Díjmentes készpénzfelvétel külföldön? Az OTP-s ügyfelek örülhetnek

Díjmentes készpénzfelvétel külföldön? Az OTP-s ügyfelek örülhetnek
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-07-05
 

Nagy dobás az OTP Banktól: az ügyfeleik 8 országban díjmentesen vehetnek fel készpénzt az adott ország devizanemében, összesen több mint 2600 saját banki automatából. Mutatjuk a részleteket!

Díjmentes készpénzfelvétel külföldön? Menő!

A 2024-ben nyaralást tervezők közül a legtöbben Horvátországban pihennek, a népszerű nyári úticélok listájára másodikként Olaszország, harmadikként Ausztria, negyedikként pedig Görögország került fel az OTP Bank és a Groupama Biztosító részére készült országos reprezentatív kutatás alapján. Nem véletlen, hogy Horvátország is szerepel a listán, ahol immáron ingyenesen vehetnek fel készpénzt a bank ügyfelei az OTP csoport automatáiból.

Jó tudni
Külföldi készpénzfelvételnél az adott bank ATM-je érzékeli, hogy a kártyánkhoz forintszámla kapcsolódik, ezért rákérdezhet, hogy helyi devizában, vagy forintban szeretnénk költeni. Amennyiben az utóbbit választjuk, akkor a helyi szolgáltató végzi el a váltást, általában rosszabb árfolyamon, mint amire az itthoni bankunknál számíthatunk. Ezért célszerű a helyi devizát, vagy saját banki ATM-et választani. Devizaszámlához tartozó kártyánál természetesen nincs váltás abban az esetben, ha a számlával azonos devizanemben veszünk fel pénzt, például ha Horvátországban az eurószámláról kérünk eurót.

Hirdetés

Hirdetés

Melyik országokban él a kedvező lehetőség?

Horvátország mellett továbbá Albániában, Bulgáriában, Moldovában, Montenegróban, Szerbiában, Szlovéniában és Ukrajnában élhetnek a díjmentes pénzfelvétellel az OTP-s ügyfelek, vagyis ezekben az országokban őket nem terheli sem a külföldi készpénzfelvételi, sem pedig az automata használati díja. Az ügyfeleknek tehát érdemes figyelniük arra, hogy lehetőleg ne másik pénzintézet által üzemeltetett automatát válasszanak, hiszen ezeknél plusz díjat számolhat fel az ATM működtetője.

A bank külföldi leánybankjai által üzemeltetett több mint 2600 bankautomatából van lehetőség így pénzhez jutni az OTP Bank által magánszemélyek számára kibocsátott betéti kártyákkal. Ráadásul a kedvezményt mennyiségi korlát nélkül vehetik igénybe a szerencsések az adott ország devizanemében, nem számít sem az, hogy valaki hányszor vesz fel készpénzt, sem az, hogy mennyit.

Ha pedig OTP devizaszámla áll a kártya mögött, a készpénzfelvétel pedig az adott devizában történik – például euró számláról vennénk fel eurót Horvátországban -, akkor még csak váltásra sem lesz szükség. Ha forintszámláról vennénk fel más devizában készpénzt, akkor viszont természetesen ezt át kell váltania a banknak, mégpedig az aktuális eladási árfolyam szerint.

Ötlet
Összegyűjtöttük, hogy mikkel érdemes tisztában lenni, nehogy csalódás érjen bennünket, ha utazásainkon bankkártyával fizetnénk. Olvasd el a „13 életmentő tipp, ha bankkártyával fizetnénk külföldön” című cikkünket!

Kedvező bankkártyás vásárlás és devizaátutalások

A hitelintézet az ügyfelek költési szokásait is vizsgálta az említett kutatás során. Kiderült, hogy a legtöbbet utazásra és szállásra költenek a nyári időszakban, ennek megfelelően a bank létrehozta az Árfolyam + szolgáltatást, ami biztosítja, hogy az ügyfelek a banki középárfolyamon vásárolhassanak bankkártyával külföldi utazásaik korán 600 000 forintig a meghatározott devizanemekben. Elektronikus devizaátutalások esetében pedig szintén 600 000 forintos összeghatár van érvényben, ameddig a jelenleg érvényes akció keretében díjmentes a tranzakció. A kivételes kedvezmény visszavonásig érvényes.

Versenyképesek az OTP Bank számlái?

Ha kíváncsi vagy, milyen lakossági számlacsomagokat kínál most az OTP Bank, megnézheted a kizárólag a banknál elérhető ajánlatokat, vagy összehasonlíthatod őket az összes Bankmonitornál elérhető számlával. 

Továbbá hasznos lehet számodra korábbi cikkünk is, amelyben az OTP Banknál elérhető személyi kölcsönöket vizsgáltuk meg. Olvasd el a „Melyik most a legjobb OTP személyi kölcsön?” cikket!

Hirdetés
Hirdetés