Betöltés

Nem találod bankszámlád díjkimutatását? Megmutatjuk, hol keresd a netbankodban!

szerző: Fülöp Norbert
2020-02-13

Januárban minden lakossági számlatulajdonosnak kellett kapnia a bankjától egy díjkimutatást, ami átlátható formában tartalmazza, hogy 2019 utolsó öt hónapjában mennyit költött bankolásra. Kiderül, hogy mennyibe került a készpénzfelvétel, vagy éppen a tranzakciókról szóló SMS-ek, de ha folyószámla hitelkeret is van, akkor ennek minden költsége is megjelenik. Olvasóinktól ugyanakkor azt a visszajelzést kaptuk, hogy sokan nem kapták meg a kimutatást, vagy legalábbis nem találták meg. Ezért az alábbiakban nem csak a díjkimutatással kapcsolatos legfontosabb információkat gyűjtöttük össze, hanem annak is utánajártunk, hogy bankoknént hol lehet a netbankon belül megtalálni a dokumentumot.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a bankszámla kalkulátorunk.

Mi is ez az úgynevezett PAD díjkimutatás?

A 2014/92/EU irányelv rendelkezik a lakossági bankszámlák díjainak összehasonlíthatóságáról, ez alapján pedig a 11/2018.(VIII.13.) Korm. rendelet kötelezi a bankokat arra, hogy 2020. január 31-ig ügyfeleiknek meghatározott formátumú, egységes díjkimutatást küldjenek.  Az EU-s irányelv elnevezetése a Payment Account Directive, így innen a “PAD” rövidítés, amivel a díjkimutatás kapcsán sokszor találkozhatunk.

Miért jó nekünk a PAD díjkimutatás?

A havi kivonatokhoz képest sokkal átláthatóbban mutatja a tényleges bankolási költségeket, ami arra is rámutat, hogy min kellene változtatnunk, ha lefaragnánk kiadásainkból.

Milyen díjakat tartalmaz a díjkimutatás?

 • A fizetési számlához kapcsolódó díjakat
 • A betéti kártyához kapcsolódó díjakat
 • Az internetbank és a mobilalkalmazás díjait
 • A telefonos banki szolgáltatások díjai
 • Az SMS szolgáltatás díjait
 • A fizetési számlához kapcsolódó kamatokat
 • A folyószámlahitelhez kapcsolódó kamatokat és díjakat

Hol található a díjkimutatás az internetes banki felületen?

OTP Bank díjkimutatás: A SZÁMLAKIVONATOK, SZERZŐDÉSEK, EGYÉB DOKUMENTUMOK/EGYÉB DOKUMENTUMOK menüponton belül futtatni kell egy részletes keresést. A találatok között DÍJKIMUTATÁS néven találjuk meg a dokumentumot.

Erste Bank díjkimutatás: Az INFORMÁCIÓK/POSTALÁDA/DOKUMENTUMOK menüponton belül találjuk meg PAD KIMUTATÁS néven.

UniCredit Bank díjkimutatás: A BANKOLÁS menüponton belül ki kell választani a számlánkat, majd a MEGTEKINTÉS gombra kattintva a KATEGÓRIÁBAN beállítható, hogy “díjkimutatás”.

Raiffeisen Bank díjkimutatás: A SZÁMLAINFORMÁCIÓK/SZÁMLAKIVONATOK ÉS ÉRTESÍTŐK/ÉRTESÍTŐK menüponton belül található “díjkimutatás” néven.

CIB Bank díjkimutatás: A SZÁMLÁK/RÉSZLETEK/KIVONATOK között találjuk “PAD rendelet kimutatás” néven.

K&H Bank díjkimutatás: A DOKUMENTUMOK/DÍJKIMUTATÁS menüpontból tölthető le.

Budapest Bank díjkimutatás: A netbankon belül a SZÁMLAINFORMÁCIÓ menüpontban érhetők el az elektronikus számlakivonatok. A januári számlakivonatot PDF formátumban lehet letölteni, a PAD díjkimutatás ennek a végéhez van hozzáfűzve. Vagyis nem önálló dokumentumként jelenik meg!

Takarék díjkimutatás: A netbankból nem érhető el, mindenkinek levélküldeményként postázták.

MKB díjkimutatás: A NetBANKár rendszer ÉRTESÍTÉSEK menüpontjában ki kell választani a 2019-es értesítéseket, innen tölthető le a díjkimutatás. Ha valaki postán kapja a havi számlakivonatait, akkor hozzá ilyen formában juttatja el a bank.

Sberbank díjkimutatás: A netbankból nem érhető el, mindenkinek levélküldeményként postázták.

MagNet Bank: A MegNet Bank még nem tette elérhetővé ügyfelei bankszámla-díjkimutatását, de az ügyfélszolgálatuk szerint ezt még februárban megteszik. Akkor a netbankok belül a Személyes/Levelezés menüpontban lesz megtalálható. Akinek nincs netbankja, ahhoz várhatóan postai úton juttatják majd el az összesítőt.

Ha sokallod a bankolásra fordított összeget, akkor ismerkedj meg a havi- és tranzakciós díj nélküli “0 Ft-os CIB ECO Bankszámlával”! 

Bankszámla kalkulátor
Milyen bankszámlára van szükséged?
Ft
Ft
db
Ft
db
Legolcsóbb összköltség havonta
Havonta
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő találatot.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
Add meg további adataidat és részletesen tájékoztatunk!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
 • alapblog Ön a felső középosztályba tartozik?

  Hol mennyien gondolják magukról, hogy a felső középosztályhoz tartoznak, tehát a társadalom átlagánál jobb anyagi viszonyok között élnek? A percepcióban mindig vannak meglepő dolgok.  ... The post Ön a felső középosztályba tartozik? appeared first on alapblog.

 • Lakásfókusz Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.