2 millió forintra van szükséged? Ezek a legjobb hitelkonstrukciók

2 millió forintra van szükséged? Ezek a legjobb hitelkonstrukciók

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-08-28 Frissítve: 2022-08-31
 

Számos hitelcél és régen dédelgetett álom megvalósításának eszköze lehet két millió forint. Mire igényelnek a magyarok jelenleg ennyi pénzt? Melyek a legnépszerűbb hiteltípusok és mit kínálnak jelenleg a bankok? A Bankmonitor elemzői körüljárták a témát.

Borúlátóbbak vagyunk, mint egy éve

Augusztus 24-én látott napvilágot a Cetelem legfrissebb reprezentatív kutatása, amely szerint szerint egyre emelkedik azok aránya, akik úgy látják, hogy a tavalyi évhez képest pénzügyi lehetőségeik jelentősen romlanak. A háztartások a konyhapénz tekintetében havonta mintegy 100 ezer forintos többletkiadásra számítanak, ha nem mondanak le azokról az árukról, amelyeket korábban a kosárba tettek. 

Az áremelkedés azokat a termékeket sújtja leginkább, amelyeket leggyakrabban fogyasztunk. A magyarok majdnem fele olcsóbb alternatívákat keres a boltok polcain, 46 százalékuk inkább lemond a korábban vásárolt élelmiszerek egy részéről.

Hirdetés

Hirdetés

Mire tervezünk hitelt felvenni?

Az infláció száguldása mellett a lakosság közel 60 százaléka számít magasabb áram-, illetve gázszámlára. Mindezek miatt természetszerűleg megnövekedett azok aránya, akik a családi kassza egyensúlyban tartása érdekében igényelnének hitelt.

A megélhetés, mint hitelcél tehát egyre inkább előtérbe kerül, a magyarok 10 százaléka anyagi helyzete fenntartására, 5 százaléka pedig a megemelkedő rezsiköltségek miatt tervez hitelt igényelni a következő egy évben. 

A legnépszerűbb hitelcélok továbbra is a lakásvásárlás és a felújítás, a magyarok kedvenc hitele a személyi kölcsön, az átlagos hitelösszeg 1,2 millió forint.

Melyek a legkedvezőbb hitelkonstrukciók 2 millió forintra?

Mielőtt konkrét hitelterméket választunk, határozzuk meg a pontos hitelcélt. Ha olyan célt szeretnénk megvalósítani, amelyre konkrét kölcsön érhető el, az esetek többségében kedvezőbb költséggel találkozhatunk.

2 millió forint igénylésére az alábbi hitelcélok megvalósítása gyakori:

 • lakásvásárlás, lakásfelújítás
 • autóvásárlás, javítás
 • hitelkiváltás, adósságrendezés
 • szabad felhasználás (egy váratlan kiadás, például orvosi költség, házasságkötéshez, gyermekvállaláshoz kapcsolódó költségek, adósság, tartozás visszafizetése, anyagi helyzet rendezése).
Jó tudni
Ha a hitelcél adott, a hozzá leginkább illeszkedő megoldást kell megtalálnunk és ne halasszuk el összehasonlítani a bankok ajánlatait, hiszen a legjobb és legkedvezőtlenebb kölcsönök között hatalmas anyagi különbségek lehetnek.

A legnépszerűbb hitelkonstrukció továbbra is a személyi kölcsön, ami nem meglepő, hiszen számos hitelcélra, illetve szabadon is felhasználható. 

A Bankmonitor személyi hitel kalkulátora alapján a 3 legjobb ajánlat jelenleg szabad felhasználásra (2 millió forint igénylésére, 5 éves futamidőre, nettó 250 ezer forint jövedelemmel):

 1. UniCredit Bank – Stabil kamat személyi kölcsön: a törlesztőrészlet 45 318 forint, a THM 13,60 százalék, a teljes visszafizetés 2 719 035 forint.

 2. CIB Bank – CIB Előrelépő Személyi Kölcsön: a törlesztőrészlet: 45 639 forint, a THM 13,95 százalék, a teljes visszafizetés 2 738 359 forint.

 3. Raiffeisen Bank – Raiffeisen Személyi Kölcsön: a törlesztőrészlet: 45 968 forint, a THM 14,82 százalék, a teljes visszafizetés 2 778 101 forint.

Egy személyi kölcsönnél az igazolható havi nettó jövedelem mértéke határozza meg leginkább, hogy mekkora hitel igényelhető és milyen feltételekkel. A példa kedvéért lássuk, hogyan változnak az ajánlatok egy magasabb, havi nettó 400 ezer forintos jövedelemmel, azonos hitelösszeg és futamidő mellett:

 1. UniCredit Bank – Stabil kamat személyi kölcsön: a törlesztőrészlet 44 555 forint, a THM 12,75 százalék, a teljes visszafizetés 2 673 294 forint.

 2. MKB Bank – Maxi Plus Személyi kölcsön: törlesztőrészlet: a 44 886 forint, a THM 12,86 százalék, a teljes visszafizetés 2 693 160 forint.

 3. Takarékbank Zrt. – Takarék Fix Személyi Kölcsön: a törlesztőrészlet: 44 650 forint, a THM 13,00 százalék, a teljes visszafizetés 2 687 040 forint.

Látható, hogy magasabb jövedelemmel más és más bankok kínálják a legkedvezőbb személyi hitel termékeket, 400 ezer forintos fizetéssel alacsonyabb hitelköltséggel, ezáltal kedvezőbb havi törlesztőrészlettel és összes visszafizetendő költséggel számolhatunk.

Miért a személyi kölcsön?

A személyi hitel gyors és rugalmas, számos felhasználási mód adott, így mindenki megtalálhatja a számára leginkább kedvezőt. 

 • Az igénylés legfeljebb néhány napot vesz igénybe és akár online is elintézhető,
 • az igényelhető összeg általánosságban 200 ezer és 10 millió forintig mozoghat,
 • nem szükséges hozzá fedezet,
 • a választott futamidő akár 8 év is lehet, amely alatt a kamat végig fix.

Érdemes egyéni kalkulációt készíteni, ahol beállítható a megfelelő hitelcél és a szükséges hitelösszeg. 

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
 • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
 • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
 • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Milyen hiteltípusok közül választhatunk még?

A személyi kölcsönön túl 2 millió forint igénylésére további hiteltípusok is rendelkezésre állnak; igényelhetünk jelzáloghitelt (szabad felhasználásra vagy lakáscélokra), támogatott Babaváró hitelt, a Lakásfelújítási támogatáshoz kapcsolódó Otthonfelújítási hitelt, vagy CSOK támogatást és a hozzá kapcsolódó kamattámogatott lakáshitelt is.

Lakáshitelt ingatlanfedezet felajánlásával igényelhetünk, amelyet számos lakáscélra felhasználhatunk, legyen szó építkezésről, lakásvásárlásról, felújításról, korszerűsítésről, bővítésről, vagy lakáscélú hitelkiváltásról.

Egy jelzáloghitel ugyanakkor jellemzően akkor előnyös, ha a hitelösszeg nagyobb, hiszen egy 10 millió forintos lakáshitel költsége jelentősen kedvezőbb, mint egy hasonló összegű személyi kölcsöné. Az optimális megoldás megtalálása érdekében mérlegelnünk kell, hogy a hitelcél, a hiteltípusok egyedi tulajdonságai és a havi költségek tükrében számunkra mi lesz ideális, ebben a Bankmonitor hitelszakértői nyújtanak segítséget, akár online, ingyenesen.

Ötlet
Érdemes körülnézni az Otthonteremtési támogatások háza táján is, hiszen számos kedvező állami segítség érhető el, amivel jelentősen faraghatunk a költségeken. Némiképp kilóg a sorból a kamattámogatott Babaváró hitel, de házaspároknak szintén kedvező alternatíva lehet, ha gyermeket várnak, vagy terveznek. A részletekkel itt ismerkedhetsz meg.

Hirdetés
Hirdetés