Gondold végig, mit tehetsz… Másokért!

Gondold végig, mit tehetsz… Másokért!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-12-17
 

Év vége van. Itt a remek alkalom, hogy az év értékelése, az ünnepekre készülés, majd a jövő év tervezése közben megálljunk egy pillanatra és végig gondoljuk, milyen formában segíthetnénk másokon? Ha úgy gondoljuk, hogy a világ (és ezen belül szűkebb környezetünk) nem az a hely, ahol minden a legnagyobb rendben van, akkor jogos a kérdés: tudunk-e nélkülözőket, elesetteket, nehéz sorsú embereket támogatni odafigyeléssel, felajánlással, pénzzel vagy bármi mással? Mi is ezt tettük, és erre biztatunk mindenkit.

A Bankmonitor.hu az idei évben a TündérPakk Alapítvány 500 000 Ft-os támogatásáról döntött. A négy anyuka által létrehozott alapítvány nehéz sorsú családok, egyedülálló anyák támogatását tűzte ki célul. Biztosak vagyunk benne, hogy az általunk felajánlott pénz tárgyiasult formában (gyerekágy, tartós élelmiszer, higiéniás termék stb.) a megfelelő helyre fog eljutni.

Ezúton biztatunk mindenkit, hogy gondolja át saját maga is, mit tud tenni a nehéz sorsú emberekért. Hazánkban sajnos még kevésbé elterjedt a jótékonykodás, adakozás gyakorlata. Érdemes lenne ezen változtatni, hiszen a nélkülözőkön kívül mindenki képes valamilyen formában támogatni a legkevésbé szerencsés sorsú embereket.

Egy kis gondolatébresztő azok számára, akik most tennék meg az első lépéseket ezen az úton:

  • Feltétlenül magunkra kell költeni az utolsó 1000 Ft-ot is, vagy le tudunk mondani egy kisebb összegről mások javára?
  • Ha rendelkezünk otthon olyan ruhával, berendezési tárgyal, megunt műszaki eszközzel, melyeket mi már nem használunk, de azok még értéket képviselnek, fel tudjuk-e ezeket ajánlani? (Semmiképpen nem összekeverendő a jótékonykodás és a lomtalanítás!)
  • Amennyiben tudjuk, hogy a környezetünkben élőknek segíthetünk egy pár órás munkával (azaz anyagi ráfordítást nélkül), akkor meg tudjuk ezt tenni?

A Bankmonitor az idei évben először lépett az adományozás útjára. Cégünk most érte el azt a méretet, hogy ezt megtegyük. A Bankmonitor alapítójaként személyes szinten azonban már közel 10 éve rendszeresen adományozok, az életem részévé vált ez. Idén magánszemélyként a Böjte Csaba által vezetett Dévai Szent Ferenc Alapítványt támogatom, mely a bajba jutott családok és család nélküli kisgyermekek megsegítését tűzte ki célul.

Egyes kutatások kristálytisztán kimutatták, hogy Te magad is boldogabb és kiegyensúlyozottabb leszel, ha másokkal jót teszel. Próbálja ki mindenki, aki még nem tett ilyen irányú kísérletet.

Dobd félre a szokásos kifogásokat és hidd el, hogy menni fog!

Hirdetés
Hirdetés