A háború nélkül is esés következik a részvénypiacon

A háború nélkül is esés következik a részvénypiacon
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-06-20 Frissítve: 2021-07-01
 

Soha nem volt még olyan drága az amerikai részvénypiac, mint most. A kibontakozó kereskedelmi háború csak olaj a tűzre, de enélkül is komolyabb esésnek kellene következnie – nyilatkozta egy amerikai milliárdos befektető a CNBC-nek.

Használd befektetési alap keresőnk, hogy megtaláld az elvárásaidnak leginkább megfelelő alapot!

Amerika elnöke úgy tűnik, hogy némi visszatáncolás után mégiscsak komolyan gondolja a kereskedelmi háborút, erre utal a frissen bejelentett importvám ötlete is. A tervek szerint a korábbi amerikai lépésre adott kínai válaszreakció miatt újabb 200 milliárd dollár értékű kínai importra vetnének ki 10%-os vámot.

A részvénypiacok érthetően idegesen fogadták a hírt, de egy milliárdos befektető, Jim Mellon szerint a részvénypiaci visszaesés elkerülhetetlen egyébként is. A kereskedelmi háború bizonyosan hatással van a piacokra, viszont a piaci reakció alapvetően azért jön majd el, mert túlságosan is drága a részvénypiac. A vállalati nyereség 32-szeresén forognak átlagosan az amerikai részvények, amire soha nem volt még példa.

Ahogy Jim Mellon fogalmazott, túlságosan sokáig volt nyugalom a tőzsdéken, túl sok vállalati részvény-visszavásárlás támogatta a piacokat és túlságosan is koncentrálódott a részvénybefektetők köre, különösen a technológiai cégeknél. Egy ilyen időszak után elkerülhetetlen a korrekció, amivel hamarosan szembe is kell néznünk. A befektető hozzátette, hogy sokan már egyébként is gondolkoznak az eladáson, számukra csak olaj a tűzre a kereskedelmi háború.

A részvénypiacokon a szakember szerint már látszódik is, hogy valami készülődik. Már nem igazán van olyan jó hír, ami fentebb vihetné tartósan az árfolyamokat. Az oldalazás és az iránykeresés egyértelmű jele annak, hogy ismerve a piac túlárazottságát egy súlyos visszaesés következik.

Érdekesség, hogy Jim Mellon szerint az Amerika és Kína közötti kereskedelmi háború meggyőződése szerint nem fog elmérgesedni, és nem lesz globális jelenség. A két ország egymás között fogja a nézeteltéréseket kezelni.

 

Hirdetés
Hirdetés