi hitelt kaphatunk? Az alábbiakban végigvesszük, hogy kit tekintenek a bankok hitelképesnek, illetve milyen szempontok befolyásolják a felvehető hitelösszeg...

5 fontos kérdés, ami minden lakásvásárlót érint mostanság

2019. 03. 24.

Ha lakásvásárlásról, otthonteremtésről vagy lakáshitelről van szó, akkor mostanában minden az új családtámogatásokról szól, amelyek alapjaiban változtatják meg a döntési helyzetet. Az ingatlan esetében pedig mindig sok millió forintos tétről...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.