Az első lépés több mint 800 befektetési alaphoz

Az első lépés több mint 800 befektetési alaphoz
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2013-10-20 Frissítve: 2020-04-06
 

A közelmúltban sok energiát fordítottunk az idei év legnépszerűbb megtakarítási formájának, a befektetési alapoknak a fejlesztésére oldalunkon. Egyedülálló módon elérhetővé tettük az egyes alapok bemutató leírását, az alaphoz tartozó éves szinten felmerülő költségeket. Immár nem csupán tájékozódásra van lehetőség, hanem akár egy befektetési szolgáltatóval történő kapcsolatfelvételre is, melyen keresztül választ kaphatsz kérdéseidre, vagy akár meg is valósíthatod a kiválasztott befektetést.

Több mint 800 milliárd Ft lakossági megtakarítás áramlott idén már befektetési alapokban, nem utolsó sorban az erősen lecsökkent bankbetéti kamatoknak köszönhetően. Bankbetétről befektetési alapra váltani azonban nem könnyű. A jó döntéshez kellő tájékozódásra van szükség. Ezt az informálódást kívánjuk támogatni a közelmúltban végrehajtott fejlesztésünkkel, melyek révén immár elérhetők az információk is  (az elmúlt időszakok hozamai és kockázati mutatói mellett):

  • az alap szöveges bemutatása (mibe fektet, milyen célokat kíván elérni
  • az éves szinten felmerülő folyó költségek (azt mutatja meg, hogy az alap működése mennyire költséges -> ugyan a befektetési alapok a legolcsóbb befektetési formát képviselik, az egyes alapok közötti eltérés jelentős lehet)
  • a sikerdíj mértékét (ez elsősorban az egyik legnépszerűbbnek számító abszolút hozamú kategóriában jellemző; azt mutatja meg, hogy ha a kitűzött hozamszint felett teljesít az alapkezelő, akkor a többlet hozam mekkora részét tartja meg munkájának elismeréseként)
  • a referencia indexet (ez mutatja meg, hogy mely tőkepiaci mutatónál – pl. a budapesti tőzsde BUX indexénél – kíván magasabb hozamot elérni az alapkezelő)
  • az alapkezelő személy nevét, akinek a jó, vagy rossz döntései meghatározzák a befektetési alap hozamát

Természetesen a fenti felsorolás nem teljes, hiszen hatalmas mennyiségű információt szolgáltatunk.

Fontos, hogy ma már nem csupán kereshetsz a befektetési alapok között a Bankmonitoron, hanem akár a tényleges befektetéshez is megteheted az első lépést. 800 alap esetében kínálunk lehetőséget arra, hogy a lehető legkényelmesebben felvedd a kapcsolatot a befektetési szolgáltatóval (visszahívást kapsz, melynek során válaszolnak kérdésedre).

Jó böngészést és jó befektetési döntést kívánunk, amit itt lehet elkezdeni: Az elmúlt egy év legjobb befektetési alapjai 

Kérjük, hogy mondd el véleményedet a Bankmonitorról! Szeretnénk figyelembe venni javaslataidat és kritikáidat, hogy minden pénzügyi kérdésedre megtaláld nálunk a választ. Töltsd ki kérdőívünket, a válaszadók között 3 darab 5 ezer Ft-os Shopline vásárlási utalványt sorsolunk ki.

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-fareast-language:EN-US;}

Hirdetés
Hirdetés