Betöltés
loading

Szabadulj meg ezektől a hitelektől!

Sokan szeretnének könnyebben megbirkózni a hiteleik törlesztésével. Ha Te is köztük vagy, írásunk Neked is szól! Megmutatjuk, hogy milyen hiteleket érdemes most kiváltanod, hogy több pénz maradjon a zsebedben!

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a lakáshitel kalkulátorunk.

A hitelkiváltás mindig aktuális témát kellene, hogy jelentsen. Főleg most, amikor a hitelkamatok emelkedése várható. Nem is kérdés, hogy addig érdemes megszabadulnod a régi hiteleidtől, amíg ezeket olcsóbbra tudod cserélni! Sajnos az emberek sokszor a megoldás megtalálása és a cselekvés (hitelkiváltás) helyett inkább a magas hitelköltségekre panaszkodnak. Tedd fel magadnak a kérdést: a bankok miért ne kérnének tőled magas kamatot, ha tisztában vannak vele, hogy egy olcsóbb hitelt kínáló bank kedvéért sem hagynád ott őket?

A legtöbb esetben nagyon nem mindegy, hogy a hiteleidet mikor vetted fel! Talán az egyik legfontosabb kérdés, hogy havi törlesztésű hiteleknél mennyi a hátralévő futamidő. Ez főleg a lakáshitelek esetében számít, hiszen ezeknél közjegyzői díjjal és egyéb költségekkel is találkozhatsz a hitelkiváltáskor. A hitelkiváltás kalkulátorunk az eddigi tapasztalataink szerint az esetek kétharmadában tudott jobb ajánlatot adni az ügyfelek meglévő lakáshitel szerződéseihez képest, ha az adminisztratív költségeket (közjegyzői díj, stb.) is figyelembe vesszük. Ha a kiváltással megvalósuló megtakarítást nem terhelnék a felmerülő költségek, akkor a hitelkiváltás még ennél is több esetben lehetne kifizetődő.

Általánosságban elmondható, hogy a lakáshitelednél minél hosszabb a hátralévő futamidő, annál nagyobb az esélye, hogy a hitelkiváltással pénzt tudsz megspórolni. Ennek alapvetően 2 módja van: egy alacsonyabb kamatozású lakáshitellel történő kiváltás, vagy egy hosszabb kamatperiódusú, például a futamidő végéig fix kamatozású lakáshitelre váltás miatti kiszámíthatóbb jövő (a mostani kiváltás nyomán később, a kamatkörnyezet emelkedése következtében nyerhetsz). A kiváltás szempontjából kiemelten fontos, hogy a lakáshiteledet az előírtaknak megfelelően fizesd! Tehát, ne legyen elmaradásod! Biztosan nem örülnél annak, ha emiatt nem sikerülne pénzt spórolnod!

A cikk a kalkulátor alatt folytatódik!
Lakáshitel kalkulátor
step-1
Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
X Ft hitel Y év futamidőre:
Kategóriánként a legolcsóbbak:

Havi törlesztő

THM
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken!
hitel futamidőre
havi -tól, THM-től.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

A személyi kölcsönödet még akkor is érdemes lehet kiváltanod, ha a hiteledből például már csak 2 év van hátra. Ekkor optimális esetben kisebb költség mellett úgy válthatod ki, hogy akár a futamidő hosszát is megváltoztathatod. Könnyen meg tudod oldani azt is, hogy a havi törlesztőrészlet is lecsökkenjen! Ne legyen elmaradásod, nehogy emiatt meghiúsuljon a szándékod!

A hitelkártya tartozás már más kérdés: ha a fizetési határidők után egyáltalán nincs fennálló tartozásod, vagy szemmel alig látható, akkor teljesen felesleges hitelkiváltásra gondolnod! Azonban akkor, ha hónapról hónapra csak növekszik az összeg, amivel a bankodnak tartozol, akkor ne habozz, és minél hamarabb váltsd ki a hiteledet!

Ha a hitelkeretedet még túl is lépted, akkor még rosszabb a helyzet. Amennyiben a túlköltés az 5 ezer forintot nem haladja meg, akkor személyi kölcsönnel különösebb gond nélkül ki tudod váltani a hitelkeretedet. Nagyobb túllépés esetén viszont először be kell fizetned a hitelkeretet meghaladó tartozásodat!

A személyi kölcsönnel történő kiváltás arra mindenképp tökéletes, hogy ne csak kamatokat fizess, így pedig csak idő kérdése, hogy a teljes hiteledtől megszabadulj. Ez nagyon sok embernek nagy segítséget jelent.

A folyószámlahitel is nagy galibát okozhat. A legnagyobb baj akkor érhet, ha a folyószámládhoz a havi jövedelmed többszörösének megfelelő hitelkeretet vettél igénybe, és egyszerűen annyira kihasználtad a keretet, hogy – megtakarítások híján – nem tudod visszafizetni, de még érdemben csökkenteni sem a fennálló tartozásodat. Fokozhatod az így kialakult helyzetet, ha a hitelkeretedet még túl is lépted, de az sem mindegy, hogy ez mekkora összeggel történt. Abban az esetben, ha a túlköltés például az 5 ezer forintot nem haladja meg, akkor személyi kölcsönnel közvetlenül ki tudod váltani a hitelkeretedet. Nagyobb túlköltés esetén viszont először fizesd be a hitelkeretet meghaladó tartozásodat!

Ezt követően az a legjobb megoldás, ha a folyószámlahiteledet egy személyi kölcsönnel történő hitelkiváltással egyszerűen megszünteted. A bank, ahol a hitelkiváltást igényled, ilyenkor átutalja a hitelkeretnek megfelelő összeget annak a hitelintézetnek, ahol a folyószámlahitelt felvetted. Ezzel a bankszámlád egyenlege pluszba kerül, ha a hitelkereted az adott időpontban nem volt 100%-ban kimerítve. Ez a visszafizetéstől nem szűnik meg, ezért a személyi kölcsön folyósítása után menj be egy bankfiókba, és szüntesd meg ezt is! Az erről kapott igazolást pedig vidd be abba a bankba, amelyik rendezte a tartozásodat.

Személyi hitel kalkulátor
Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Ft
Jövedelmem:
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb szabad felhasználású hitelek:
Törlesztő 2020-ban
Teljes visszafizetés
Törlesztő 2021-től
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
  • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Fióki látogatás nélkül igénylem
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
  • alapblog A Hold azé, aki megműveli?

    A Hold státuszáról szóló alapvető jogforrás a „Szerződés az államok tevékenységét szabályozó elvekről a világűr kutatása és felhasználása terén, beleértve a Holdat és más égitesteket”... The post A Hold azé, aki megműveli? appeared first on alapblog.