Érdemes körbenézni – Itt vannak a legjobb lakástakarékok!

Érdemes körbenézni – Itt vannak a legjobb lakástakarékok!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-01-17 Frissítve: 2021-08-06
 

A lakástakarék ajánlatok között is lényeges különbségek lehetnek, így nem feltétlenül egyértelmű, hogy melyik lehet a legjobb választás. Ebben segít a gyűjtésünk, amiből azonnal kitűnik, hogy melyek a különböző futamidők mellett az aduász konstrukciók. Az akciós ajánlatok feltételeivel ugyanakkor továbbra is körültekintőnek kell lenni, ha valamilyen kapcsolt termék igénylése is szükséges hozzájuk. Ezenkívül nem árt figyelni az utóbbi időszak lényeges változásaira sem, amiket összeszedtünk.

Nézd meg aktuális lakástakarék akciónkat, aminek keretében a számlanyitási díjat visszaadjuk!

Tapasztalatunk alapján sok esetben, ha valaki lakástakarékot választ, úgy gondolja, hogy az egyes konstrukciókban nem igazán lehet nagy különbség. Az természetesen igaz, hogy az összes lakástakarék szerződésre jár a 30%-os (maximum évi 72 ezer Ft-os) állami támogatás, ennek ellenére mégis a részletekben rejlik az ördög.

A kiválasztásnál fogódzót általában az EBKM, vagyis a lakástakarékkal elérhető hozam nagysága tud nyújtani, éppen ezért mi is ez alapján hasonlítottuk össze az egyes konstrukciókat. A lakástakarék hozamáról általánosságban el lehet mondani, hogy a futamidő elnyújtásával csökken, így a 4 éves termékek EBKM-je a legmagasabb. De az adott futamidőn belül is lényeges eltérések lehetnek az egyes termékek között, azok paramétereitől függően. Már csak azért is érdemes résen lenned, mert az ingatlanra elkölthető pénz összege, a megtakarítási idő hossza, sőt a számlanyitási díj is rendre eltér.

Jelenleg a kapcsolt termék igénybevétele nélkül igényelhető termékek közül 4 éves futamidőnél az EBKM alapján az OTP, míg a többi esetben az Erste Lakástakarék konstrukciója emelkedik ki. Az Erste terméke annak köszönheti az előkelő helyezést, hogy immáron az összes futamidő esetében él a Bankmonitor saját akciója, aminek keretében 5-40 ezer forintig terjedő Erzsébet utalvány jár a választott futamidő függvényében. Ezzel pedig lefaraghatunk a számlanyitási díjból, sőt 6, 8 és 10 éves futamidőnél azon felüli visszatérítést kaphatunk.

A lakástakarékok frontján az utóbbi időszak lényeges változását a Fundamenta Lakástakaréknál tapasztalhattuk meg. A pénztár a megtakarításra járó korábban kiemelkedő 1%-os betéti kamatot vágta vissza 0,1%-ra, ennek köszönhetően az EBKM érték is visszazuhant valamelyest. Ugyanakkor emellett kedvező változás, hogy immáron a szerződéses összeg feltornászása érdekében havi 20 ezer Ft fölé is mehetünk a befizetésekkel (erre állami támogatás nem jár, de az ingatlanra fordítható összeg növelhető). Továbbá a megtakarítás mellé járó lakáskölcsön kamatát is kedvező irányba változtatták, aminek köszönhetően csökkent a THM szintje.

Ha valamilyen kapcsolt terméket is bevállalunk, természetesen találni még olyan ajánlatokat is, ahol kedvezményes, vagy ingyenes számlavezetéssel találkozunk. Persze ebben az esetben érdemes figyelni, hogy a plusz banki termékkel felmerülő költségek ne vigyék el a számlanyitási díj kedvezményéből fakadó előnyöket.

Aktuális akciójában az Aegon Lakás-takarékpénztárnál legalább 5 éves lakástakarék esetén engedik el a teljes számlanyitási díjat, ha a szerződő Aegon lakásbiztosítást köt, vagy éppen azzal rendelkezik, vagy ha belép az Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztárba. Ugyanakkor lehetőség van felére csökkentett díj mellett is számlát nyitni, ha folyamatosan történik a befizetés, illetve menetközben nem módosítják a szerződő/kedvezményezett személyét.

Az OTP-nél már a 4 éves lakástakarék megtakarítással is elérhetővé válik az ingyenes számlanyitás, ha a szerződő új OTP bankszámlát nyit, és SMS szolgáltatást is igényel, vagy éppen belép az OTP Egészségpénztárba (vagy áthidaló kölcsönt, lakástakarékkal kombinált hitelt, lakáshitelt vesz fel az OTP-nél). Ugyanakkor a felére csökkentett számlanyitási díjjal is nyithatunk lakástakarékot, viszont az SMS szolgáltatás igénylése ekkor is szükséges, valamint a megtakarítás felhasználása is korlátozott lesz (nem fordítható közmű beruházásra).

Kalkulátorunkkal rá is kereshetsz a legjobb lakástakarék ajánlatokra!

Kamatbónusz
29 000 Ft-tól 4 342 500 Ft-ig
Bankmonitor
A várhatóan legkedvezőbb ajánlatok
Most kamatbónusszal
gyűjthető össze lakás célra.
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi szabályzatba és az Online Lakástakarék Pénztár promóciós szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hiba történt
    Hirdetés

    Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés.

    Hirdetés