PERCEID VANNAK, HOGY NE VESZÍTS 720 EZER FT ÁLLAMI TÁMOGATÁST – MEGSZŰNIK A LAKÁSTAKARÉK 30%-A

PERCEID VANNAK, HOGY NE VESZÍTS 720 EZER FT ÁLLAMI TÁMOGATÁST – MEGSZŰNIK A LAKÁSTAKARÉK 30%-A
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-10-15 Frissítve: 2021-08-09
 
FONTOS: A BANKMONITOR A TOVÁBBIAKBAN NEM TUD LAKÁSTAKARÉK ÉRDEKLŐDÉST BEFOGADNI ÉS FELDOLGOZNI!

Percekkel ezelőtt érkezett a hír: a kormányzat meg kívánja szüntetni a lakástakarékok állami támogatását! Ez egyet jelent azzal, hogy éves szinten 72 ezer Ft állami támogatás rövid idő múlva már nem lesz elérhető. A maximális „veszteség” 720 ezer Ft a 10 éves futamidejű szerződéseknél. Nincs lehetőség a korábbi szerződések hosszabbítására. 

MI TÖRTÉNT?

A Parlament honlapján megjelent egy törvényjavaslat, miszerint a lakástakarékok nem töltötték be a szerepüket és ezért nem indokolt az állami támogatás fenntartása.

MI VÁLTOZIK?

  1. A törvény kihirdetése után megkötött LTP szerződések nem kapnak állami támogatást (enélkül a terméknek nincs értelme)
  2. A kihirdetésre becslésünk szerint 2-4 napon belül sor kerülhet
  3. A törvényjavaslat értelmében nem lehet szerződéses futamidőt módosítani, azaz aki most rendelkezik egy 4 éves futamidejű LTP-vel, az nem fogja tudni 10 évre hosszabbítani a futamidőt (hogy realizáljon több állami támogatást)
  4. A 2-es pontban említett idő áll rendelkezésre mindenkinek, hogy még „megcsípje” az állami támogatást

HA LTP SZERZŐDÉST SZERETNÉL AZ UTOLSÓ PILLANATBAN:

Tekintsd át a piaci kínálatot az LTP kalkulátorunkkal, add le érdeklődésedet és kollégáink teljes kiszolgálást adnak a szerződéskötséhez!

 
Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi szabályzatba és az Online Lakástakarék Pénztár promóciós szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

MI NEM VÁLTOZIK?

A korábban (illetve az új törvény életbelépése előtt) kötött LTP szerződések állami támogatása megmarad.

A HÁTTÉRRŐL

Sok felröppent pletyka keringett az LTP körül, hogy csökkenhet az állami támogatás. Való igaz, hogy a magyar állami támogatási szint (30%) kimagasló volt Európában. Az elmúlt hetekben felröppent hírek szerint 20%-ra csökkent volna a támogatási szint, mely még mindig egy erős pénzügyi előnyt jelentett volna. A mai napon a legtöbb pénzügyi szakember értetlenül áll a változásokat érintő hírek hallatán.

Hirdetés

Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés.

Hirdetés