Betöltés

PERCEID VANNAK, HOGY NE VESZÍTS 720 EZER FT ÁLLAMI TÁMOGATÁST – MEGSZŰNIK A LAKÁSTAKARÉK 30%-A

szerző: Sándorfi Balázs
2018-10-15
FONTOS: A BANKMONITOR A TOVÁBBIAKBAN NEM TUD LAKÁSTAKARÉK ÉRDEKLŐDÉST BEFOGADNI ÉS FELDOLGOZNI!

Percekkel ezelőtt érkezett a hír: a kormányzat meg kívánja szüntetni a lakástakarékok állami támogatását! Ez egyet jelent azzal, hogy éves szinten 72 ezer Ft állami támogatás rövid idő múlva már nem lesz elérhető. A maximális „veszteség” 720 ezer Ft a 10 éves futamidejű szerződéseknél.Nincs lehetőség a korábbi szerződések hosszabbítására. 

MI TÖRTÉNT?

A Parlament honlapján megjelent egy törvényjavaslat, miszerint a lakástakarékok nem töltötték be a szerepüket és ezért nem indokolt az állami támogatás fenntartása.

MI VÁLTOZIK?

 1. A törvény kihirdetése után megkötött LTP szerződések nem kapnak állami támogatást (enélkül a terméknek nincs értelme)
 2. A kihirdetésre becslésünk szerint 2-4 napon belül sor kerülhet
 3. A törvényjavaslat értelmében nem lehet szerződéses futamidőt módosítani, azaz aki most rendelkezik egy 4 éves futamidejű LTP-vel, az nem fogja tudni 10 évre hosszabbítani a futamidőt (hogy realizáljon több állami támogatást)
 4. A 2-es pontban említett idő áll rendelkezésre mindenkinek, hogy még „megcsípje” az állami támogatást

HA LTP SZERZŐDÉST SZERETNÉL AZ UTOLSÓ PILLANATBAN:

Tekintsd át a piaci kínálatot az LTP kalkulátorunkkal, add le érdeklődésedet és kollégáink teljes kiszolgálást adnak a szerződéskötséhez!

Lakástakarék szerződést szeretnék.

Figyelem! A lakástakarék törvénymódosítás következtében nem tudunk több lakástakarék érdeklődést fogadni!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

MI NEM VÁLTOZIK?

A korábban (illetve az új törvény életbelépése előtt) kötött LTP szerződések állami támogatása megmarad.

A HÁTTÉRRŐL

Sok felröppent pletyka keringett az LTP körül, hogy csökkenhet az állami támogatás. Való igaz, hogy a magyar állami támogatási szint (30%) kimagasló volt Európában. Az elmúlt hetekben felröppent hírek szerint 20%-ra csökkent volna a támogatási szint, mely még mindig egy erős pénzügyi előnyt jelentett volna. A mai napon a legtöbb pénzügyi szakember értetlenül áll a változásokat érintő hírek hallatán.

Címkék:

1 Hozzászólás

 1. Zolesz

  Mai nappal elkuldtem a szuksegee adatokat az ugynokuknek,van e esélyem még szerződés kotesre?

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

A legjobb fogyasztóbarát lakáshitelek magukért beszélnek!

2018. 10. 11.

A fogyasztóbarát lakáshitelek egyre népszerűbbek, és az új lakáshitel felvételek egyre nagyobb hányadát teszik ki. Ezért megnéztük, hogy 20 évre történő hitelfelvételhez a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek közül melyiket lehet érdemes...

Blogajánló

 • alapblog

  Brexit mesterterv

  Az tuti, hogy 2020 végéig nem történik semmi, aztán meglátjuk. Átmeneti állapot lesz, mintha a britek az EU-tagjai lennének, fizetik a tagdíjat is, de már...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.