Betöltés

Nyugdíj: 7 milliót nyerhetsz, ha 10 évvel korábban eszmélsz fel

szerző: Kerezsi Tibor
2017-05-04

Ha most kezded a pályafutásod, akkor jó eséllyel milliomos leszel nyugdíjas korodban. Persze ehhez tenned is kell: elég havi 10 ezer forintnyi megtakarítás, hogy nyugdíjas korodban akár 16,5 millió forintod legyen. Viszont, ha halogatod, és csak 10 évvel később kezded el, 7 millió forintról mondasz lesz. Ezért érdemes időben elkezdeni!

Amennyiben tanulmányaid után most kezdtél el dolgozni, akkor nagyon szerencsés helyzetben vagy: biztosan lesz pénzed nyugdíjas korodra. Persze most nem arra számítunk, hogy a rossz kilátással bíró nyugdíjrendszerünk hirtelen erőre kap. Sokkal inkább arra, hogy az első fizetésedtől kezdve félreteszel a nyugdíjas éveidre.

Ráadásul a biztos nyugdíjas évekért nem kell a jelenben nélkülöznöd: olyan szerencsés helyzetben vagy, hogy havi 10 ezer forintos megtakarítással is több mint 16,5 millió forintot leszel képes összegyűjteni. Természetesen ehhez az szükségeltetik, hogy már ma elkezd a nyugdíjcélú megtakarítást. Mutatjuk miért nem éri meg halogatni:

Jól látható, hogy ha csak tíz évet vársz a megtakarítás elindításával, már kevesebb, mint 10 millió forintot gyűjthetsz nyugdíjas korodig, ugyanazzal a megtakarítással. Amennyiben pedig közel félidőben kezdenél hozzá a gyűjtéshez, alig több, mint 5 millió forintot tudsz gyűjteni. A három nyugdíjcélú megtakarítás közül az átlagembernek legmegfelelőbb és legkényelmesebb önkéntes nyugdíjpénztári tagsággal számoltunk.

Más összeget tennél félre? Kiszámoljuk, mire számíthatsz nyugdíjas korodban!

Nyugdíj-megtakarítás kalkulátor

Mennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész?
 • 20%-os (max. 150 ezer Ft-os) adóvisszatérítés
 • 10 éves átlaghozam a múltban 6,5%,
  (reálhozam 2,7%)!
 • Alacsony (átlagban 1% alatti) költség mellett
A pontosabb kalkuláció érdekében kérjük válaszolj a következő kérdésre:
Rendelkezel vésztartalékkal?
Bejelentett alkalmazottként (is) dolgozol?
Ennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész
A nyugdíjig hátralévő évek
Teljes felvehető összeg
állami támogatás és hozama
összes befizetés
befizetés hozama
teljes költség
Havi nyugdíjkiegészítés
Mennyivel nő a nyugdíjad?
 • Nyugdíjgondjaid megoldhatók, kérd tanácsadónk ingyenes tájékoztatását!
 • Nagyon sokat fog számítani a havi közel ezer forintos összeg a nyugdíjban.

Segítünk megtalálni a számodra legjobb NYUGDÍJMEGOLDÁST

 • Megtudhatod számodra melyik a legmegfelelőbb: nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás vagy NYESZ
 • Elmondjuk mennyi állami támogatást kaphatsz és tájékoztatunk a felmerülő költségekről
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

De természetesen meg is lehet fordítani a kérdést: mennyivel többet kell fizetned, ha ugyanakkora összeget (16,5 millió forint) szeretnél összegyűjteni nyugdíjas korodig, de nem kezded el azonnal? Brutális különbségeket láthatsz:

Ha csak 10 évvel később kezdesz el megtakarítani, majdnem dupla annyit kell félretenned havonta (10 ezer forint helyett 17 ezer forint). Ez azt jelenti, hogy nyugdíjas korodig majdnem 1,5 millió forinttal többet kell befizetned ugyanazért a jövőbeli összegért. Ebben is megmutatkozik a kamatos kamat ereje: hiába kicsi az összeg és egy számjegyű a hozam, ha elég hosszú időtávon tud dolgozni a pénzed, akkor kicsi is elég a nagy tervek teljesítésére. Kezdj el megtakarítani minél hamarabb a gondtalan nyugdíjas évek reményében!

 

6 Hozzászólás

 1. MérlegElőd

  Ok! …de kérjük, KÖVETELJÜK vissza az ellopott 3000 milliárd forintunkat.
  Addig hova takarítson meg bárki is, míg a hatalom kényére kedvére dönt be pénzintézeteket, és a reál kamat szintje nem éri el még az infláció szintjét sem.

 2. Nem mérgelődő.

  Ne mérgelődj Te “MérlegElőd” !!!

  Látható, hogy kezdő és bizonytalan pénzügyi rálátással rendelkező vagy.
  Olvasgasd a cikkeket és nézd meg a videókat! Nagy segítséget fogsz kapni.
  Inkább Gondolkozz és Gazdagodj! 😉
  S meglátod, a régi Magánnyugdíjpénztár és az Önkéntes Nyugdíjpénztár teljesen más.
  Ahhoz nem nyúlhat senki, még az állam se.
  ( mielőtt félreértés adódna, IT szakember vagyok, nem biztosítási ügynök ) 🙂

  Szép napot,

 3. Tavasz2

  Igaza van annak, aki mérgelődik. Ezt a pénzt ellopták. Talán az önkéntest nem fogják.
  Talán. Biztos egész más… amíg úgy nem döntenek.
  És ki rendelkezik biztos pénzügyi rálátással? Kvesztor? Brokernet? Akit a kìgyó megmart, a gyíktól is fél. Minden pénzügyi tanácsadót 2 lábbal kell kirúgni, ha feléd közelít.
  Egy se fogja az érdekeidet nézni.
  Nagyon bánom, sőt utálom a percet, amikor hagytam magam bármire rábeszélni. Egyedül a párnaciha a jó megoldás.

 4. Tavasz2

  Ja a Bankmonitorra is vonatkozik…

  1. bankmonitor.hu

   Mindenkinek tiszteletben tartjuk a véleményét, de az alaptalan vádaskodás mellett nem mehetünk el szótlanul. Nézzük tételesen a válaszainkat:
   1) Óriási tévedés összekeverni egy befektetési szolgáltatót (helyesen írva Quaestor) egy nagyon szigorúan szabályozott és teljesen más logikával működő önkéntes nyugdíjpénztárral. Kérdeznénk, hogy egy önkéntes pénztár eladott bárkinek is valamilyen vállalati kötvényt jóval a piacon elfogadott kamatszintek felett, belevágott olyan fejlesztésekbe, aminek kétes volt a kimenetele és felépített egy évtizedek óta tartó piramisjátékot? A helyes válasz az, hogy nem, mert totálisan máshogy működik, így nincs miről beszélni.
   2) A politikai kockázatot nem lehet kiküszöbölni, mert mindenki nem költözhet el az országból, ha gondja van. Ezzel együtt kell élni, tesszük hozzá máshol is. Az önkéntes nyugdíjpénztári számlákon lévő pénzek biztonságban vannak. Ha úgy döntenének, hogy azt elveszik, vagyis a magántulajdonunkat, akkor a betéteket is ugyanúgy elvehetik. Ha ez bekövetkezne, akkor a párnaciha sem nyújt menedéket, mert miért ne mehetnének ki katonák mindenki lakására, hogy lefoglalják az értékeiket? Szerintünk ez nem valós veszély.
   3) A Brokernet megemlítése érthetetlen, hiszen ott egy kettéválás történt meg, a brókerbotrányokban nem volt érintett. Ha azért került szóba, mert olyan biztosítást adtak el Önnek, ami nem lett sikeres, akkor ajánljuk figyelmébe korábbi cikkeinket, ahol éppen erre a kockázatra hívta fel a figyelmet. Nézzük csak, miért is nem meglepő, hogy éppen egy önkéntes nyugdíjpénztárról szóló cikknél vagyunk és nem egy nyugdíjbiztosításról szólónál?
   4) Attól még, mert rossz tapasztalata volt, azt nem kell kivetítenie mindenkire, mert vannak az ügyfelek igényeit szem előtt tartó tanácsadók. Különösen akkor nem ildomos vádaskodni, amikor még nem is került kapcsolatba a Bankmonitorral és feltehetően nem is kérte a segítségünk a pénzügyek terén.

 5. Tavasz2

  A kvesztor felett az allam gyakorolta a felugyeletet..
  A brókernet felett is kellett volna..
  A bankmonitor minden cikke arrol szol, hogy ok tudjak a tutit..
  A velemenyem nem valtozott, az ugynokokkel tessek ovatosan banni..

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Nyugdíj: nemfizetéskor akár pórul is járhatsz

2018. 07. 15.

Vélhetően, aki nyugdíj-megtakarítást indít el, az úgy gondolja, hogy a pénzbeli vállalásainak eleget tud majd tenni. Adódhat viszont rövidebb-hosszabb időszak, amikor a havi befizetést nem tudjuk teljesíteni. Összegyűjtöttük, hogy mire...

Mindent az önkéntes nyugdíjpénztárról

2018. 07. 06.

A nyugdíj célú megtakarítások legnagyobb vonzerejét a befizetések utáni 20%-os adójóváírás adja. Három ilyen nyugdíj célú megtakarítás létezik: nyugdíj-előtakarékossági számla, nyugdíjbiztosítás és önkéntes nyugdíjpénztár. Többször összehasonlítottuk őket már, de most...

Vihar ide, vihar oda, a nyugdíjpénz jó helyen van!

2018. 06. 20.

Az év első fele alapján az önkéntes nyugdíjpénztárak hozamai nem lesznek olyan kiválóak, mint az utóbbi években. Ennek oka, hogy a kötvények és a részvények felett is borús fellegek gyülekeznek....

Blogajánló

 • alapblog

  FANG: az évtized sztárbefektetései

  Legyőzhetetlen technológiai részvények? Bár az amerikai részvények általánosságban is szárnyalnak az elmúlt években, a FANG-részvények kiemelkednek a piacon. Bátran állíthatjuk, hogy a FANG-részvények, vagyis a...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.