Babaváró biztosítás? Ilyen is van!

Babaváró biztosítás? Ilyen is van!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-08-05
 

A kritikus betegségekre szóló biztosítás az egyik legfontosabb életbiztosítási kiegészítő, amely elsősorban az életet veszélyeztető megbetegedések esetén nyújt anyagi segítséget. Létezik a magyar biztosítási piacon ennek a terméknek egy speciális formája, amely a gyermekvállaláskor, terhességi állapottal, a gyermek születésével kapcsolatos egészégi problémákra nyújt védelmet. Sőt, a mesterséges megtermékenyítési eljárás finanszírozásában is segíthet.

Védelem a kismamának és a babának

Te sem szeretsz beszélni arról, hogy esetleg történhet valami a gyermekeddel, vagy az édesanyjával a terhesség időszakában vagy a születéskor? Ez természetes, mert félünk még a gondolatától is, nehogy bekövetkezzen. Viszont, ha gond van, azt meg kell oldani, és ehhez pénzre van szükség. A gyógykezelés költségei magasak lehetnek és a gyógyulás sokszor nem megy egyik napról a másikra. Kevesen tudnak róla, hogy létezik a biztosítási piacon olyan termék, ami ebben nyújthat segítséget.

Nagyon fontos azzal tisztában lenni, hogy időben meg kell vásárolni a biztosítási védelmet. Ez minden biztosításra igaz, de az anyasággal kapcsolatos védelemnél ez még fontosabb. Ahhoz, hogy a szolgáltatások érvényesek legyenek a szerződést a fogantatás előtt legalább 180 nappal meg kell kötni.

A szüléssel kapcsolatos biztosítás komplex fedezetet nyújt. Élet- és egészségbiztosítási elemeket is tartalmaz mind a kismama, mind a baba számára. Nagyon előnyös szolgáltatása a mesterséges megtermékenyítés finanszírozása, amely 2 alkalomra vonatkozik.

A kismama életbiztosítása arra vonatkozik, ha a haláleset közvetlen összefüggésbe hozható a szüléssel vagy a szülés után közvetlenül bekövetkező szövődményekkel. A biztosítási összeg ebben az esetben a választott biztosítási összeg négyszerese.

A gyermekre vonatkozó életbiztosítás a magzat 24. hetétől az újszülött 6. hónapjának betöltéséig tart. Ha baj van, a biztosítási összeget fizeti a biztosító.

Szüléssel kapcsolatos komplikációk

A kismamára vonatkozó egészségbiztosítási szolgáltatás 8 különböző diagnosztizált terhességi, szülési és szülés utáni komplikációt tartalmaz, amely őt érintheti.

Bármelyik bekövetkezik a biztosítás időtartama alatt (például terhességi toxémia), a biztosító a teljes biztosítási összeget kifizeti.

Ha egyszerre több is bekövetkezik a 8 betegségből, akkor a biztosító csak egyszer fizeti ki a biztosítási összeget.

A gyermek biztosítási védelme

A gyermek egészségére vonatkozó biztosítási védelem 10 különböző veleszületett rendellenességre vonatkozik (például Down szindróma), ha bármelyiket diagnosztizálják, a biztosító kifizeti a biztosítási összeget. Ha a gyermek 1 éves koráig a rendellenesség súlyosbodik, akkor a biztosító ismét fizet. A kifizetések felső határa a biztosítási összeg kétszerese.

Jó tudni
Ha rendben lezajlik a szülés és nincs semmi baj a gyermekkel, a biztosító visszafizeti az éves biztosítási díj egyharmadát. Ha ikrek születnek, akkor a biztosítási összeg 10 százalékát, ha három, vagy annál több ikergyermek születik, akkor a 20 százalékát.

Mesterséges megtermékenyítés

Ebben a biztosításban a biztosított által vállalt asszisztált reprodukciós eljárást, vagyis mesterséges megtermékenyítést 2 alkalommal fizeti a biztosító.

Jelenleg az állam öt beavatkozást finanszíroz, így a biztosítás az ezek feletti két beavatkozásra vonatkozik. A biztosító a számlával igazolt eljárás költségét fizeti, de legfeljebb a biztosítási összeg 10 százalékát. A magánúton végzett művi megtermékenyítés piaci ára jelenleg 350-500 ezer forint között mozog alkalmanként, így érdemes a összeget legalább 5 millió forintra beállítani a szerződéskötéskor.

Hirdetés

Hirdetés

Mennyit kell fizetned érte?

Ha a fentiek szerint 5 millió forintra állítjuk be a biztosítási összeget, akkor már csak a kismama életkora befolyásolja a díj alakulását. A tartam során az életkor változásával a díj nem változik, tehát ugyanaz marad, mint amivel megkötötted a szerződést. A tartam hossza nem befolyásolja a díjat.

Magyarországon a nők átlagos életkora első gyermekük születésekor 28,2 év, ami 1 évvel alacsonyabb, mint az Európai Uniós átlag, de az életkor folyamatosan növekszik. Az alábbi ábrán bemutatjuk a díjak alakulását néhány választott életkor esetében.

Az édesanyára és a babára vonatkozó biztosítási védelem havi díja különböző életkorokban

Kalkulátorunk segítségével kiszámolhatod, hogy mennyibe kerülne neked egy rövid tartamú kockázati életbiztosítás havi díja, így összevetheted, hogy egy általános életbiztosítási védelem és egy speciálisan kismamákra vonatkozó termék között milyen árkülönbség van.

Bankmonitor
Kiszámoljuk mennyibe kerül
a családod védelme

Milyen kockázatokra
szeretnél megoldást?
Bankmonitor
év
Ft
Már csak

egy lépés
van hátra!
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el
  • Pontosan milyen védelmet kapsz ezen összegért? Hogyan működik?
  • Milyen esetben kapod meg a kifizetést a biztosítótól?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben!
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A részletes eredményeket megküldtük az e-mail címedre!
Ha nem találod az e-mailünket, nézd meg a levélszemét (spam) mappában is!

Ez a biztosítás egy rövid tartamú célzott, koncentrált védelmet jelent, amelyet nem kell hosszú ideig fenntartani.

Ha Babávó hitelt vettél fel, akkor lesz kamatmentes a hitel, ha 5 éven belül gyermek születik, így a biztosítás szerződést is 5 évre érdemes megkötni.

Miben tud segíteni a Bankmonitor?

Regisztrálj a Bankmonitor oldalán, és tanácsadóink részletesen bemutatják neked a termék szolgáltatásait és előnyeit, intézik a szerződéskötéssel kapcsolatos adminisztrációs folyamatot.

Fordulj hozzánk bizalommal! Használd kalkulátorunkat, és add meg az elérhetőséget, hogy segíthessünk!

Kockázati életbiztosítás

Hitelfedezeti életbiztosítás

Hirdetés
Hirdetés