A héten a spórolásé volt a főszerep, járj utána milyen költségeken faraghatsz!

A héten a spórolásé volt a főszerep, járj utána milyen költségeken faraghatsz!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-05-08
 

Hiába a könnyítések, az árstopok, az egekbe kúszó infláció megállíthatatlannak tűnik a boltok polcai között sétálva. A spórolás, a legkedvezőbb pénzügyi lehetőségek felkutatása napjainkban még nagyobb szerepet kap. A Bankmonitor elemzői és szakértői a héten a pénzügyek számos területére fókuszálva igyekeztek kifizetődő tippekkel és tanácsokkal szolgálni. Olvass bele hasznos írásaikba és takaríts meg időt és pénzt!

Rengeteg plusz kiadás merülhet fel egy újépítésű lakás vásárlása esetén. Miből finanszírozzuk ezeket?

Egy új építésű otthon megvásárlásával nem elég csak beköltözni és élvezni a vadonatúj lakás vagy ház kényelmét. A kulcsok átvétele után ugyanis még számos teendő és ezzel együtt fizetnivaló akad, amit még teljesítenünk kell ahhoz, hogy az álomingatlan minden igényt kielégítsen. Ezek a kiegészítések, átalakítások pedig még rengeteg pénzt felemészthetnek. Mi van akkor, ha tartalékainkat már feléltük? Hogyan és miből finanszírozhatjuk a szükséges plusz kiadásokat? Szakértőink erre az élethelyzetre kerestek megoldásokat.

Mennyi lakáshitelt adnak most a bankok 50 ezer Ft havi törlesztővel?

Az elmúlt hónapokban nem csak az élelmiszerek, az autók és az építőanyagok drágultak meg jelentősen, hanem a hitelek is. Ez pedig rendesen megnehezíti a lakásvásárlás előtt állók életét: a Bankmonitor számításai szerint ugyanakkora havi törlesztővel most jóval kevesebb lakáshitelt kaphatunk, mint például egy évvel korábban. Mit mutatnak a számok?

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

Milliókat hagyunk a NAV-nál!

A nyugdíjmegtakarítások egyik legfőbb előnye a 20%-os állami támogatás, amit azonban sokan elfelejtenek bezsebelni. Az idős korukra nyugdíjbiztosításon keresztül megtakarítók 12-20%-a nem él az állami támogatás lehetőségével: 2020-ban ez összesen 72 000 embert jelentett. Mire figyelj, ha nem akarsz milliókat kidobni az ablakon?

Holnaptól többet veszíthetünk a Magyar Állampapír Plusz eladásakor

2022. május 6-tól a Magyar Államkincstár 99,75 százalékról 99,5 százalékra csökkentette a Magyar Állampapír Plusz visszaváltási árfolyamát. Vagyis, ha a kötvény futamideje alatt el szeretnénk adni a papírt, akkor kisebb összeget fogunk kapni, mint eddig. Ha 10 millió forintot fektettünk MÁP Pluszba, akkor  jövőben 25 ezer forinttal fogunk kevesebbet kapni. Létezik ugyanakkor egy remekül működő kiskapu, amivel veszteség nélkül adhatjuk el a papírt. 

Mikor ellenőrizted a biztosításodat? Lehet, hogy már elavult!

Az életbiztosítás vásárlásakor a szerződéskötéskori aktuális élethelyzetednek megfelelően választasz. A hosszútávú biztosítási időszak alatt viszont a körülmények megváltozhatnak, így pedig időnként érdemes felülvizsgálni a meglévő konstrukciót annak érdekében, hogy mindig a megfelelő védelemben tudhasd magad és családodat. Mikor érdemes változtatnod, és milyen szempontokat kell figyelembe venned? Szakértőink összefoglalták a fontos tudnivalókat.

Mennyi a törlesztője 2022. májusában 3 millió Ft személyi kölcsönnek?

A személyi kölcsönök sokáig meghúzták magukat a lakáshiteleknél már hónapok óta tapasztalható kamatemelkedéstől. Azonban 2022-ben már a bankok türelme is lejárt, drágulni kezdtek a fedezetlen hitelek is. A magas infláció és az emelkedő jegybanki alapkamat miatt a folyamat pedig tovább fog folytatódni. Megmutatjuk a jelenleg 5 legkedvezőbb személyi kölcsön konstrukciót, és hogy mennyit kell fizetned havonta, ha 3 millió forintot igényelnél.

Hirdetés
Hirdetés