Élet a Széchenyi és NHP fix hiteleken túl…

Élet a Széchenyi és NHP fix hiteleken túl…
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-10-17
 

Nagyon elkeserítő tud lenni, ha pont a mi vállalkozásunk nem tudja valami miatt igénybe venni azt a kedvezményes hitelt, amitől szinte az egész piac hangos. A népszerű hitellehetőségek mellett azonban léteznek a piacon kevésbé ismert kedvező hitelkonstrukciók is, melyek szintén kiváló megoldást nyújthatnak a fejlődni, fejleszteni kívánó vállalkozások számára. Mik ezek?

Támogatott fix kamatozású EXIM hitelek

A valamilyen módon exporttevékenységhez kötődő vállalkozások számára rendelkezésre állnak az EXIM Bank által biztosított kedvezményes hitelkonstrukciók, forint- és euróalapon, beruházás- és forgóeszköz-finanszírozásra egyaránt. A bank hitelvolumentől függő, piaci árazás alatti egyedi, fix, illetve változó kamatozású hitelekkel is jelen van a piacon.

Kedvező árazása mellett a konstrukciók előnye, hogy a támogatástartalom nem terheli a vállalkozásoknak adható állami támogatás (de minimis) keretet. Illetve beruházási hiteleknél akár 15 éves futamidőben is gondolkozhatunk, ami szintén megkönnyíti a hitelfelvételt.

Itt jegyeznénk meg, hogy olyan esetekben is érdemes a konstrukcióra gondolni, amikor hitelcélunk miatt nem tudjuk igénybe venni a fix 2,5%-os kamatozású Növekedési Hitelt.

Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy a közvetlenül az EXIM Banktól igényelhető hitelek esetében a minimális hitelösszeg 100 millió forintnál kezdődik. Kisebb projekt-, illetve forgóeszköz-finanszírozásra a kereskedelmi bankokon keresztül is elérhető konstrukciók viszont már alacsonyabb összegben, akár 30-40 millió forintért is hozzáférhetők.

A Bankmonitor kalkulátorának segítségével nézd meg, hogy vállalkozásod pénzügyi számai mekkora hitelösszeg felvételét teszik lehetővé:

Add meg további adataidat és részletesen tájékoztatunk!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Nézd meg, hogy mennyi hitelt kaphat a céged!
NHP
Bankmonitor
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Jó hírünk van, az eddig megadott adatok alapján céged hitelképesnek bizonyult!

Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra:

  • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
  • Milyen futamidő mellett?
  • Mi a különbség a bankok között?
  • Hogyan kerüld el a buktatókat?
NHP
Nincs jó hírünk
  • Sajnáljuk, de céged nem alkalmas hitelfelvételre, több szempontból sem.

Hirdetés

Hirdetés

Relatív új vállalkozások számára is vannak kedvező lehetőségek

Kevés keményebb dió van, mint egy relatív fiatal vállalkozás számára megtalálni a megfelelő hitelt a hazai bankpiacon. A nagy múltú, jól működő cégekért erős a bankok közötti verseny, míg egy másfél-két éve alapított vállalkozás számára kifejezetten nehéz élhető megoldást találni.

Jó megoldást nyújthat a problémára a Budapest Bank Rapid hitele , mely már 18 hónapos működési múlttól, ingaltan fedezet nélkül is elérhető. Mindezt akár extra gyorsan, 5 napos bírálati idő mellett.

A hitel akciósan az első évben 0%-os kamatozás mellett érhető el, az ezt követő időszakban a hitel teljes költsége 6,2%.

Sok, vagy kevés a 6,2%? Ennek megítéléséhez érdemes hangsúlyozni, hogy ingatlanfedezet nélküli hitelről van szó. A lakosság számára – és a kisvállalkozói hitelek nagyon közel állnak a lakossági hitelekhez banki szempontból – a fedezet nélküli hiteleken elérhető legjobb THM szintje jelenleg 6,8-7,0%. Azaz teljesen reális, kedvezőnek tekinthető a Rapid hitel árazása a kedvezményes időszakot követően is.

 
Kérj segítséget szakértőnktől!
Ft
Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

 

0%-os MFB hitelek

Igen kedvező hitelkonstrukciókat kínál a Magyar Fejlesztési Bank a vállalkozások versenyképességét támogató hitelprogramjában. Az érdeklődő vállalkozásoknak érdemes az intézmény honlapját folyamatosan figyelnie, ott ugyanis nyomon követhető, hogy aktuálisan milyen hitelcélokra nyitnak meg támogatási forrást.

Az adminisztrációs kötelezettségek sokrétűek e hiteleknél, a határidők gyakran csúsznak, ezért cserébe akár 10 százalékos önerővel, 0%-os kamatozás mellett is forráshoz juthatunk.

Mivel e hitelek jóváhagyása és folyósítása időben nem kiszámítható, érdemes az igény benyújtásával párhuzamosan piaci alapon is elindítanunk a hiteligényünket – akár piaci alapon is. Így, ha a hitel nem érkezik meg időben, azt más forrásból helyettesíteni tudjuk.

Sok vállalkozó esik abba a hibába, hogy hosszú hónapokon át késlelteti a beruházása elindítását a 0%-os hitelre várva, nem gondolva át, hogy e későbbi indítás miatt kiesett árbevétel bőven meghaladhatja a hitel nyújtotta költségmegtakarítás pénzügyi előnyét.

Hirdetés

Ismerjük és értjük a magyar bankok vállalati hitelezését (a legkisebbektől a legnagyobbakig). Velünk gyorsan megtudhatod, hogy melyik bankban, milyen feltételekkel, mennyi hitelhez juthatsz hozzá. Válaszd a céges hitel leggyorsabb útját, a Bankmonitort.

Hirdetés