Az orosz-ukrán konfliktus miatt tovább gyengült a forint árfolyama

Az orosz-ukrán konfliktus miatt tovább gyengült a forint árfolyama
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-02-28 Frissítve: 2022-06-10
 

Ma reggel, fél 10 magasságában a 372 Ft/EUR szintet is átlépte a forint árfolyama. Ezzel történelmi mélypontra gyengült a hazai fizetőeszköz az euróval szemben.

A háború, a harcok komoly hatást gyakorolnak még a szomszédos országokra is. Emellé még egy komoly, az orosz felet sújtó gazdasági szankciós csomag is érkezett, melynek azonban természetesen az európai félre is lehetnek negatív következményei. (Részben ennek köszönhető a hazai Sberbank két bankszünnapja is.)

Ezen gazdasági és politikai környezet a forint árfolyamára is komoly hatást gyakorolt, a hazai fizetőeszköz 372 Ft/EUR fölé gyengült az euróval szemben a délelőtti órákban. Azóta szerencsére magára talált a forint, jelenleg – 2022.02.28-án 14:00 órát követően – 370 Ft/EUR árfolyam alá erősödött az árfolyam.

Egyáltalán nem lehet azonban kijelenteni, hogy a forint árfolyama már biztosan nem fog újra gyengülni, a jelenlegi politikai és gazdasági helyzet sajnos nagyon bizonytalan, ami a hazai fizetőeszköz árfolyamában is megjelenik.

Hirdetés
Hirdetés