Állampapír, ingatlan, bankbetét? – Izgalmasan alakulhatnak befektetéseink 2023-ban

Állampapír, ingatlan, bankbetét? – Izgalmasan alakulhatnak befektetéseink 2023-ban
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-01-15
 

Melyik állampapír hasíthat az idén? Hogyan befolyásolja a legfrissebb inflációs adat pénzügyeinket? Milyen inflációkövető állampapír indul a jövő héten? Egyebek mellett ezekkell a kérdésekkel is foglalkoztak a Bankmonitor szakértői az elmúlt héten.

Melyik állampapír lesz a legjobb befektetés 2023-ban?

Nagy változásokat hozott 2022 utolsó negyedéve a magyar állampapírpiacon, sőt, az átalakulási folyamatnak még nincs vége. Ennek apropóján összegyűjtöttük, milyen típusú kötvények állnak a lakossági megtakarítók rendelkezésére 2023-ban. Ha szeretnél befektetni valamilyen állampapírba, de még nem döntötted el, hogy számodra melyik lenne a legjobb választás, olvasd el a Bankmonitor elemzőjének cikkét.

A jelzáloghitel kamatának kétszeresét elérheti jövőre a PMÁP hozama!

Az áremelkedés gyors tempója egyáltalán nem kedvez a gazdaságnak. Ugyanakkor vannak olyan befektetések, amelyek kamata az inflációtól függ. Ilyen például a Prémium Magyar Állampapír. Egy ilyen befektetés hozama érdemben emelkedhet az új inflációs kilátások mellet. Sőt, a nyereség már meghaladhatja a jelzáloghitelek kamatát. Vagyis akár kölcsönből is megérheti ezt a befektetést választani. Ismerd meg a részleteket cikkünkből!

Mit tudnak magas inflációnál a hitelek, a bankbetétek, a befektetési alapok és az állampapírok?

Az éves átlagos áremelkedés mértéke 14,5 százalék volt 2022-ben. Utánajártunk, hogyan viszonyul ez az adat a hitelköltségekhez, a bankbetéteken, állampapírokon elérhető hozamokhoz, illetve a befektetési alapokkal is összevetjük. A helyzet igen vegyes képet fest. Mutatjuk a részleteket!

Új inflációkövető lakossági állampapír indul január 19-én

A legfrissebb, decemberi inflációs adat megjelenésére az Államadósság Kezelő Központ villámgyorsan reagált: két új inflációkövető befektetés indul el a következő héten, amelyek kamatát már ehhez az áremelkedéshez igazítják. Az alapvető feltételek nem változnak, az inflációra épülő kamatprémium marad, az induló kamatszint viszont módosul. Nem kérdés, hogy jól járhatunk a PMÁP új sorozataival, inkább csak az, hogy mennyire?

Még ma is megéri befektetni az ingatlanpiacon?! (videó)

Legújabb videónkban Sándorfi Balázs vendége Peter Jones, aki egy olyan sokat látott ausztrál-magyar származású befektető, aki speciális megközelítésével folyamatosan előre megy az ingatlanpiacon. A magyar fővárosban számos ingatlan tulajdonosa és rövid távú bérbeadója kendőzetlenül mesél múltról, jelenről és várakozásairól. Kattints és nézd meg a rendhagyó Bankmonitor videót!

Hirdetés
Hirdetés