8-10 milliós személyi kölcsönt szeretnél? Ekkora hiteltörlesztőre számíthatsz

8-10 milliós személyi kölcsönt szeretnél? Ekkora hiteltörlesztőre számíthatsz
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-12-09 Frissítve: 2024-07-22
 

A személyi kölcsönök általában viszonylag kicsi, 1-3 millió Ft összegű hitelek, amelyeket általában nagyobb értékű műszaki cikkek, TB által nem finanszírozott orvosi beavatkozások, autók megvásárlására fordítanak. De mi a helyzet akkor, ha nagyobb, akár 8-10 milliós szabad felhasználású, ingatlan fedezet nélküli hitelre van szükséged, mégpedig néhány napon belül?

(A cikk 2019. decemberben készült, azóta a személyi kölcsönök igénylési feltételei jelentősen megváltoztak, köszöngetően a koronavírus járvány pénzügyi és gazdasági hatásainak. Ha szeretnéd tudni, hogy milyen feltételekkel, mekkora személyi kölcsönre számíthatsz, akkor a Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátorával ezt pillanatok alatt ellenőrizheted.)

A kisebb összegű – 1, 3 és 5 millió Ft-os – személyi hitelek feltételeiről, kamatairól és törlesztőiről korábban már írtunk, ám egyre népszerűbbek az akár 8-10 milliós személyi hitelek, amelyek már akár egy ingatlan megvásárlására is elegendőek lehetnek. Tudni kell azonban, hogy az ilyen típusú hitelek esetében 10 millió Ft az a plafon, amit hitelösszegben nem lehet átlépni. Ez nem bank specifikus, vagyis emiatt nem érdemes több banknál próbálkoznod, ennél nagyobb hitelösszegnél kizárólag jelzáloghitel jöhet szóba megoldásként.

A nagy összegű személyi hitelek esetében a sikeres hiteligénylés kulcsa a megfelelő nagyságú igazolt jövedelem megléte. Hogy mit is jelent ez pontosan? Az attól függ, hogy megtalálnod-e a legkedvezőbb hitelt, ugyanis az egyes bankok árazása nagyon különböző, így a havi törlesztők között is óriási a különbség, ez pedig alapvetően meghatározza, hogy mennyi jövedelmet kell minimálisan igazolnod.

Például egy 8 millió Ft összegű, 8 éves futamidejű személyi kölcsön havi törlesztője a Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátora szerint 109 030 Ft és 137 383 Ft egyaránt lehet, ráadásul úgy, hogy mindkettő esetben futamidő végéig fix a kamat. Ez pedig azt jelenti, hogy a minimálisan elvárt jövedelem 218 060 Ft illetve 274 766 Ft egyaránt lehet, attól függően, hogy mennyire sikerül megtalálni a legjobb ajánlatot. (Havi 500 ezer Ft-ot el nem érő nettó jövedelemnél legfeljebb 50% lehet a törlesztők aránya.)

A különböző havi törlesztők természetesen nagyon eltérő teljes visszafizetéseket is eredményeznek, így míg a személyi kölcsön kalkulátor által megadott legkedvezőbb ajánlatnál egy 8 milliós hitelre 8 év alatt 10 567 996 Ft-ot kell visszafizetni, addig a legdrágább terméknél 13 268 807 Ft ugyanez. Vagyis csak a jó választással összességében 2 700 811 Ft pénzügyi előnyre lehet szert tenni.

Biztosan felmerül benned a kérdés, hogy a jövedelmen kívül van-e bármilyen más elvárás az igénylővel szemben ilyen nagy összegű személyi hitel esetében? Jó hír, hogy nincs, ám a személyi hiteleknél van néhány olyan általános feltétel, amit teljesítened kell. Legfontosabb mindenképp a legalább 3-12 hónapos határozatlan idejű munkaviszony, vagyis ha nemrég váltottál munkahelyet, esetleg próbaidőn vagy, akkor kicsit még várnod kell. Fontos az is, hogy az igénylést mindenhol minimális életkorhoz kötik, ami egyes bankoknál 18 év, de a többség 20-23 évnél húzza meg az alsó határt. Szükséged lesz még legalább 3 havi számlakivonatra, amelyen a bank ellenőrizheti az utalásokat és a munkabér beérkezését. (Itt például problémát jelenthet, ha valaki például sokat játszik online szerencsejátékot, mert a bank az ilyen jellegű kiadásokat kockázatosnak minősíti.)

Feltétel még természetesen a magyarországi lakcím – ez egyébként a lakáshitelekre is igaz –, valamint az, hogy az igénylő ne szerepelje – se aktív, se passzív – rossz adósként a KHR (BAR) listán.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

 

Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés