200 ezer forint ütheti a markod, ha ennél a banknál igényled a CSOK Pluszt

200 ezer forint ütheti a markod, ha ennél a banknál igényled a CSOK Pluszt
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-02-27
 

A 2024. január elsején debütáló új támogatott lakáshitel, a CSOK Plusz mostanra minden hazai nagybanknál elérhetővé vált. Az egyik pénzintézetnél akár 200 ezer forint jóváírást kaphatnak az igénylők. Melyik ez és mik a feltételei? Mit kell még figyelembe venned a finanszírozó kiválasztásakor? Cikkünkből mindent megtudhatsz! 

Február közepére gyakorlatilag az összes hazai nagybanknál igényelhetővé vált a Családi Otthonteremtési Kedvezmény új eleme, a CSOK Plusz, ráadásul az egyikük jelentős összegű extra jóváírást is biztosít azon ügyfeleknek, akik nála veszik igénybe az új támogatott lakáshitelt. 

CSOK Plusz – a legfontosabb tudnivalók

Az új támogatott lakáshitel gyermekvállalást tervező fiatal házasok számára jött létre. Az igénylők különböző lakáscélokra vehetnek fel kedvezményes, legfeljebb 3 százalékos kamatozású jelzáloghitelt, amely a futamidő alatt (10-25 év) végig fix. 

A CSOK Plusz lakáshitelnél a második újonnan született gyermektől gyermekenként 10 millió forintot elengednek a tartozásból, valamint a folyósítást követő egy évig csak a kölcsön kamatai fizetendők, amely ez idő alatt közel 50 százalékkal alacsonyabb havi törlesztőrészletet eredményez. Mindemellett a család élhet az illetékmentesség lehetőségével is. 

Mennyi a CSOK+ összege?

A CSOK Plusz maximális összege függ a már meglévő és a vállalt gyermekek számától, de fontos tudni, hogy legalább egy babát mindenképpen vállalniuk kell az igénylőknek, vagyis a korábbi CSOK-kal ellentétben ez a támogatott hitel nem érhető el kizárólag meglévő gyermekek után.

A CSOK + összege meglévő és vállalt gyerek esetén.

Hirdetés

Hirdetés

Melyik bank ad 200 ezer forint jóváírást a CSOK Plusz hitelt igénylőknek?

A lehetséges finanszírozó bank kiválasztásánál az is fontos tényező, hogy melyik bank ad jóváírást a nála igénylő házaspároknak. A Babaváró hitel esetén számos pénzintézet ad plusz pénzt, a CSOK Plusz esetében jelenleg egy ilyen bankot találunk, ez pedig a CIB Bank.

Mik a jóváírás feltételei?

A CIB Bank 120 ezer forint jóváírást utal át az igénylők bankszámlájára, ha új vagy használt lakást, házat vásárolunk, esetleg lakást vagy házat építünk vagy bővítünk, és ehhez a bank CSOK Plusz Kamattámogatott Hitelét vesszük fel.

Ezen túl plusz 40 ezer forint üti a markát azoknak, akik a támogatott lakáshitel igénylését online videóbankár közreműködésével intézik, valamint további 40 ezer forint jóváírás érhető el, ha az új CSOK igénylést legalább 60 nappal megelőzően Babaváró kölcsönre is leszerződött a házaspár bármely pénzintézetnél.

Az akciós időszak 2024. február 14-től 2024. április 30-ig tart, amely alatt a hitelkérelemnek hiánytalanul befogadásra kell kerülnie, a hitel folyósításának pedig 2024. december 31-ig meg kell történnie. A jóváírást a bank a kölcsön folyósítását követő 30 napon belül írja jóvá az ügyfél kölcsön folyósítására szolgáló bankszámláján.

Melyik banknál igényeld a CSOK Pluszt?

A jogosultsági feltételek mindenhol egységesek, ezért gondolhatnánk hogy a finanszírozó bank kiválasztása lehet pusztán szimpátia kérdése. Ugyanakkor a bankok árazása és a hitelbírálat folyamata jelentős eltéréseket mutat, de még az is különböző, hogy melyik hitelintézetnél milyen célokra vehető fel a CSOK Plusz.

Eredetileg a kamattámogatott lakáshitel használt és új lakóingatlan megvásárlására és építésre is igényelhető, ugyanakkor van olyan bankok, akik új otthon megvásárlására nem adnak CSOK Pluszt, illetve két pénzintézet építésre nem kínálja az otthonteremtési kölcsönt.

Szintén nagyon fontos lehet, hogy ha az új támogatott hitelt más támogatásokkal vagy hitelekkel (például Falusi CSOK-kal vagy Babaváró hitellel) szeretnénk kombinálni, szintén nem minden banknál lesz erre lehetőségünk.

Fontos
A bankok közötti jelentős különbségek miatt érdemes egy független szakértő segítségét kérni, aki ahhoz a pénzintézethez tud irányítani, ahol a legvalószínűbb a sikeres igénylés. Első lépésként készíts kalkulációt az alábbi űrlap segítségével, add meg adataidat és a Bankmonitor szakértői díjmentesen állnak rendelkezésedre a teljes igénylési folyamat során.

CSOK Plusz Kalkulátor 2024
Tudd meg, hogy
2024-től mennyivel
jársz jobban
az új CSOK Plusszal!
Ft
Ft
Ft
Bankmonitor

A megadott adatok alapján jogosult lehetsz a kért CSOK Pluszra!

Egy normál piaci hitelhez képest a teljes futamidő alatt legalább0 Ftspórolhatsz.

A részleteket elküldjük e-mailben:

  • Törlesztőrészlet az 1. évben
  • Törlesztőrészlet a 2. évtől
  • Legfontosabb pénzügyi előnyök
  • Igénybevételnek feltételei
A kalkulátor nem vizsgálja az összes elvárt jogosultsági feltételt.
A részletes eredményedet e-mailben fogjuk elküldeni számodra!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Elküldtük neked a kalkulációd eredményeit
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk
a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult a kért CSOK Pluszra.

Hirdetés
Hirdetés