Az MBH Bank is 3% alá viszi a CSOK Plusz kamatát

Az MBH Bank is 3% alá viszi a CSOK Plusz kamatát
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-12-31
 

Hazánk egyik legnagyobb bankja, az MBH Bank is a jogszabályi kamatplafon alatt kínálja a CSOK Pluszt. A pénzintézetnél 2024. január elsejétől 2,89 százalékos kamat mellett lesz elérhető a támogatott hitel. A jogszabály alapján a kamat nem haladhatja meg a 3 százalékot.

A CSOK Plusz januári indulására már nem kell sokat várni, sorra érkeznek is a bejelentések, hirdetmények, amik az egyes bankok konkrét ajánlatait, kondícióit tartalmazzák. Itt pedig már láthatunk meglepetéseket. Hazánk egyik legnagyobb bankjánál, az MBH Banknál ugyanis 2,89 százalékos kamat mellett lesz igényelhető a CSOK+.

A banknál a kölcsönt az alábbi kondíciókkal igényelhetjük meg:

  • Hitelösszeg: 2 000 000 forint – 50 000 000 forint
  • Futamidő: 10 – 25 év
  • Kamat: 2,89%
  • Előtörlesztési díj 1%
  • Folyósítási díj 0,75%, de maximum 300 ezer forint
  • Hitelcél: új lakás vásárlás, használt lakás vásárlás, építés, bővítés

A maximális hitelösszeg a jogszabály alapján függ a gyermekek számától:

  • Ha családnak egy gyermeke lenne, akkor legfeljebb 15 millió forint lehet a hitelösszeg.
  • Ha családnak kettő gyermeke lenne, akkor legfeljebb 30 millió forint lehet a hitelösszeg.
  • Ha családnak legalább három gyermeke lenne, akkor legfeljebb 50 millió forint lehet a hitelösszeg.
Jó tudni
A meglévő és vállat gyermekek együttes száma számít a maximális kölcsönösszeg meghatározásakor. Ki kell hangsúlyozni továbbá, hogy a hitelhez mindenképpen szükséges legalább egy gyermeket vállalni.

A 2,89%-os kamat nem tűnik jelentős eltérésnek a 3 százalékos plafonhoz képest, de nagyobb összegnél, már érdemi lehet a kedvezőbb kamat miatt a megtakarítás.

Egy 50 millió forint összegű, 20 éves futamidejű 2,89 százalékos kamatú CSOK Plusz hitel törlesztőrészlete az első évben 120 417 forint. A havi fizetnivaló a második évtől 285 247 forintra emelkedik. Ha a kamat 3% lenne, akkor az induló törlesztő 125 000 forint lenne, ami a második évtől 287 971 forintra emelkedne. Összességében a két évtized alatt 676 ezer forintot spórol a család a kedvezőbb kamat miatt.

Az első évben a hitelre csak kamatot kell fizetni, a tőketörlesztés a második évtől indul. Ezért emelkedik meg a kölcsönre fizetendő részlet a második évben.

Hirdetés

Hirdetés

Miért előnyös a CSOK Plusz?

A CSOK Plusz egy legfeljebb 3 százalékos kamatozású kölcsön, melyet a gyermeket vállaló fiatal párok használhatnak ki lakáscéljuk megvalósításához.

A kedvező kamat mellett extra kedvezmények is kapcsolódnak a futamidő alatt született gyermekek után:

  • Az első baba érkezésekor kérhető a törlesztés egy éves szüneteltetését. Ezen idő alatt semmit nem kell fizetni a kölcsön után. Az ezen idő alatt felhalmozott kamatot utólag kell megfizetni a bank felé egyenlő részletekben. A bank a futamidőt meghosszabbítja annak érdekében, hogy a törlesztőrészlet ne emelkedjen a moratóriumot megelőző szintre.
  • A második baba érkezésétől kezdve pedig minden gyermek születésekor elengednek a fennálló tartozásból 10-10 millió forintot.

A kedvezmények szempontjából csak a futamidő alatt született gyermekek számítanak.

Ahogy láthatjuk még az igen kedvező 3 százalékos kamat alá is mennek a bankok. Az MBH lépése nem egyedi a Gránit Bank is 2,89 százalékos kamat mellett kínálja a CSOK Plusz hitelt.

Kalkulálj
A kedvező kondíciókért cserébe számos feltételt teljesítened kell. Ellenőrizd a Bankmonitor CSOK Plusz kalkulátorával, hogy megfelelsz-e az előírásoknak.
CSOK Plusz Kalkulátor 2024
Tudd meg, hogy
2024-től mennyivel
jársz jobban
az új CSOK Plusszal!
Ft
Ft
Ft
Bankmonitor

A megadott adatok alapján jogosult lehetsz a kért CSOK Pluszra!

Egy normál piaci hitelhez képest a teljes futamidő alatt legalább0 Ftspórolhatsz.

A részleteket elküldjük e-mailben:

  • Törlesztőrészlet az 1. évben
  • Törlesztőrészlet a 2. évtől
  • Legfontosabb pénzügyi előnyök
  • Igénybevételnek feltételei
A kalkulátor nem vizsgálja az összes elvárt jogosultsági feltételt.
A részletes eredményedet e-mailben fogjuk elküldeni számodra!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Elküldtük neked a kalkulációd eredményeit
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk
a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult a kért CSOK Pluszra.

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés