loading

Csak néhány százezer, vagy 8-10 millió forint fedezet nélküli hitelre van szükséged? Nem minden banknál fog menni!

Ha csak néhány százezer forintra van gyorsan szükséged, vagy éppen kimaxolnád a személyi hitel lehetőségeit, akkor beleütközhetsz abba a problémába, hogy nem minden bank ad számodra kölcsönt. Megnéztük, mire számíthatsz ezekben az esetekben.

Minden bank maga határozza meg a személyi kölcsönök minimális és maximális összegét, így a pénzintézet kiválasztásakor egyáltalán nem mindegy, mennyi pénzre van szükségünk. A felvehető hitel maximuma egyes bankoknál jelenleg 5 millió forint, míg másoknál 6 és 10 millió forint között van a felső határ.

A helyzetet bonyolítja, hogy közülük néhányan meghatározott feltételek teljesítéséhez kötik az adható maximumot. Van, ahol több hitelt adnak, ha náluk vezetett bankszámlára érkezik már legalább hat hónapja a jövedelmed, míg más az autó- és lakásvásárlásra, lakásfelújításra ad többet annál, mintha szabad felhasználású volna a hitel. Ez nem azt jelenti, hogy az autó vagy az ingatlan fedezet lesz a hitelben, ám a bank a hitelcél teljesülését ellenőrizheti és ellenőrzi is majd.

személyi kölcsön havi törlesztője

Legalább ennyire érdekes azonban a felvehető legkisebb hitelösszeg is, hiszen előfordulhat, hogy csak pár százezer forintra van szükséged. A legkisebb felvehető hitelösszeg a Bankmonitor személyi hitel kalkulátor alapján jelenleg 200 ezer forint, amire kizárólag a Budapest Bank termékei jelennek meg a találati listában. 300 ezer forintos hitelösszegnél már nagyobb a választék, a Budapest Bankon kívül itt a CIB, a Raiffeisen, a MagNet és a Takarékbank is szerepel az ajánlatok között.

A nagyobb banki kínálattal együtt megfigyelhető az is, hogy minél kisebb a felvenni kívánt összeg, annál magasabb a hitel fajlagos költsége, amit a THM (teljes hiteldíj-mutató) jelez legjobban: 200 ezer forintnál 20,46%, 300 ezer forintnál 11,73%, míg 500 ezer forintnál 9,5% a legkedvezőbb hitelajánlat THM-e. (200 ezer Ft nettó jövedelemmel és 3 éves futamidővel.)

Kifejezetten nagyösszegű hiteligénylésnél ismét azt tapasztaljuk, hogy csökken a szóba jöhető bankok köre. 8 millió forintot – 5 éves futamidőre, 500 ezer forint nettó jövedelemmel – még hat bank (Budapest Bank, CIB, Erste, Takarékbank, OTP, Cetelem) kínál, ám 10 millió forintos igénynél már csak a CIB és az Erste versenyeznek a figyelmünkért. 8-10 millió forint ugyanakkor már 7,22%-is hiteldíj-mutatóval is igényelhető, vagyis a költségszint rendkívül kedvező.

Bankmonitor tipp: Érdemes a kamatok helyett a THM-ek alapján összehasonlítani a hiteleket, mert ez utóbbiban a kamaton kívül más, a hitelfelvételhez kapcsolódó költség is megjelenik!

Személyi hitel kalkulátor
Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
hitel évre

Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi hitel.
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el
 • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló
  költséggel
  számolhatsz?
 • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
 • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
 • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
Fióki látogatás nélkül igénylem
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
 • KonyhaKontrolling Szükség van közéletre az üzleti életben?

  Engem nem érdekel, hogy mit gondol a szappanom gyártója a jelenlegi politikai helyzetről, vagy melyik éppen aktuális társadalmi mozgalmat, ideológiát támogatja. Nevezzük ezt akár társadalmi felelősségvállalásnak vagy másnap. Ne feledd like-olni a facebook oldalam, hogy ne maradj le egy bejegyzésről sem. Ezen kívül csináltam instagramot is, ahol könnyebben emészthető, egyszerű ötleteket adok a mindennapokra, kövesd Tovább olvasom "Szükség van közéletre...

 • Haszon.hu Mindenki a Magyar Közlönyt bújja, ez jön hétfőtől

  Nem tudjuk, hogy mikor volt utoljára ennyire leterhelt a közlöny weboldala. Nálunk mindenesetre homokórázott egy darabig. Megjelent a rendelet a hétfőtől életbe lépő korlátozásokról. Kiválogattuk a lényeget. Egyszerűbb azt felsorolni, ami nem zár be. Összeállításunk nem teljes, a lista végén viszont találsz egy linket. Ha rákattintasz, te is elolvashatod a kormányrendeletet. A kiemelt jó hírek  Az élelmiszerüzletek mellett a piacok...