Betöltés

Víkendházzal 10%-os hozam – Ez is lehetséges!

szerző: Bankmonitor.hu
2018-03-27

Számtalan érdekes történetet hallhatunk az ingatlanpiacról, és azt, hogy milyen szép pénzeket lehet velük keresni. Most egy elég speciális történetet mutatunk be, amit egy olvasónk osztott meg velünk. A lényeg, hogy egy egyszerű víkendházzal is jövedelem-kiegészítésre tehetünk szert. És ehhez nem is kell önerő, mert egy olcsóbb személyi kölcsönnel a matek is kijön.

Használd hitelkalkulátorunk az igényeidhez legjobban illő ajánlat megtalálásához!

 A történet középpontjában egy üdülő vásárlása áll. A ház Tokajtól nem messze található, egy rövid gyalogútra a Tiszától. Az idős olvasónk a feleségével úgy döntött, hogy megvásárolnak egy ilyen hétvégi házat, nem eltitkoltan abból a célból is, hogy azt rövidebb időre kiadják és egy kis mellékesük legyen.

A házikó 4,5 millió forintos vételárát saját erőből nem tudták kigazdálkodni, ahhoz hitelfelvételre volt szükség. Számukra a személyi kölcsön volt a logikus választás, ugyanis nem akartak ingatlan fedezetet felajánlani, a kettőjük keresete elég volt egy 5 éves hitelhez és még kedvező kondíciókat is kaptak a banktól.

A friss számításaink szerint egy 4,5 millió forintos, 5 éves futamidejű személyi kölcsönt 250 ezer forintos családi jövedelem mellett is már a legolcsóbban havi 90 ezer forintos törlesztővel vehető fel (kevesebb mint 8%-os THM-ről beszélünk).

Azért is mertek ebbe a vállalkozásba belevágni, mert a helyismeretük alapján sejtették, könnyedén ki tudják adni a megvett víkendházat. A környéken mindenki tudja, hogy a szezon május elejétől egészen szeptember végéig tart, vagyis 5 hónapjuk van, hogy elegendő bevételt termeljenek.

Előzetesen már tájékozódtak, hogy mennyiért tudják kiadni a kis házat, és arra jutottak, hogy egy éjszakáért 12,5 ezer forint nem túlzó, főleg úgy, hogy akár 6 személy számára is van hely. A sejtésük beigazolódott, ahogy meghirdették a neten a házat, szinte azonnal jelentkeztek rá. A tapasztalatuk az volt, hogy kevés odafigyeléssel is 50 vendégéjszakát ki tudnak hozni.

Egyszerű szorzással megkapjuk, hogy bő 600 ezer forintnyi bevételre lehet számítani az 50 éjszaka esetében. Ha másként lefordítjuk, akkor a 150 napos szezonból elég csak a harmadában megtölteni a házat és akkor ennyi bevételt hoz.

Mivel 90 nap alatt adják ki, ezért választhatják fizetővendéglátó tevékenységet folytatóként a tételes átalányadót, aminek a mértéke szobánként 38,4 ezer forint. Egy kétszobás házról van szó, vagyis 76,8 ezer forint az éves adó, amivel mindent letudhatnak. Persze előjön még az idegenforgalmi adó, de azt átterhelik a bérlőkre.

Nem árt tudni, hogy a szabályok szerint nem kell még egyéni vállalkozónak sem lenni, sőt a pénztárgépet is ki lehet váltani, ha rendesen adnak számlát és bejelentik azt a hatóságnál. Világos, hogy egy ilyen üdülő rövidebb időszakra való kiadáshoz szükség van helyi jelenlétre és egyéb kiadásokra, de még rosszabb esetben is 400-500 ezer forint megmarad legálisan.

A vételárhoz képest akár 10%-os hozamot lehet elérni, ami magasabb, mint a személyi kölcsön teljes költsége. Attól függően, hogy mekkora önerőt tudunk a vásárlásba beletenni, és milyen hosszan tudjuk egy évben kiadni az ingatlant, a megtérülési idő jóval rövidebb is lehet. Mindent egybevéve havonta a hitelért valójában a 90 ezer forint felét kell kifizetni.

Összefoglalásul, nem kell feladni a terveinket, és akár úgy is pótlólagos jövedelemtermelő tevékenységbe foghatunk, ha nincs megtakarításunk. Nem feltétlenül kell óriási összegben gondolkozni, egy hagyományos lakás helyett egy víkendházat is vehetünk. Az pedig csak ráadás, hogy nemcsak a bérlők, hanem mi is élvezhetjük ennek előnyeit.

Ha szeretnéd tudni, hogy mennyi személyi kölcsönt és pontosan milyen feltételekkel vehetsz fel a lakásfelújításra, a Bankmonitor kalkulátorával 1 perc alatt kiderítheted! Nemcsak, hogy a tényleges ajánlatokat ismered meg, hanem a teljes ügyintézésben is segítünk!

Mennyi hitelt kaphatok?

step-1
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Ft
Ft
Összesen:
Bankba érkeztetett:

0 Ft

0 Ft

Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Utolsó három havi jövedelem
Ft
Ft
Ft
Meglévő hitelek
Ft
Úgy szeretnék hitelt felvenni, hogy KHR (BAR) listán vagyok?
Az alábbi ok(ok) miatt számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön
Számodra elérhető hitelek:
futamidő esetén
Hitel:
Törlesztő:
THM:
Indítsd el a hiteligénylést!
Visszahívás
Add meg adataid és
egy órán belül visszahívunk!*
*hétköznapokon, 8:00-18:00-ig
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

 


A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

A Bankmonitor segítségét kérem Személyi kölcsön vonatkozásában:
Ft
Ft
Ft
Összes jövedelem:
0 Ft
Bankba érkezik:
0 Ft
Szerepelsz KHR/BAR listán?
Próbaidős munkaviszonyod van?
Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Fiatal gyerekes család első hiteligénylése

Eljön a vevők ideje a magyar ingatlanpiacon?

2019. 12. 07.

A Babaváró támogatásnak és a csok kibővítésének is köszönhető erősebb őszi hónapok után nyári mélypontjára esett az ingatlanpiac novemberben, vagyis idén 10 945 adásvétel történt, szemben az egy évvel ezelőtti...

Blogajánló

 • alapblog

  Holdkelte után

  A Hold ugyan közvetlenül nincs a képen, a fénye azonban ott van. Nem sokkal vagyunk holdkelte után, még sárgás színű égi kísérőnk, és ezért nem... The post Holdkelte után appeared first on alapblog.

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.