A legolcsóbb bankszámlák a legnagyobb bankoktól

A legolcsóbb bankszámlák a legnagyobb bankoktól
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-03-24
 

150 ezer Ft-os rendszeres jövedelemtől tulajdonképpen befagy a lakossági számlacsomagok közötti verseny – legalábbis, ami az első helyet illeti. Díjmentes számlavezetés, nem kell fizetni a netbanki átutalásokért, de még a készpénzfelvételekért sem, ha a bank saját automatáiból vesszük fel az összeget. Szóval valóban fel van adva a lecke annak a banknak, amelyik versenyre kíván ezzel kelni. De mi a helyzet, ha nem érkezik ekkora összegű jóváírás a bankszámlánkra? Melyik számlacsomag jelenti ebben az esetben a legjobb megoldást számunkra?

A már megszokott módon teljesen eltérő bankhasználati szokásokat hívtunk segítségül aktuális bankszámla körképünkhöz, ennek ellenére elég egyhangúvá vált a kép attól a ponttól, amikor képzeletbeli ügyfelünk rendszeres jövedelme elérte a 150 ezer Ft-ot. Ettől a jövedelmi szinttől ugyanis nem találtunk méltó kihívót az Erste Bank Privilégium „L” számlacsomagjának.

Mi van a motorháztető alatt?

A számlacsomag dominanciája nem meglepő. Amint az ominózus 150 ezer Ft-ot eléri a számlára érkező rendszeres jóváírás összege, majdhogynem díjmentes minden banki szolgáltatás, amire a számlavezetés szempontjából szükségünk lehet. Nem elvárás tehát, hogy az összeg munkabér legyen, és az sem okoz problémát, ha ez két részletben teljesül. Cserébe pedig

  • nincs számlavezetési díj,
  • ingyen lehet a netbankon keresztül utalni,
  • ingyen teljesülnek a csoportos beszedések, ráadásul
  • korlátlan számban lehet ingyenesen készpénzt felvenni az Erste Bank automatáiból (ATM).

Mik lehetnek a buktatók?

Mindaddig semmi, amíg a kívánt összeg a számlára érkezik. Ellenkező esetben a fenti szolgáltatásokért már fizetni kell. Így például

  • a díjmentes számlavezetést egy 1.683 Ft-os havidíj váltja fel,
  • a netbanki utalás 0 Ft helyett 160 Ft lesz bankon belül, míg 180 Ft bankon kívül, és
  • az ingyenes készpénzfelvétel is díjköteles lesz.

A fentiek fényében sovány vigasz, hogy a 150 ezer Ft-os jóváírás hiányában is ingyenes az első évben az elektronikus bankkártya, továbbá, hogy elengedésre kerül a kártyaműveltekről küldött SMS tájékoztató szolgáltatás havi díja (a kedvezmény az SMS-ekre nem vonatkozik).

Mielőtt bankfiókba rohannál…

Az Erste Privilégium számláit („S”, „M”, „L”) úgy, hogy felkeresel egy bankfiókot, nem fogod tudni megnyitni. Erre ugyanis a bankkal szerződött közvetítőknél van lehetőséged, köztük a Bankmonitor Kft-nél is.

  • Ezért elsőként ellenőrizd részletes keresőnk segítségével, hogy saját bankhasználati szokásaid alapján Neked ez jelenti-e a legkedvezőbb lehetőséget!
  • Ha igen, akkor kattints az „Érdekel” gombra, ad meg elérhetőségeidet, kollégánk pedig rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot a részletek egyeztetése érdekében!

Mi a helyzet 150 ezer Ft-os jövedelem alatt?

A vizsgált esetekben 150 ezer Ft-os jövedelmi szint alatt a Privilégium számlák már nem értek el dobogós helyezést. Míg az egyik esetben (100 ezer Ft jövedelem mellett) a negyedik a Privilégium család „M” módozata, addig a másikban (80 ezer Ft jövedelem mellett) már csak a nyolcadik az „S” típusú számlacsomag. Ez utóbbiaknál ugyan alacsonyabb összegű jóváírást vár el a bank, viszont a kedvezmények köre is szűkebb, mint az „L” jelölésű számlacsomagnál. De koncentráljunk inkább a legjobbakra!

Alacsonyabb jövedelmi szintnél az OTP Bank Simple számlacsomagja a favorit. A bankszámla mindkét esetben a legjobb megoldást jelenti mindaddig, amíg tulajdonosa 35 év alatti. Efelett viszont az elvárt jövedelmi feltétel teljesítéséhez már itt is 150 ezer Ft szükséges. Ennek hiányában sajnos jelentősen megnő a számla fenntartási költsége.

Tehát 35 év alatt nem kérdéses, hogy a Simple számlacsomagot érdemes választani, míg ennél idősebbeknek már inkább a Gránit Sztár, illetve a MagNet Diamond számlacsomag felé érdemes fordulni.

Természetesen a jövedelem mellett az egyéb bankhasználati szokásoknak is komoly szerepe van abban, hogy hogyan alakul a számlacsomagok közötti sorrend. A legjobb eredményt pedig úgy éred el, ha saját szokásaid alapján végzed el a keresést.

Ha érdekel, hogy mivel számoltunk, akkor kattints a részletekért!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés