Betöltés

Szabadulj meg ezektől a hitelektől!

szerző: Singer Zoltán
2019-02-22

Sokan szeretnének könnyebben megbirkózni a hiteleik törlesztésével. Ha Te is köztük vagy, írásunk Neked is szól! Megmutatjuk, hogy milyen hiteleket érdemes most kiváltanod, hogy több pénz maradjon a zsebedben!

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a lakáshitel kalkulátorunk.

A hitelkiváltás mindig aktuális témát kellene, hogy jelentsen. Főleg most, amikor a hitelkamatok emelkedése várható. Nem is kérdés, hogy addig érdemes megszabadulnod a régi hiteleidtől, amíg ezeket olcsóbbra tudod cserélni! Sajnos az emberek sokszor a megoldás megtalálása és a cselekvés (hitelkiváltás) helyett inkább a magas hitelköltségekre panaszkodnak. Tedd fel magadnak a kérdést: a bankok miért ne kérnének tőled magas kamatot, ha tisztában vannak vele, hogy egy olcsóbb hitelt kínáló bank kedvéért sem hagynád ott őket?

A legtöbb esetben nagyon nem mindegy, hogy a hiteleidet mikor vetted fel! Talán az egyik legfontosabb kérdés, hogy havi törlesztésű hiteleknél mennyi a hátralévő futamidő. Ez főleg a lakáshitelek esetében számít, hiszen ezeknél közjegyzői díjjal és egyéb költségekkel is találkozhatsz a hitelkiváltáskor. A hitelkiváltás kalkulátorunk az eddigi tapasztalataink szerint az esetek kétharmadában tudott jobb ajánlatot adni az ügyfelek meglévő lakáshitel szerződéseihez képest, ha az adminisztratív költségeket (közjegyzői díj, stb.) is figyelembe vesszük. Ha a kiváltással megvalósuló megtakarítást nem terhelnék a felmerülő költségek, akkor a hitelkiváltás még ennél is több esetben lehetne kifizetődő.

Általánosságban elmondható, hogy a lakáshitelednél minél hosszabb a hátralévő futamidő, annál nagyobb az esélye, hogy a hitelkiváltással pénzt tudsz megspórolni. Ennek alapvetően 2 módja van: egy alacsonyabb kamatozású lakáshitellel történő kiváltás, vagy egy hosszabb kamatperiódusú, például a futamidő végéig fix kamatozású lakáshitelre váltás miatti kiszámíthatóbb jövő (a mostani kiváltás nyomán később, a kamatkörnyezet emelkedése következtében nyerhetsz). A kiváltás szempontjából kiemelten fontos, hogy a lakáshiteledet az előírtaknak megfelelően fizesd! Tehát, ne legyen elmaradásod! Biztosan nem örülnél annak, ha emiatt nem sikerülne pénzt spórolnod!

A cikk a kalkulátor alatt folytatódik!

Lakáshitel kalkulátor

step-1
Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
X Ft hitel Y év futamidőre:
Kategóriánként a legolcsóbbak:

Havi törlesztő

THM
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz. Az összes megtekintése
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken!
hitel futamidőre
havi -tól, THM-től.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

A személyi kölcsönödet még akkor is érdemes lehet kiváltanod, ha a hiteledből például már csak 2 év van hátra. Ekkor optimális esetben kisebb költség mellett úgy válthatod ki, hogy akár a futamidő hosszát is megváltoztathatod. Könnyen meg tudod oldani azt is, hogy a havi törlesztőrészlet is lecsökkenjen! Ne legyen elmaradásod, nehogy emiatt meghiúsuljon a szándékod!

A hitelkártya tartozás már más kérdés: ha a fizetési határidők után egyáltalán nincs fennálló tartozásod, vagy szemmel alig látható, akkor teljesen felesleges hitelkiváltásra gondolnod! Azonban akkor, ha hónapról hónapra csak növekszik az összeg, amivel a bankodnak tartozol, akkor ne habozz, és minél hamarabb váltsd ki a hiteledet!

Ha a hitelkeretedet még túl is lépted, akkor még rosszabb a helyzet. Amennyiben a túlköltés az 5 ezer forintot nem haladja meg, akkor személyi kölcsönnel különösebb gond nélkül ki tudod váltani a hitelkeretedet. Nagyobb túllépés esetén viszont először be kell fizetned a hitelkeretet meghaladó tartozásodat!

A személyi kölcsönnel történő kiváltás arra mindenképp tökéletes, hogy ne csak kamatokat fizess, így pedig csak idő kérdése, hogy a teljes hiteledtől megszabadulj. Ez nagyon sok embernek nagy segítséget jelent.

A folyószámlahitel is nagy galibát okozhat. A legnagyobb baj akkor érhet, ha a folyószámládhoz a havi jövedelmed többszörösének megfelelő hitelkeretet vettél igénybe, és egyszerűen annyira kihasználtad a keretet, hogy – megtakarítások híján – nem tudod visszafizetni, de még érdemben csökkenteni sem a fennálló tartozásodat. Fokozhatod az így kialakult helyzetet, ha a hitelkeretedet még túl is lépted, de az sem mindegy, hogy ez mekkora összeggel történt. Abban az esetben, ha a túlköltés például az 5 ezer forintot nem haladja meg, akkor személyi kölcsönnel közvetlenül ki tudod váltani a hitelkeretedet. Nagyobb túlköltés esetén viszont először fizesd be a hitelkeretet meghaladó tartozásodat!

Ezt követően az a legjobb megoldás, ha a folyószámlahiteledet egy személyi kölcsönnel történő hitelkiváltással egyszerűen megszünteted. A bank, ahol a hitelkiváltást igényled, ilyenkor átutalja a hitelkeretnek megfelelő összeget annak a hitelintézetnek, ahol a folyószámlahitelt felvetted. Ezzel a bankszámlád egyenlege pluszba kerül, ha a hitelkereted az adott időpontban nem volt 100%-ban kimerítve. Ez a visszafizetéstől nem szűnik meg, ezért a személyi kölcsön folyósítása után menj be egy bankfiókba, és szüntesd meg ezt is! Az erről kapott igazolást pedig vidd be abba a bankba, amelyik rendezte a tartozásodat.

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
A megadott adatok alapján eddig ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge @
havi törlesztő
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
 • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

A Bankmonitor segítségét kérem Személyi kölcsön vonatkozásában:
Ft
Ft
Ft
Összes jövedelem:
0 Ft
Bankba érkezik:
0 Ft
Szerepelsz KHR/BAR listán?
Próbaidős munkaviszonyod van?
Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Mit tehet az, akinek nem ad Babaváró hitelt a bank?

2019. 09. 19.

Sokakat ért hidegzuhanyként az elmúlt hónapokban, hogy várakozásaik ellenére mégsem jogosultak az állami „ingyen hitelre”, a Babaváró támogatásra. Közülük mind többen választják alternatívaként a személyi kölcsönöket, amelyeknél nincs szükség ingatlanfedezetre,...

Blogajánló

 • alapblog

  Tiszta Ikea

  A svéd IKEA 136 millió euróért 64 turbinából álló szélfarmot vett a dán tulajtól Romániában, és ezzel még közelebb került a céljához, amire 1,5 milliárd...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.