7 tipp, hogy pénzügyileg is sikeres legyen az új év!

7 tipp, hogy pénzügyileg is sikeres legyen az új év!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-01-03 Frissítve: 2021-08-06
 

Az új évben az egyéb fogadalmak mellett a pénzügyeidre is érdemes jobban figyelned, mert ezzel lényegesen jobb helyzetbe hozhatod magad. Egy rövid listát is összegyűjtöttünk számodra, ami segíthet, hogy a céljaidat gyorsabban elérhesd.

Mi történt pontosan?

Itt az új év, ami új lehetőségeket is jelent, éppen ezért sokan fogadalmakat is tesznek ilyenkor. Miért éppen a pénzügyek lennének, ahol nem próbálsz változtatni valamit a saját előnyödre az új évben? Ha nem tudnád, hogy állj neki, most néhány támpontot is adunk, ami a segít, hogy tudatosabban közelítsd meg a pénzügyeidet.

Mit jelent ez magyarul?

Tudd, hogy hol is állsz a pénzügyekben. Hogy igazán hatékonyan tudj pénzügyi célokat felállítani az új évben, ahhoz mindenképp látnod kell, hogy állsz a megtakarításokkal, hitelekkel. Na és persze, hogy hol lehet még rajtuk javítani!

Tartsd számon, hogy mennyit és mire költesz. Jártál már úgy, hogy elfogyott a pénzed és nem is tudtad mire ment el? A legjobb, amit tehetsz, hogy vasmarokkal kezeled a költéseidet és költségvetést is készítesz róluk. A legfontosabb, hogy ne vállald túl magad.

Ragaszkodj az elhatározásaidhoz. Ahhoz, hosszú távon is rendezetté váljanak a pénzügyeid, fontos, hogy kitarts a terveid mellett. A pénzügyi célok felállítása és a költségvetés vezetése csak az első lépés, az a kérdés, mennyire állhatatosan tudod tartani magad hozzájuk.

Fizesd ki az adósságaidat és spórolj ezáltal. Amennyiben egy kis többletpénz áll a házhoz, azt mindenképp érdemes a hitel visszatörlesztésére fordítanod. Ennél kedvezőbb megtérülésű befektetést nem valószínű, hogy találsz!

A vésztartalék életet menthet. Ha eddig nem tetted volna, érdemes elkezdened megspórolni 3-6 havi költésednek megfelelő összeget, amire a legrosszabb időkben támaszkodhatsz.

Ne feledkezz el a nyugdíjról sem. A megtakarítást sosem érdemes halogatni, főleg ha a nyugdíjról van szó. Ráadásul a nyugdíjcélú-megtakarításokhoz 20%-os adó-jóváírás is jár!

Merj befektetést váltani. Nézd át, hogy pontosan milyen megtakarításaid vannak, mennyit hoztak számodra és igazodnak-e a céljaidhoz. A befektetés költségeire külön érdemes figyelni, főleg a mostani megtakarítási lehetőségek között!

Hirdetés

Hirdetés

Miért kellene engem érdekelnie?

Az új év csak úgy telhet tényleg jobban, mint az előző, ha ezért teszel is valamit. Lépésről-lépésre haladva sokra lehetsz képes, aminek a megtakarításaid gyarapodása, a pénzügyeidhez való tudatosabb hozzáállás lesz a gyümölcse. Ráadásul a váratlan költségekre, szűkös helyzetekre is lesz fedezetedet, ami nagy biztonságot ad.

Hasonló témákról értesülhetsz a Bankmonitor legújabb CashMester című hírleveléből. Ha szeretnél gyorsan, praktikus információkhoz hozzájutni hetente egyszer, amiből forintosítható hasznod származhat, akkor regisztrálj. Megéri!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Csatlakozz te is a több mint 160 000 feliratkozott olvasónkhoz és értesülj elsők között a gazdasági hírekről és a legjobb pénzügyi ajánlatokról.

Hirdetés
Hirdetés