Betöltés
loading

PERCEID VANNAK, HOGY NE VESZÍTS 720 EZER FT ÁLLAMI TÁMOGATÁST – MEGSZŰNIK A LAKÁSTAKARÉK 30%-A

FONTOS: A BANKMONITOR A TOVÁBBIAKBAN NEM TUD LAKÁSTAKARÉK ÉRDEKLŐDÉST BEFOGADNI ÉS FELDOLGOZNI!

Percekkel ezelőtt érkezett a hír: a kormányzat meg kívánja szüntetni a lakástakarékok állami támogatását! Ez egyet jelent azzal, hogy éves szinten 72 ezer Ft állami támogatás rövid idő múlva már nem lesz elérhető. A maximális „veszteség” 720 ezer Ft a 10 éves futamidejű szerződéseknél.Nincs lehetőség a korábbi szerződések hosszabbítására. 

MI TÖRTÉNT?

A Parlament honlapján megjelent egy törvényjavaslat, miszerint a lakástakarékok nem töltötték be a szerepüket és ezért nem indokolt az állami támogatás fenntartása.

MI VÁLTOZIK?

  1. A törvény kihirdetése után megkötött LTP szerződések nem kapnak állami támogatást (enélkül a terméknek nincs értelme)
  2. A kihirdetésre becslésünk szerint 2-4 napon belül sor kerülhet
  3. A törvényjavaslat értelmében nem lehet szerződéses futamidőt módosítani, azaz aki most rendelkezik egy 4 éves futamidejű LTP-vel, az nem fogja tudni 10 évre hosszabbítani a futamidőt (hogy realizáljon több állami támogatást)
  4. A 2-es pontban említett idő áll rendelkezésre mindenkinek, hogy még „megcsípje” az állami támogatást

HA LTP SZERZŐDÉST SZERETNÉL AZ UTOLSÓ PILLANATBAN:

Tekintsd át a piaci kínálatot az LTP kalkulátorunkkal, add le érdeklődésedet és kollégáink teljes kiszolgálást adnak a szerződéskötséhez!

Szakértőnk mindenben segít az ÚJ LAKÁSTAKARÉK termékeket illetően is!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre

MI NEM VÁLTOZIK?

A korábban (illetve az új törvény életbelépése előtt) kötött LTP szerződések állami támogatása megmarad.

A HÁTTÉRRŐL

Sok felröppent pletyka keringett az LTP körül, hogy csökkenhet az állami támogatás. Való igaz, hogy a magyar állami támogatási szint (30%) kimagasló volt Európában. Az elmúlt hetekben felröppent hírek szerint 20%-ra csökkent volna a támogatási szint, mely még mindig egy erős pénzügyi előnyt jelentett volna. A mai napon a legtöbb pénzügyi szakember értetlenül áll a változásokat érintő hírek hallatán.

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Mit tehetsz, ha nem tudod fizetni a Lakástakarék havi díját?

Rengeteg érdeklődést kaptunk azzal kapcsolatban, hogy a korábban kötött (még 30%-os állami támogatással járó) lakástakarék szerződést nem tudják fizetni az ügyfelek, köszönhetően a válságból adódó bércsökkenésnek, vagy az állásuk elvesztésének....

Blogajánló
  • alapblog Globalizált termelés

    A “fogyasszunk csak helyit” romantikus mozgalma nem hogy nem menti meg a földet, de a hatékonyság, mint fő szempont, kizárásával az élelmiszertermelésből, csak nagyobb földterület... The post Globalizált termelés appeared first on alapblog.