loading

Váltsd ki személyi kölcsönöd – Változatlan törlesztőrészlet mellett kaphatsz plusz 100 ezer forintot is

Tönkrement a mosógép, új sütőt kell venni, szerelőhöz kell vinni az autót? Ha sürgős kiadás előtt állsz és nincs megtakarításod, akkor ehhez hitelre lesz szükséged. Meglévő személyi kölcsönöd kiváltásával úgy juthatsz akár 100 ezer forint szabadon elkölthető összeghez, hogy közben a törlesztőrészleted nem emelkedne meg. Ha nincs konkrét célod, akkor is érdemes lehet kiváltanod a hiteled, mutatunk egy tippet a fennmaradó hitelösszeg okos felhasználására.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

Bármikor történhet egy váratlan dolog, és bizony ez gyakran kiadásokkal járhat. Egy új háztartási gépért, az autó szereléséért könnyen elkérhetnek több 100 ezer forintot. Ha nincs megtakarításod, akkor bizony nehezen tudod kifizetni ezt az összeget. Néhány hónap alatt összespórolhatod a pénzt, de lehet olyan kiadásod is, ami nem várhat addig. Ha az autó munkaeszközöd, akkor nem tudod nélkülözni hónapokig, emellett mosógép, sütő nélkül sem lehet meg sokáig egy család.

Egy kis összegű személyi kölcsön jó megoldás lehet, viszont a kamatok magasak

Ha 100 ezer forintra lenne szükséged, akkor akár személyi kölcsönt is felvehetsz, de ilyen kis összegű fedezetlen hitelt csak kevés pénzintézet kínál, és ők is igen magas kamattal. A Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátora szerint 24,6%-os kamaton érhető el 100 ezer forint személyi hitel, míg egy nagyobb összegű kölcsön már akár 6,45%-os kamaton is igényelhető. De hogyan lehetne összekombinálni az alacsony hitelösszeget és a kedvező kamatokat?

Személyi kölcsönöd kiváltásával plusz pénzhez juthatsz

Érdemes átnézni meglévő hiteleid is, a jelenlegi kedvező kamatkörnyezetben ugyanis akár egy 2 évvel ezelőtt felvett hitelt is érdemes lehet kiváltani. Hiteled újra cserélésével nem csak a törlesztőrészletedet csökkentheted, hanem magasabb hitelösszeg igénylésével megfinanszírozhatod váratlan kiadásodat, miközben  a fizetnivalód nem emelkedik.

Ha két éve igényeltél egy átlagos kamatozású – a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátor alapján a kamat nagysága 12,16% lenne  – 5 éves futamidejű és 2 millió forint összegű személyi kölcsönt, akkor annak kiváltásával sokat nyerhetsz. Akár 100 ezer forint szabadon elkölthető összeg is maradhat a zsebedben a kiváltást követően úgy, hogy változatlan maradna a havi törlesztője és futamideje is az új hitelednek.

Ha nincs váratlan kiadás, akkor is érdemes megnézni a hitelkiváltási lehetőségeket

Ha nem kérsz szabadon felhasználható részt, csak havi kiadásaid csökkentenéd le, akkor is sokat spórolhatsz meglévő személyi hiteled kiváltásával. Közel 100 ezer forinttal kellene kevesebbet visszafizetned összesen a futamidő alatt – melybe 1%-os előtörlesztési díjat is beleszámoltunk – a kiváltást követően.

Ha van kihasznált folyószámlahiteled, akkor érdemes több személyi hitelt kérned, és a maradék összegből feltöltened a hitelkereted. A folyószámlahitel kamata jellemzően jóval magasabb, mint egy személyi kölcsöné. Ha a plusz összegből visszatöltöd kihasznált hitelkereted, akkor akár havi 2 ezer forintot spórolhatsz, ugyanis 100 ezer forint kihasznált folyószámlahitel havi kamata nagyjából 5 ezer forint lenne. Ha ennyivel nagyobb összegű személyi hitelt kérnél a hitelkiváltás során, akkor 3 éves futamidőnél a törlesztőrészleted csak 3 ezer forinttal lenne magasabb.

Bármilyen hiteled van, a Bankmonitor Hitelkiváltás Kalkulátorának segítségével megnézheted, hogy olcsóbbra tudod-e cserélni azt. Ezzel csökkentheted havi kiadásaid, rövidebb idő alatt rendezheted hiteledet, vagy változatlan törlesztőrészlet mellett kaphatsz még egy kisebb, szabadon elkölthető összeget.

 

Szakértői cikkek
Kapcsolódó tartalmak