Egyelőre nem kell aggódniuk a hiteleseknek

Egyelőre nem kell aggódniuk a hiteleseknek
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-06-24 Frissítve: 2021-07-01
 

A friss adatok alapján úgy tűnik, hogy nem okozott fennakadást a bankközi piacon a Brexit, legalábbis a forint hitelek alapjául szolgáló hitelkamatláb (BUBOR) értékei nem változtak. Azért a következő hét még okozhat meglepetéseket, de a kezdet biztató, nem kell azon izgulni, hogy emiatt nő a törlesztőrészlet.

A brit szavazók csütörtöki döntése jókora meglepetést okozott, reggeli cikkünkben éppen azt néztük meg gyorsan, hogy milyen hatásokkal kell számolni a mai napon. A forinthitelesek szempontjából sem lényegtelenek a szigetországi történések, hiszen a nemzetközi piaci zavarok a magyar bankközi piacot is megrengethették volna, ami közvetetten a hitelkamatok emelkedésével járhatott volna együtt.

A hitelesek szempontjából kiemelt jelentőséggel bír a BUBOR (budapesti bankközi forint hitelkamatláb), mert a hitelek ehhez vannak kötve, ha a BUBOR értéke nő, akkor a hitelkamat is az újabb kamatperiódusra megemelkedik és vica versa.

Szerencsére a Magyar Nemzeti Bank honlapján megjelent friss adatok szerint ezen a téren nem kell aggódni, a délelőtt a bankok által elküldött és összesített adatok szerint mintha mi sem történt volna, a BUBOR értékei viszonylagos változatlanságról tanúskodtak.

A 3 hónapos BUBOR értéke 1,01 százalékról 1,02 százalékra, a 6 hónapos BUBOR 0,96 százalékról 0,97 százalékra emelkedett, míg a 9 és 12 hónapos BUBOR értéke 0,96 százalékon maradt. Biztató fejlemény, hogy egyelőre a Brexit tudatában sem ugrott meg a bankok egymás közötti hitelezését jól leképező mutató. Azért a jövő héten is árgus szemekkel figyeljük az eseményeket, és amint van változás, azonnal beszámolunk róla.

bubor160624

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Hirdetés