Új lakást szemeltél ki? Mutatjuk, hogy érdemes a CSOK-ot igényelni!

 • 2017.11.28.
 • szerző: bankmonitor.hu

„Azt szeretném megkérdezni, hogy amennyiben most vásárolok 2019 áprilisában elkészülő projektben lakást, akkor leghamarabb mikor tudom a CSOK-ot igényelni? Ha most igénylem, akkor van-e lehetőség rendelkezésre tartásra és van-e biztosíték arra, hogy a projekt befejezésekor azt folyósítják is?” A kérdés a Bankmonitor egyik érdeklőjében merült fel és a szakértőnk most a választ is megadja.

Rendkívül jól megy az új építésű lakások piaca, a fővárosban gyakorlatilag mindenütt építkezésekbe lehet futni, de a vidéki nagyvárosokban is egyre több projektet látni. Az sem véletlen, hogy az érdeklődőnk az ingatlanvásárláshoz a CSOK-ban is gondolkodik, hiszen 3 meglévő vagy vállalt gyermek mellett akár 10 millió forintos támogatást is lehetséges igényelni. Ráadásul ez 10 millió forintos 3%-os fix kamatozású hitellel is kiegészíthető, tehát akár 20 millió forint is rendelkezésre állhat a vásárláshoz.

Szerencsére a 2016-os változások értelmében a CSOK-ot már építés alatt álló társasházi lakás megfinanszírozására is lehet igényelni. Ugyanakkor azzal is számolnod kell, hogy a CSOK-ot illetve az azt kiegészítő lakáshitelt csak abban az esetben folyósítja a bank, ha a lakás már átadásra került, vagyis rendelkezik önálló albetéttel, vagyis helyrajzi számmal.

Tehát ez azt jelenti számodra, hogy a kivitelezővel kötött adásvételi szerződésnek megfelelő összegeket az átadásig önerőből szükséges teljesítened (ezt jellemzően a készültségi foknak megfelelő ütemezésben várják el). Így alapvetően a saját megtakarításod nagysága is behatárolja a lehetőségeidet.

Az is nehézséget okoz, hogy a CSOK és az azt kiegészítő hitel kérelmét hiába indítod el most, a banki döntésnek egy meghatározott érvényességi ideje van. Ez bankonként eltérő, de jellemzően 60-90 napos lehet, ezalatt pedig alá kell írni a szerződést is a bankkal.

Kalkulátorunkkal könnyedén megnézheted, hogy jogosult lehetsz-e a CSOK-ra, és mennyi támogatást kaphatsz!

Mennyi CSOK-ot kaphatsz?

Házasként igényled a támogatást?

Van adótartozásod?
Ft
Saját ingatlanodat bővíted a CSOK-kal?
Közeli hozzátartozódtól, élettársadtól vásárolsz ingatlant?
Az adás-vételi szerződést több, mint 120 napja kötötted?

A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult a támogatásra, mert:

Amennyiben a témához kapcsolódó információkról a jövőben szeretnél tájékoztatást kapni, add meg az email címedet!

Jó hírünk van!

A megadott adatok alapján jogosult vagy a támogatásra.

Az általad felvehető állami támogatás összege:

A fenti támogatást kiegészítheted kedvezményes lakáshitellel is.
Kérjük válassz, melyik megoldás érdekel!

Add meg az elérhetőséged, és megmutatjuk:
 • Hogyan igényelheted a támogatást?
 • Mennyi idő alatt juthatsz hozzá?
 • Milyen apróságokra kell odafigyelned?

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

A megadott ingatlan értéke:
A törlesztő kiszámításához kérjük
add meg az alábbi adatokat!

Ft
Dolgozol már 3 hónapja a jelenlegi munkahelyeden?
Szerepelsz-e a KHR-ben?

Add meg, milyen típusú havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!

Ft
Típus Összeg

A megadott adatok alapján jelenleg nincs számodra elérhető lakáshitel, mert:

Az igényelhető CSOK összege:
Ha szeretnéd megtudni hogyan igényelheted, add meg az adataidat és elküldjük a részletes CSOK tájékoztatónkat.

támogatás + Y Ft lakáshitel
Z év, havi Q Ft, Q % THM
 • 24 órán belül megtudhatod, milyen lakáshitelt kaphatsz
 • Segítünk a hitelfelvétel során, elmagyarázzuk a részleteket
 • A bonyolult kérdésekre is kapsz választ

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Ha megcsúszna a folyamat és nem sikerülne szerződni, akkor kérelmezni lehet a határidő hosszabbítását, de előfordulhat, hogy elölről kell kezdeni a dokumentumok beszerzését. Szerencsés esetben a választott banknál lehet élni a rendelkezésre tartási idővel. Ekkor a szerződéskötéstől számítva akár 2 évig terjedő idő is rendelkezésre áll a folyósításig. Ez idő alatt van lehetőség a folyósítási feltételeket teljesíteni (használatba vételi engedély, albetét szám), ugyanakkor erre az időszakra szükséges rendelkezésre tartási jutalékot fizetned a bank részére.

Mivel itt egy épülő társasházról van szó, nagyon fontos, hogy a megfelelő ütemezéssel kalkulálj, mert ha túl hamar indítod el a CSOK igénylést, felesleges procedúrának nézel elébe és a pénzed is bánhatja! Hogy mégis mikor érdemes nekivágni a hiteligénylésnek, ahhoz a használatba vételi engedély várható kiadás jelenthet támpontot. Amennyiben a 2019 áprilisában elkészülő ingatlanból indulunk ki, a hitelkérelmet legfeljebb 3,5-4 hónappal a tervezett átadás előtt célszerű elindítani, vagyis 2018 decembere körül.

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókban. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Hevülő gazdaságok, hevülő árfolyamok

  Az Inforádió „Párbeszéd a gazdaságról” című műsorában beszélgetett Virág Barnabás, az MNB ügyvezető igazgatója és Szabó László, a HOLD Alapkezelő elnöke a nagy jegybankok által gerjesztett...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.