Egyetlen jó döntéssel 300 ezer forintot spórolunk a személyi kölcsönön!

Egyetlen jó döntéssel 300 ezer forintot spórolunk a személyi kölcsönön!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-06-02 Frissítve: 2021-07-01
 

Óriási a kereslet a személyi kölcsönökre, a legújabb adatok szerint bő 50 százalékkal nőtt a piac egy év alatt. Érdemes körbenézni az ajánlatok között, mert magasabb jövedelemmel már 8 százalékos, míg alacsonyabbal 10,5 százalékos THM is elérhetők a hitelek. Azért is ajánlatos több lehetőséget is bekérni, mert alkalmasint 300 ezer forintot is nyerhetünk egy 1,5 milliós hitelnél.

Elképesztő mértékben nő a hitelek iránti kereslet

A lakosság egyre nagyobb mértékben vesz fel hiteleket, a jegybank friss statisztikái szerint 2017 első negyedévében éves alapon 50 százalékkal nőtt a kihelyezett hitelek értéke. A legtöbbször a lakáshitelekről esik szó, miközben elfeledkezünk a személyi kölcsönökről is, melyekre szintén óriási a kereslet. Jól látszik ez a hitelstatisztikákban is, míg a lakáshitelek 44 százalékkal bővültek éves alapon, addig a személyi kölcsönök 54 százalékkal.

A bankoktól származó információk szerint a személyi kölcsönök nagy felfutásában szerepe van annak is nem kis százalékban, hogy az emberek a felújítást ilyen formában próbálják kigazdálkodni. Teljesen logikus lépés ez, hiszen nem mindenki teheti meg, hogy ilyen magas lakásárak mellett új lakásba költözzön. Ráadásul azt is tudjuk, hogy mennyire rossz a lakások állapota, a tavaszi-nyári időszak pedig kedvez a lakásfelújításnak.

A személyi kölcsön legnagyobb előnye a jelzáloghitellel szemben, hogy nem kell mögé ingatlanfedezetet tenni, valamint a felhasználásában sem korlátoznak be bennünket. Természetesen ennek ára van, mégpedig az, hogy a kamatozása a személyi kölcsönnek magasabb. De, ebben is nagy változás állt be az utóbbi időszakban.

A kamatok meredeken estek itt is, már rég nem arról beszélünk, hogy csak kétszámjegyű kamat mellett állnak velünk szóba a bankok. A jegybank statisztikái szerint az átlagos THM továbbra is 15 százalékon áll. Azonban a következőkben bemutatjuk, hogy a legjobb ajánlatok ennek körülbelül a feléért megkaphatók.

Hirdetés

Hirdetés

Ha 300 ezer forint számít, akkor jól nézzünk körbe

Visszatekintve az év elejére, azt láthattuk, hogy egy magasabb jövedelem igazolása esetén sem tudtunk 8,3 százalék alá szorítani a THM-et. A hitelkamat igaz, már 8 százalék alá esett be hajszálnyival, de az egyéb költségek már a lélektaninak számító határ fölé nyomták a kiadásokat.

A Bankmonitor összesítése szerint az utóbbi hónapokban pozitív változás állt be, a lista elején több cserére is sor került. Jelenleg egy 1,5 millió forintos hitelösszeg, a közel 300 ezer forintos fizetés igazolása mellett 8 százalékos THM-mel is felvehető. A kezdő törlesztőrészlet 46 348 forint, míg a teljes visszafizetés majdnem eléri az 1,7 millió forintot a 3 éves futamidőnél.

Közel sem mindegy, hogy melyik bankot választjuk, mert a legmagasabb kamat a 20 százalékot is eléri. A törlesztőrészlet emiatt bő 10 százalékkal magasabb, a teljes visszafizetés pedig közel 2 millió forint. Egy kalkulátorral összehasonlítva az ajánlatokat, az említett ábra alapján is 300 ezer forintot spórolhatunk.

Akkor sem kell feltétlenül kompromisszumot kötnünk, ha kisebb jövedelemmel rendelkezünk. A példa kedvéért, ha 130 ezer forintunk van, akkor a legjobb három ajánlat THM-je 10,5-12,7 százalék közé esik. Itt szintén nagy jelentősége van az összehasonlításnak, mert a legdrágább hitelt 25 százalékos THM-mel hirdetik.

Összefoglalásul, ha szabadon felhasználható hitelre van szükségünk és ennek mértéke nem nagyobb 1-2 millió forintnál, akkor minden további nélkül fordulhatunk a személyi kölcsönökhöz. Felhívnánk azonban a figyelmet, hogy ahogy a lakáshiteleknél, itt sem szabad csak egy bank ajánlata alapján dönteni. Keressünk fel egy összehasonlító kalkulátort, és nézzük meg, hogy a saját igényeinknek melyik a legmegfelelőbb.

Nézze meg a kalkulátorral, hogy melyik a legolcsóbb személyi kölcsön!

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés