Elindult az akció dömping!

Elindult az akció dömping!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-08-27 Frissítve: 2021-10-12
 

Az ügyfelekért folytatott versenynek köszönhetően hétről-hétre új akció üti fel a fejét banki berkekben. Év végéig tartó promócióival jelenleg az Erste Bank igyekszik magához csábítani az ügyfeleket. Díjmentes számlavezetés, 25.000 Ft-os jóváírás többek között, amivel a bank pillanatnyilag kecsegtet. De érdemes egyáltalán élni a lehetőséggel?

Nagyságrendileg egy hete számoltunk be az AXA Bank legújabb akciójáról és máris itt az új szereplő, amely rögtön két promócióval is debütált egyidejűleg. Úgy néz ki, hogy az Erste Bank nem bízza a véletlenre, egyszerre kívánja megnyerni mind a lakossági, mind pedig a vállalati ügyfeleket.

Mire számíthatnak a lakossági ügyfelek?

Az akcióban való részvételnek akad néhány feltétele, de ha ezek teljesülnek, akkor fél éven keresztül

  • az Erste Egyszámla számlavezetési díja 0 Ft, továbbá
  • az akcióban részt vevő új ügyfelek számára, akik felhatalmazást adnak akár bankon belüli, akár bankon kívüli csoportos beszedésre, a teljesült beszedések díja 0,3%, max. 6.000 Ft.

Az év végéig tartó akcióban kizárólag azok az
új bankszámlát nyitó diák, felnőtt és nyugdíjas ügyfelek vehetnek részt, akik 2014. január 1. és 2014. augusztus 22. között nem rendelkeztek az Erste Banknál lakossági bankszámlával.

A kedvezmények további feltétele, hogy

  • felnőtt ügyfélként legalább havi 150.000 Ft jövedelem, míg nyugdíjasként legalább 60.000 Ft nyugdíj/jövedelem átutalás érkezzen a bankszámlára (előbbinél legfeljebb két részletben, míg az utóbbinál egy összegben) vagy
  • az adott hónapban 35.000 Ft vásárlás kell, hogy teljesüljön az EgySzámlához kapcsolódó bankkártyával vagy
  • netbankon eseti- és állandó forint átutalással és csoportos beszedéssel.

A jövedelmi és a tranzakciós kritériumok egyébként ugyanazok, mint normál esetben a kedvezményes számlavezetés feltételei. Ezért véleményünk szerint igazán komoly korlátnak nem tekinthetőek, hiszen aki ezek valamelyikét nem tudja teljesíteni, annak az EgySzámla amúgy sem éppen jó választás.

Az akciónak köszönhetően ugyan faraghatunk a számlavezetési és a csoportos beszedések után felszámított díjon, de még így is egy elég drága bankszámlát kapunk. Átlagos bankhasználati szokásokat és 150.000 Ft-os jövedelmet feltételezve a számlacsomagok rangsorában még így is csupán a 17. helyen képviselteti magát a bank. Ez persze egyáltalán nem zárja ki, hogy Neked éppen ez lenne az ideális bankszámla.

Nézd meg, hogy milyen díjakkal kell számolnod saját szokásaid mellett!

Mi a helyzet vállalati lábon?

Vállalati oldalon is az új ügyfeleket célozza a bank. A számlanyitási promóció keretében 25.000 Ft jóváírásra számíthatnak azok, akik Erste Válogatás Plusz bankszámlát nyitnak. Amellett, hogy az ajánlat kizárólag új ügyfelekre vonatkozik az akcióban való részvételhez szükséges, hogy valamelyik elektronikus csatornát (netbank, üzleti terminál) is igénybe vegyük.

Ha pedig az előbbieknek hiánytalanul eleget teszünk, akkor csupán annyi dolgunk marad, hogy 2015. január 1-jétől 2015. március 31-ig tartó időszakban minimum 1.500.000 Ft összértékű elektronikus úton indított bankon belüli, kívüli, eseti, csoportos, NAV felé indított átutalást vagy csoportos beszedési megbízást adjunk meg. Figyelem, a kedvezmény nem vonatkozik a papíralapon, illetve telebankon keresztül benyújtott megbízásokra!

De mit mutatnak a számok, mennyit nyerünk az akcióval?

erste_akciok_20140827

Nézd meg, hogy mivel számoltunk az egyes kategóriákban!

KATA-s vállalkozás esetén
EVA-s vállalkozás esetén
Új alapítású vállalkozás esetén
Kisvállalat esetén
Középvállalat esetén

Az eddigiekhez képest, az akciónak köszönhetően egyes esetekben jelentősen csökkent (15-30%) a számla fenntartási költsége, de sajnos még így sem sikerült a számlacsomagnak az élmezőnybe törnie. Új alapítású vállalkozások esetén az első évben ugyan kedvezőbb lett az Erste Válogatás Plusz számlacsomag, mint a kifejezetten induló vállalkozásoknak kínált Erste Induló számlacsomag, de még így sem sikerült bejutni a tíz legolcsóbb bankszáma közé.

Bankmonitor
Sikeres kalkuláció!
Eredményeidet a lenti listában találod!

Akciókban, ahogy látjuk nincsen hiány és reméljük, hogy a kedvező tendenciában nem történik változás. Minél több promóció lát napvilágot a jövőben, annál kedvezőbb díjak mellett vehetjük a bankok szolgáltatásait igénybe!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés