Az MKB Bankhoz kerülnek a Sberbank korábbi ügyfelei

Az MKB Bankhoz kerülnek a Sberbank korábbi ügyfelei
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-05-26
 

Az MKB Bank megállapodást írt alá a Sberbank Magyarország mintegy 330 milliárd forint kitettségű hitelportfóliójának megvásárlásáról – jelentette be az MKB. A Sberbank korábbi ügyfeleinek egyelőre nincs teendőjük: várhatóan két hónap múlva az MKB keresi majd őket.

A végelszámolás alatt álló Sberbank Magyarország hitelállományának átvételére a Pénzügyi Stabilitási és Nonprofit Kft. írt ki pályázatot, amelyet az MKB nyert meg. A tranzakcióval mintegy 330 milliárd forint kitettségű állomány – 35 ezer lakossági és  háromezer kis-, közép- és nagyvállalati ügyfél – kerül az MKB Bankhoz.

Jó tudni
A Sberbank korábbi magyarországi ügyfeleinek egyelőre nincs ügyintézéssel kapcsolatos teendőjük az MKB témában kiadott közleménye szerint, a bank a tranzakció zárását követően, előreláthatólag két hónap múlva, felkeresi őket a hiteltörlesztéssel kapcsolatban.

Az MKB közleménye idézte Barna Zsoltot, a Magyar Bankholding és az MKB Bank elnök-vezérigazgatóját:

Jelentős méretű és kiváló minőségű, stabil portfólió kerül az MKB Bankhoz, amivel komoly bővülést tudunk elérni a stratégiánk szempontjából meghatározó szegmensekben. Tőkeerőnknek és integrációs képességünknek, valamint kiterjedt fiókhálózatunknak és minden igényt lefedő termék- és szolgáltatáscsomagunknak köszönhetően az érintett ügyfeleket a legmagasabb színvonalú kiszolgálásban fogjuk részesíteni”

Ahogy arra a Bankmonitor szakértői már korábban is felhívták a Sberbank korábbi ügyfeleinek figyelmet:  meglévő kölcsönöd törlesztőrészletét fizetned kell. Enélkül késedelembe esnél, ami – a Sberbank végelszámolása alatt – ugyanúgy komoly problémát okozhat számodra, mint minden más esetben. Azt jelentheti tehát, hogy felszámolhatnak késedelmi kamatot, sőt, adott esetben felkerülhetsz a rossz adósokat tartalmazó KHR listára is, ami egy új hiteligénylésnél jelentős hátrányt jelentene számodra.

Hirdetés
Hirdetés