Egyelőre nem kell aggódniuk a hiteleseknek

Egyelőre nem kell aggódniuk a hiteleseknek

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-06-24 Frissítve: 2021-07-01
 

A friss adatok alapján úgy tűnik, hogy nem okozott fennakadást a bankközi piacon a Brexit, legalábbis a forint hitelek alapjául szolgáló hitelkamatláb (BUBOR) értékei nem változtak. Azért a következő hét még okozhat meglepetéseket, de a kezdet biztató, nem kell azon izgulni, hogy emiatt nő a törlesztőrészlet.

A brit szavazók csütörtöki döntése jókora meglepetést okozott, reggeli cikkünkben éppen azt néztük meg gyorsan, hogy milyen hatásokkal kell számolni a mai napon. A forinthitelesek szempontjából sem lényegtelenek a szigetországi történések, hiszen a nemzetközi piaci zavarok a magyar bankközi piacot is megrengethették volna, ami közvetetten a hitelkamatok emelkedésével járhatott volna együtt.

A hitelesek szempontjából kiemelt jelentőséggel bír a BUBOR (budapesti bankközi forint hitelkamatláb), mert a hitelek ehhez vannak kötve, ha a BUBOR értéke nő, akkor a hitelkamat is az újabb kamatperiódusra megemelkedik és vica versa.

Szerencsére a Magyar Nemzeti Bank honlapján megjelent friss adatok szerint ezen a téren nem kell aggódni, a délelőtt a bankok által elküldött és összesített adatok szerint mintha mi sem történt volna, a BUBOR értékei viszonylagos változatlanságról tanúskodtak.

A 3 hónapos BUBOR értéke 1,01 százalékról 1,02 százalékra, a 6 hónapos BUBOR 0,96 százalékról 0,97 százalékra emelkedett, míg a 9 és 12 hónapos BUBOR értéke 0,96 százalékon maradt. Biztató fejlemény, hogy egyelőre a Brexit tudatában sem ugrott meg a bankok egymás közötti hitelezését jól leképező mutató. Azért a jövő héten is árgus szemekkel figyeljük az eseményeket, és amint van változás, azonnal beszámolunk róla.

bubor160624

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Hirdetés