Betöltés

Tényleg meg fogom kapni az extra kedvező kamatot? A legfontosabb kérdés a lakástakarékok hiteléről

szerző: Bankmonitor.hu
2019-03-07

Ma az egyik legvonzóbb elem lehet a lakástakarék szerződésekben, hogy a megtakarítási időszak leteltét követően (valamikor 5-10 év múlva szerződésenként eltérő időpontban), rendelkezésre fog állni egy nagyon kedvező, fix kamatozású lakáshitel lehetőség. Ez akár 2,9%-os fix kamatozású hitelt jelenthet hosszú évek múlva, amikor a hitelkamatok már vélhetően lényegesen magasabbak lesznek. „Ezt tényleg meg fogom kapni akkor?” – kérdezik a legtöbben és mi most megpróbálunk erre kimerítő választ adni.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a lakáshitel kalkulátorunk.

Ki és mikor kaphatja meg a hitelt?

A válasz legfontosabb része, hogy a hitel igénylésének pillanatában kell megfelelnünk a hitelt nyújtó bank által támasztott követelményeknek. Kedvezőbb gazdasági körülmények mellett a bankok kevésbé szigorú feltételek teljesítése mellett, rossz gazdasági környezetben (például recesszió, csökkenő GDP esetén) sokkal szigorúbb feltételeket követelnek meg a hiteligénylés elbírálásakor. Ezen feltételek vonatkozhatnak az igazolt jövedelem abszolút mértékére, a hiteltörlesztés és a jövedelem arányára, az ingatlanérték és a hitelösszeg arányára, a hitelfelvevő életkorára, iskolai végzettségére, az ingatlan elhelyezkedésért…

Az aktuális követelményrendszert minden bank időről időre kiigazítja, módosítja. És ez természetes is, hiszen a bankoknak a felelős gazdálkodásuk érdekében mindent meg kell tenniük azért, hogy a kihelyezett hiteleket az adósok visszafizessék.

Kapcsolódó cikkek:
Milliókat érő trükk a lakáshitel és az új Fundamenta kombinációjával
Elsősegély tippek lakástakarék mellé
Új lakástakarékok: Miben különbözik a Fundamenta és az OTP?

Ezen hosszas bevezetést követően jöjjön a válasz:

 • A lakástakarék szerződés megkötésének pillanatában érdeklődhetünk, hogy az aktuális hitelezési követelményrendszernek megfelelünk-e. Azaz, megkapnánk-e a hitelt, ha most járna le a szerződésünk megtakarítási időszaka?
 • Ha a válasz igen, még abban az esetben sem vehetjük biztosra, hogy hosszú évek alatt nem fog megváltozni (szigorodni) a hitelezőkkel szemben állított követelményrendszer… ennek ellenére…
 • Jó hír, hogy indokolatlanul egyetlen lakástakarék sem fog elzárkózni a hitelnyújtástól, mert ez jelentős üzleti kárt okozna a számára, hiszen az ügyfelek körében kifejezetten negatív megítélés alakulna ki.

Közvetett módon még egy tényezőt vizsgálhatunk: az a lakástakarék, amelyikkel szerződni kívánunk, a múltban visszalépett-e/szigorított-e indokolatlanul (az indokolatlanság egy fontos kitétel) a korábbi szerződéseiben szereplő feltételeken?

Szakértőink állnak a Te rendelkezésedre is! Amennyiben lakástakarék szerződést szeretnél kötni (akár megtakarítási, akár jövőbeli hitelfelvételi célból), teljes körű kiszolgálást biztosítunk. Érdeklődésedet az alábbi adatok megadásával jelezheted:

Szakértőnk mindenben segít az ÚJ LAKÁSTAKARÉK termékeket illetően is!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szakértői cikkek

Lakáshitel kisokos

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

5 fontos kérdés, ami minden lakásvásárlót érint mostanság

2019. 03. 24.

Ha lakásvásárlásról, otthonteremtésről vagy lakáshitelről van szó, akkor mostanában minden az új családtámogatásokról szól, amelyek alapjaiban változtatják meg a döntési helyzetet. Az ingatlan esetében pedig mindig sok millió forintos tétről...

építkezés

Kapok hitelt egy még csak tervezőasztalon létező ingatlanra?

2019. 03. 20.

Az újépítésű lakások esetében az árak annál kedvezőbbek, minél hamarabb teszi le a foglalót a vásárló, egy sok tízmilliós ingatlannál pedig minden kedvezmény számít. Ezért szerződéskötéskor sokszor még egyetlen kapavágás...

Blogajánló

 • alapblog

  Altruizmus haszna

  „Sok korrelációs kutatás kimutatta, hogy a mások megsegítésére fordított idő érzelmi előnyökkel jár az adományozó számára. A kutatási eredmények igen szoros kapcsolatot fedeztek fel az...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.