loading

Csak néhány százezer, vagy 8-10 millió forint fedezet nélküli hitelre van szükséged? Nem minden banknál fog menni!

Ha csak néhány százezer forintra van gyorsan szükséged, vagy éppen kimaxolnád a személyi hitel lehetőségeit, akkor beleütközhetsz abba a problémába, hogy nem minden bank ad számodra kölcsönt. Megnéztük, mire számíthatsz ezekben az esetekben.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

Minden bank maga határozza meg a személyi kölcsönök minimális és maximális összegét, így a pénzintézet kiválasztásakor egyáltalán nem mindegy, mennyi pénzre van szükségünk. A felvehető hitel maximuma egyes bankoknál jelenleg 5 millió forint, míg másoknál 6 és 10 millió forint között van a felső határ.

A helyzetet bonyolítja, hogy közülük néhányan meghatározott feltételek teljesítéséhez kötik az adható maximumot. Van, ahol több hitelt adnak, ha náluk vezetett bankszámlára érkezik már legalább hat hónapja a jövedelmed, míg más az autó- és lakásvásárlásra, lakásfelújításra ad többet annál, mintha szabad felhasználású volna a hitel. Ez nem azt jelenti, hogy az autó vagy az ingatlan fedezet lesz a hitelben, ám a bank a hitelcél teljesülését ellenőrizheti és ellenőrzi is majd.

személyi kölcsön havi törlesztője

Legalább ennyire érdekes azonban a felvehető legkisebb hitelösszeg is, hiszen előfordulhat, hogy csak pár százezer forintra van szükséged. A legkisebb felvehető hitelösszeg a Bankmonitor személyi hitel kalkulátor alapján jelenleg 200 ezer forint, amire kizárólag a Budapest Bank termékei jelennek meg a találati listában. 300 ezer forintos hitelösszegnél már nagyobb a választék, a Budapest Bankon kívül itt a CIB, a Raiffeisen, a MagNet és a Takarékbank is szerepel az ajánlatok között.

A nagyobb banki kínálattal együtt megfigyelhető az is, hogy minél kisebb a felvenni kívánt összeg, annál magasabb a hitel fajlagos költsége, amit a THM (teljes hiteldíj-mutató) jelez legjobban: 200 ezer forintnál 20,46%, 300 ezer forintnál 11,73%, míg 500 ezer forintnál 9,5% a legkedvezőbb hitelajánlat THM-e. (200 ezer Ft nettó jövedelemmel és 3 éves futamidővel.)

Kifejezetten nagyösszegű hiteligénylésnél ismét azt tapasztaljuk, hogy csökken a szóba jöhető bankok köre. 8 millió forintot – 5 éves futamidőre, 500 ezer forint nettó jövedelemmel – még hat bank (Budapest Bank, CIB, Erste, Takarékbank, OTP, Cetelem) kínál, ám 10 millió forintos igénynél már csak a CIB és az Erste versenyeznek a figyelmünkért. 8-10 millió forint ugyanakkor már 7,22%-is hiteldíj-mutatóval is igényelhető, vagyis a költségszint rendkívül kedvező.

Bankmonitor tipp: Érdemes a kamatok helyett a THM-ek alapján összehasonlítani a hiteleket, mert ez utóbbiban a kamaton kívül más, a hitelfelvételhez kapcsolódó költség is megjelenik!

Személyi hitel kalkulátor
Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
hitel évre

Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi hitel.
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el
 • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
 • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
 • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
 • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
Fióki látogatás nélkül igénylem
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
Kapcsolódó tartalmak
Bárki ingyen lekérheti meglévő hitelei adatait a KHR adatbázisból

A Központi Hitelinformációs Rendszerben szereplő adatairól bárki jogosult tájékoztatást kérni bármelyik referenciaadat-szolgáltatónál. Az erre vonatkozó kérelem befogadását az adott bank, pénzügyi vállalkozás vagy más érintett szolgáltató nem tagadhatja meg, s...

Blogajánló
 • alapblog Durran a SPAC buborék?- De buborék ez egyáltalán?

  Reneszánszukat élik napjainkban a „biankó csekk cégek” utódjaiként ismert SPAC-ok, de sokan szkeptikusak velük kapcsolatban, egy újabb buboréktól tartanak. Az egymillió dolláros kérdés viszont az,...

 • KonyhaKontrolling Ha az interneten azt mondták, biztos igaz!

  Azt már tudjátok, hogy a könnyű pénz mindig is érdekelt. Az interneten járva pedig rendszeresen botlok bele a legnagyobb (ön-) átverésekbe (na jó, keresem őket). Benne vagyok különféle csoportokban, de lassan már a legnagyobb hirdetőportálok is megtanulják, hogy mit kell nekem mutatni. Iratkozz fel a youtube csatornámra (1000 feliratkozó a cél 😉 ), ott hétről-hétre Tovább olvasom "Ha az interneten...

 • Haszon.hu A JPMorgan vezére utálja a home office-t, nincs egyedül a bankszektorban

  Jamie Dimon, a JPMorgan vezetője a távmunka negatív hatásairól, a kiégés kezeléséről és a toborzásról beszélt a Wall Street Journal vezérigazgatói tanácsának csúcstalálkozóján. Jamie Dimon a háta közepére sem kívánja már a Zoom „találkozókat", ráadásul meg van győződve róla, hogy rengeteg negatív hatása van a home office-nak. Reményei szerint októberre már visszatérhetnek a régi életükhöz, azaz maszk nélkül, az irodában...