Betöltés

Utólag igényelnéd a CSOK-ot? Elmagyarázzuk, hogy lehet!

szerző: Bankmonitor
2018-04-01

Visszamenőlegesen igényelhető CSOK kérdései, aranyszabályok a lakáshitelhez, futamidő kérdései a lakástakaréknál. Ezek voltak azok a kérdések a héten, amelyekkel kiemelten foglalkoztunk, most pedig egy kis ízelítőt is adunk belőlük. Heti összefoglalónk következik.

A kalkulátorunk megmondja, hogy mennyi CSOK-ot kaphatsz!

Fogalomzavar az utólagosan igényelhető CSOK körül

A Bankmonitornál nagyon sokan érdeklődtetek, hogy miként is lehet visszamenőlegesen CSOK-ot igényelni, ezért utána is jártunk a dolognak. Érdemes tudni, hogy a CSOK csak az éppen aktuális lakáscél megvalósításához igényelhető, már megvalósult lakáscél esetén nem. Sajnos akkor sem igényelhető utólag, ha gyermek született, de régebben nem igényelt a család CSOK-ot és nincs aktuálisan új lakáscél sem.

Azok gondolkozhatnak visszamenőleges CSOK-on, akik korábban szocpolt, CSOK-t vettek igénybe, és időközben újabb gyermekük is született (de nincs új lakáscéljuk!). Ekkor 400 ezer forint jár gyermekenként, ami a CSOK mellé felvett lakáshitel, vagy a befejezetlen bővítése munkálatokra fordítható. A március 15-től életbe lépő új szabályozás értelmében, amennyiben a korábbi szocpolosok új lakáscélt is megvalósítanának, akkor már két számítási mód közül is választhatnak. Figyelembe vehetik az összes gyermeket, és a most kapható CSOK-ból kivonhatják a korábbit, vagy számolhatnak azzal a gyermekkel, akire még nem kaptak támogatást és igényelhetik az így járó összeget.

Nézz utána kalkulátorunkkal, hogy mennyi CSOK-ra lehetsz jogosult!

Mennyi CSOK-ot kaphatsz?

Házasként igényled a támogatást?
Van adótartozásod?
Ft
Saját ingatlanodat bővíted a CSOK-kal?
Közeli hozzátartozódtól, élettársadtól vásárolsz ingatlant?
Az adás-vételi szerződést több, mint 180 napja kötötted?
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult a támogatásra, mert:
Ha szeretnél tájékoztatást kapni a CSOK változásairól iratkozz fel heti hírlevelünkre, ahol rendszeresen foglalkozunk a témával.
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!
Köszönjük hogy feliratkoztál hírlevelünkre.
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Jó hírünk van!A megadott adatok alapján jogosult vagy a támogatásra.
Az általad felvehető állami támogatás összege:
A fenti támogatást kiegészítheted kedvezményes lakáshitellel is.
Kérjük válassz, melyik megoldás érdekel!
Add meg az elérhetőséged, és megmutatjuk:
  • Hogyan igényelheted a támogatást?
  • Mennyi idő alatt juthatsz hozzá?
  • Milyen apróságokra kell odafigyelned?
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
A megadott ingatlan értéke:
A törlesztő kiszámításához kérjük add meg az alábbi adatokat!
Ft
Dolgozol már 3 hónapja a jelenlegi munkahelyeden?
Szerepelsz-e a KHR-ben?
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Ft
Típus Összeg
A megadott adatok alapján jelenleg nincs számodra elérhető lakáshitel, mert:
Az igényelhető CSOK összege:
Ha szeretnéd megtudni hogyan igényelheted, add meg az adataidat és elküldjük a részletes CSOK tájékoztatónkat.
támogatás + Y Ft lakáshitel
Z év, havi Q Ft, Q % THM
Add meg az elérhetőséged, és megmutatjuk:
  • Segítünk a hitelfelvétel során, elmagyarázzuk a részleteket
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Milliókat érő tanácsok a lakáshitelhez

A lakáshitel felvétele felelős döntést igényel, és alapos előkészületeket. Ebbe beletartozik, hogy alaposan tájékozódunk a lehetőségekről, nem ragadunk le a saját bankunknál és minden lényeges támogatási formát számításba veszünk. Természetesen a hitel anyagi vonzatát is át kell gondolni, ezután akár két évtizeden keresztül is kötve lesz a családi büdzsé, viszont váratlan élethelyzetek előfordulhatnak. A jövővel kapcsolatban nagyon tudatosan kell kezelni a kamatkockázatot is, hiszen hiába nagyon olcsók a változó kamatozású hitelek, ha egy nagyobb kamat emelkedés is kilátásban van. Cikkünkben olvashatsz is a részletekről!

Hogyan változtatható a futamidő a lakástakaréknál?

Előfordulhat, hogy éppen még nincs lakáscél a lejárt lakástakaréknál, vagy éppen a lejárat előtt lenne szükség a pénzre, cikkünkben pont ezeket az eseteket néztük meg. A 4 éves megtakarítási időszak letelte előtt felmondott szerződésnél még az állami támogatás bukásával lehet számolni, viszont a teljes szerződéses összeg egy áthidaló kölcsönnel már ekkor is felvehető. Ugyanakkor 4 év után már az aktuálisan teljesített befizetési időszakra jár az állami támogatás is. Amennyiben lejárat a lakástakarék és nincs még lakáscél maximum 10 évig tovább fizethető a megtakarítás.

Szakértői cikkek

Lakáshitel kisokos

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Vállalkozás saját ingatlanban? Akkor bukod a CSOK-ot és a CSOK hitelt!

2019. 04. 09.

A vállalkozásuk székhelyeként saját lakásukat vagy házukat használó kisvállalkozókat kellemetlen meglepetés érheti, amikor CSOK-ot igényelnének. Mert ők bizony elbukják a vissza nem térítendő otthonteremtési támogatást, ráadásul a szuper kedvezményes CSOK-hitelre...

Ezekkel az otthonteremtési támogatásokkal számolhatsz július 1-től

2019. 04. 08.

Számos új családtámogatási elem válik elérhetővé július 1. után, ezek célja a gyermeket vállaló családok otthonhoz jutásának támogatása. Bemutatjuk a lehetőségeket, valamint az ezek igénybevételéhez szükséges legfontosabb feltételeket. Babaváró hitel...

Új információk jöttek ki a falusi CSOK-ról

2019. 04. 05.

Július 1-jétől indul a falusi csok, a kormány legutóbbi ülésén döntött a támogatás részletszabályairól. Íme, a friss információk.Összesen 2486 ötezer lélekszám alatti, csökkenő lakosságszámú települést érint a program. Újdonság, hogy...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.