5+1 fontos pénzügyi hír, amire érdemes most figyelned, mielőtt döntést hozol

5+1 fontos pénzügyi hír, amire érdemes most figyelned, mielőtt döntést hozol
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-01-29
 

A jelen gazdasági helyzet nem éppen könnyű terep. Legyen szó bármilyen élethelyzetről, mindenkinek érdemes informálódni és alaposan mérlegelni egy-egy pénzügyi döntés előtt. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a hétről, kerülj képbe a Bankmonitor szakértőinek cikkeiből!

1. Hitelt vettél fel vagy épp tervezed az igénylést?! Érdemes ezt a szempontot is mérlegelned!

Ha már egy ideje törleszted a hiteledet, de a szerződéskötéskor elmulasztottál hitelfedezeti biztosítást kötni, vagy épp hiteligénylés előtt állsz, akkor ne keresgélj tovább. Két termék van a piacon, ami alkalmas erre. Alapvető tulajdonságaikban nagyon hasonlóak, de a sok közös vonás mellett az ördög a részletekben rejlik. A Bankmonitor szakértői bemutatják számodra őket, hogy a legjobbat találhasd meg magad és a családod számára.

2. Mennyi lakáshitelt kaphat átlagjövedelemmel egy kétgyerekes család? Mutatjuk a valós helyzetet!

Az igényelhető lakáshitel összegét nehéz előre pontosan kalkulálni, sokan csak akkor szembesülnek a lehetőségeikkel, amikor már beadásra kerülnek a papírok a bankhoz. Egy ingatlanhitel felvételekor pedig igen sarkalatos kérdés, hogy egyáltalán hitelképesek vagyunk-e, és ha igen, mekkora összegre lehetünk jogosultak. Mutatjuk, mik tévesztenek meg sokakat a tervezésnél és kiszámoljuk egy átlagos kétgyermekes család lehetőségét.

3. Itt az új vállalatfinanszírozási program: hatalmas összegre lehet pályázni, alacsony kamattal

Fellélegezhetnek a vállalkozások, ugyanis új finanszírozási program indul februártól. A Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram (BGH) a Gazdaságfejlesztési minisztérium közleménye szerint hazánkban a valaha volt egyik legnagyobb, 700 milliárd forintos csomag. Az alacsony, fix kamatozású hitelprogrammal forint és euró alapú kölcsön egyaránt igényelhető. Mutatjuk a részleteket!

4. Hogyan válasszunk bankszámlát? (Videó)

A bankszámla az egyik legegyszerűbb banki termék, ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy könnyű kiválasztani a számunkra ideális csomagot. A Bankmonitor legújabb videójában megmutatjuk, mire érdemes figyelni a számlaválasztás során, valamint az új számla megnyitásához is szolgálunk néhány ügyes tippel és ötlettel.

5. Jó hír az albérletben élőknek: van, ahol már esnek a bérleti díjak!

Kedvezőbb helyzetbe kerülhetnek az albérletre pályázók? Közel két év után először mérséklődtek a bérleti díjak 2022 decemberében. A nominális bérleti díjak ugyan továbbra is jóval magasabbak az előző év azonos időszakában mértnél, reálértéken számítva viszont augusztus óta tart az ereszkedő trend. Bár a bíztató adatok alapján egyelőre korai lenne messzemenő következtetéseket levonni a bérleti díjak hosszabb távú alakulásáról, a jelenleg még albérletben élő, de saját lakás vásárlását tervezők helyzetét több egyéb tényező is kedvezően befolyásolhatja.

+1. Mekkora hitelösszegre elég az albérleti díj?

A bérleti díjak esetleges csökkenése fényében az albérletben élők legnagyobb dilemmája újra terítéken: megéri most saját lakásba költözni? A legtöbb esetben az albérletben élőknek nincs elegendő megtakarításuk egy saját lakás megvásárlásához. A hitelfelvétel ott van lehetőségként, viszont ez esetben számolni kell a kölcsönhöz kapcsolódó kiadásokkal, a törlesztőrészlet nagyságával is. Ugyanakkor megspórolhatják az albérleti díjat. Mekkora hitelösszeg törlesztőrészletének fizetésére lenne elég a felszabaduló albérleti díj? Utánajártunk!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Hirdetés